CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Ruský trh dále řídne, Samsung zastavuje dodávku svých produktů

Haha, zrovna Samsung, který můžu pomocí čínských výrobků v pohodě nahradit i u nás. Snad tyhle sankce pomůžou překonat likvidační a nespravedlivé sankce na Huawei a ten se znovu zvedne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jasně, Rusko je lukrativni trh, co muze Huawei zachrani trzby :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pomůžou překonat tzn. jako jeden z dílků skládačky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Telefonom Huawei ublizilo hlavne odrezanie od Androidu a Google ekosystemu, na ktory su ludia na Zapade zvyknuti. Bez Googlu sa to predava ovela horsie. Maju sice svoj klon Androidu - Harmony OS s AppGalery ale bez Googlu to neni ono.
Prazdne miesto po odislych znackach na Rusom trhu zrejme zaplnia Cinske znacky, ale objemom trhu sa to zrejme neda porovnat. Huawei v EU predaval ovela viac ako by mohol predavat v Rusku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Telefonům Huawei ublížilo hlavně odříznutí od čipů. Pokles způsobený závislostí na Googlu by sám o sobě byl o dost menší.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Oh velmi snadno porovnáme podobné produkty, s21 mám.
https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s21_5g-10626.php
perfektní display
cpu slušné samsung nebo qualcomm
revoluční čtečka v display na ultrazvukovém principu.
https://www.gsmarena.com/huawei_p40-10153.php
display nevím
cpu slabší jak má samsung a quolcomm
optická čtečka v mobilu za tuto cenu, dle mě výsměch, jde oblbnout blbým obrázkem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O to přeci nejde. Já klidně jen protentokrát nereálně uznám, že S21 je „božský" mobil co je ve všem lepší než nejlepší číňan, ale to nic nemění na tom, že mně ani rusovi nijak žíly netrhá používání toho druhého nejlepšího.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Důvod v článku není uveden správně. Protože vedení Samsungu je fakt jedno kde kdo válčí. Dostali to (neveřejně) nařízeno od vládních úředníků/politiků SSA, tak jako stovky dalších firem. A po zkušenostech s Huawei a VW firmy, zejména ty na "Zápdě", ví, že co Americkej zmrd řekne, jako by Bůh pravil. Bohužel o koule vysoký management přichází nástupem do pozice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oni nepotřebují dostat nic nařízeno, stačí jim počítat. Aneb čím jim to Rus zaplatí, když se rubl stal prakticky nesměnitelným? Samsung je sice velká firma, ale ani ta to řešit barterem nebude.
Čína to barterově řešit může, ale odměnou Rusku bude nižší platba za plyn a ropu a vytěžená Sibiř.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, stačilo jim počítat. Ale ne čím by platil Rus (juanem, protože Čína platí Rusku v Juanech a Samsung zase dost nakupuje v Číně, tak by platil Juany), ale co by je stály "sankce" od Američanů. To, že se firmy postupně přidávají značí, že si je "někdo" volá na kobereček. Kdyby to bylo spontánní rozhodnutí, rozhodly by se ty firmy víceméně ve stejný den.

Čína a Rusko samozřejmě barterově neobchodují a už skoro 10 let nepoužívají ke své obchodní výměně ani dolar ani euro. Nýbrž Rubl a Juan (od roku 2014 pak hlavně ten Juan, protože na rozdíl od Rublu na něj SSA neútočí a je tak stabilní).

Ale potom, co Čína nezasáhla proti SSA, když si tyto vyšláply na Huawei, se všechny firmy světa Američanů bojí jak čert kříže. Čínskému vedení to zazlívám, protože svou tupostí, nerozhodností a zbabělostí zbytečně Ameriku posílila. Je v podstatě vinna i za aktuální válku na Ukrajině, protože kdyby Amerika "dostala" na prdel v době Huawei krize, tak by teď s Ruskem neeskalovala situaci až to dovedla k válce. Samozřejmě, že střet s Pravou Říší Zla by Čínu bolel, ale teď když amíkům narostli a ještě řádně narostou křídla (Amerika na téhle krizi extrémně vydělává na úkor EU, Evropské akcie letí dolů, americké nahoru), bude to Čínu bolet mnohem více a situace ke konfliktu míří neochvějně. Tedy vyhnout se mu Čína nemůže (leda by kapitulovala, tak jak to chtěli a chtějí SSA po Rusku).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.