CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Ruský premiér podal demisi, od prezidenta má však nový kšeft

muze prosim autor doplnit do clanku v cem presne bude posilena pravomoc prezidenta? ja co jsem zatim cetl, tak naopak ma posilit pravomoc mistni samospravy na ukor vlady a pak posilit pravomoc parlamentu na ukor prezidenta.
takze mi neni jasny to tvrzeni o tom, ze prezident bude posilovat svoje pravomoce

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je prosté, cokoliv dělá Putin, tak je to pro posílení jeho pravomocí a proti demokracii, to nevíte? Darebák podloudně posiluje pravomoci jiných složek státní správy, to určitě není jen tak, určitě bude chtít víc moci pro sebe! :-)

Tihle pisálci nedokáží pochopit, že někdo může pracovat pro stát a pro vlast. I když vlastně, po vládách ODS, ČSD a TOP009 musí mít každý pokřivené vnímání...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jako že Putin pracuje pro stát a pro vlast? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak uznejme, ze po Jelcinovi prevzal stat ve strasnym stavu a hlavne armadu a statni spravu pozvedl. myslim ze i zivotni uroven obcanu je lepsi. tim nerikam nic o zpusobu jeho vladnuti

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všechno si ve výsledku, pokud nepočítáme nerostné bohatství, platí sami občané. Mohou mít pozvednutou armádu (i když si jí zaplatí), mohou mít dobré silnice (když si je zaplatí), mohou podporovat separatistické tendence v okolních státech (když si to zaplatí) a mohou ohýbat pravdu ve vícejazyčné celosvětově dostupné TV (když si to zaplatí). Problémem ale zůstává, že jejich ekonomika na to prostě nemá a měli by investovat do potřebnějších věcí. K čemu je člověku hrdost na novou raketu s "neomezeným" doletem, když pak musí v nemocnici dlouho čekat na operaci nebo nejsou dostupné potřebné léky a nebo na ně ten dotyčný vůbec nemá kvůli nízkému důchodu.

První výhradu k Putinovi bych tedy měl kvůli investování prostředků státního rozpočtu do špatných oblastí a druhou, možná i podstatnější, že se díky němu a jeho kamarádům mnoho prostředků odklání. Kdyby se neodklánělo, mohlo by se v Rusku žít lépe a nedocházelo by k tak masivní emigraci.

Putin Rusko stabilizoval, ale už tam je moc dlouho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A sponzoruje ho Wargaming nabo Microsoft? Nebo co přesně dělá podobný článek na "technickém" webu?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je zase článek jak noha, prý "že ruský premiér Dmitrij Medveděv se rozhodl jen pár hodin poté podat demisi své vlády". Dimon za ty roky co byl premiérem a dokonce i během té habaďůry s prezidentováním nikdy nerozhodl vůbec nic, dělá jen to, co mu Vovan nařídí.
Také Dimonova nová pozice je pěkný sešup dolů, počítám, že asi nebyl moc nadšený.

Nicméně Vovan tentokrát opravdu oslabil pozici prezidenta, ale pozor, bude to platit až pro jeho nástupce, který má zase být jen jeho loutkou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.