CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Rusko uložilo pokutu Facebooku i Googlu, nesplňují podmínky ruské cenzury

O podmínkách evropské cenzury se vyjednává a zákony se už chystají.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cenzura je fuj obecně. Ovšem kdyby si takhle okatě dovolila kterákoliv z těch firem fuckovat cenzorské úřady v SSA, Británii nebo Austrálii, tak by už neexistovaly. Google například opravdu sere na blokování stránek s jailbait obsahem, čemuž roskomnadzor zřejmě říká dětské porno. Sere na to i u nás. Reaguje pouze na stížnosti od fízlů ze Západu.

Nicméně stejně se ten svět v prdel obrací. Nejprve přišla cenzura internetu v UK, pak se jí nakazilo Rusko a nyní už se připravuje celoevropská. K tomu zákony proti svobodě slova s flastry, které se neodvážilo dávat ani Gottwaldovo Československo. V SSA, kde svoboda slova byla nedotknutelná a i po Patriot actu to byla jedna z mála svobod, která zůstala zavádí a prosazuje i v zahraničí "cancel culture" a hony na čarodějnice za názor a tím vlastně svobodu slova nahlodávají "zespodu". A není jediný významnější stát, který by stál opodál nebo dokonce proti. Přes všechny ty rozdíly a animozitu v politice se ti zmrdi nahoře na tomhle domluví po celém světě. Tak jako se domluvili na covidhysterii.

Orwell měl pravdu a nespletl se v místě, protože to opravdu začalo v Británii už hodně dávno, ale pouze a jedině v čase. Spletl se o zhruba 40 let. Ovšem zřejmě nepočítal s tím, že to dystopii co pospal oddálí soupeření bloků a tudíž přetvařování "elit", protože jinak by mu to vyšlo, počítal že na to je třeba 35 let a ta startovací linie začala v roce 1989. Takže 2024 to vychází dost přesně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že na covidhysterii se nemusel nikdo domlouvat, že to vyplynulo z podstaty tak nějak samo. Přišla zlá ošklivá nepěkná breberka, ze který se všechny státy svorně připosraly a když se ukázalo, že se kotel těch opatření minul účinkem a že si ta mrcha dělá, co chce, tak serou svorně dál připosraný z toho, že by jim na to lidi přišli.
Mně z toho vychází, že je v prdeli prakticky celej svět, že zkrátka neni kam zdrhnout. Už kolikrát jsem říkal: „zastavte rotaci Země, chci přestoupit na jinou planetu“, protože tady fakt neni moc kam. Jsou místa více či méně zasažená státním terorem, ale je to už prakticky všude, pokud tedy nepočítám místa, kam civilizace ještě nedorazila a kde vládne právo silnějšího kopí a podobných cajků. Lidské pokolení se nakonec stejně zlikviduje samo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel je to tak. Řešení by bylo. Buď opravdu brutální třetí světová s miliardami mrtvých a nebo nějaká opravdová katastrofa s miliardami mrtvých. Lidstvo se totiž tváří tvář mimořádné katastrofě tak nějak polepší, opraví a poskočí o kousek dál. Pokud tato očista nenastane, tak sebe i planetu dostaneme za bod návratu a tím oboje zahubíme zcela.

Akorát mám trochu strach, že ten konec všeho je nejen hodně reálný, ale i prakticky neodvratitelný, což je jediným možným vysvětlením Fermiho paradoxu (tj. nejsme první civilizace, která nepřekročí bod sebezničení).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aspoň nelži. Rusko se nenakazilo od Británie, Rusko se o to snaží už roky a vzorem je rudá Čína, kde volný internet v podstatě ani nikdy nebyl. "Lepší" v tom je už jen Severní Korea, kde prostě internet pro běžného občana není dostupný vůbec :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ty aby jsi sem nepřiklusal rusofobe.

Já, na rozdíl od tebe a tvých soudruhů, nelžu.

Internet Watch Foundation předchází Roskomnadzor o více jak 10 let. Metody cenzury jsou identické. Roskomnadzor převzal vedení v počtu blacklistovaných stránek až v roce 2019, nicméně se dá očekávat, že v rámci aktuální připravované legislativy ve velké Británii (chystají obdobný zákon, jako v EU proti "hate crime" a "fake news") a faktu, že anglojazyčné stránky světu dominují, si do konce roku 2022 (v tom roce by už měly platit ty přísnější cenzurní zákony), vezme IWF vedení zpět.

A mimochodem, IWF dokonce předchází projekt "Zlatý štít", který vedl nakonec k realizaci Velkého Čínského Firewallu. A to o 4 roky (IFW založen v roce 1996, Zlatý štít v roce 2000), který však funguje na zcela jiném principu (ale který mají Rusové dle únorového vyjádření Medvěděva připravený kdykoliv spustit). Ten rozdíl je, že zatímco IWF nebo Roskomnadzor mají blacklisty, VČF funguje na principů whitelistů. Chápu, že pro degéna tvých kvalit, je to těžké rozlišit, ale ten rozdíl je zcela zásadní. Takže ne, pro Rusko není a nebyla vzorem Čína, ale právě Británie, která je v tomto vzorem i EU, Austrálii, Japonsku a když dočkáme času, tak i SSA (Kemala prý už něco kutí).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trolle, už zas jedeš podle petrohradských notiček? Jestli míníš debatu vést ve stylu nadávání do degenů, tak rovnou táhni do prdele (nebo do Ruska, to je totéž).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.