CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Rusové nasadí v Sýrii své nejmodernější protiletadlové raketové systémy S-400

Takže v ohrožení jsou hlavně CIVILNÍ lety...
On Ivan ví jak by dostal od Turků nařezáno:)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

|Sestrelovani civilnich letadel bud primo ruskymi vojaky nebo za podpory Ruska je prece brano jako regulerni bojova praktika. Ty BUKy na Ukrajine byly Ruske, protiletadlove rakety co s nima sundali povstalci rovnou tri gruzinska dopravni letadla byly taky Ruske. Ale kdyz nekdo sunda letadlo Rusum, je to nejvetsi agrese.

Co me ale fascinuje nejvic je fakt, ze v roce 2015 si Ivan vsimne ze na nej leti raketa az v chvili, kdy ho zasahne..... kdyby se Turek hned nepriznal, tak snad ani nebudou mit tuseni co se to vlastne stalo. Clovek by cekal, ze moderni vojenske letadlo dokaze aspon zjistit ze na nej leti raketa.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Jakým způsobem by letadlo mělo detekovat pasivně naváděnou (Infrared homing) raketu pohybující se rychlostí > 1km/s vystřelenou ze vzdálenosti <5km ? I kdyby nějaký systém piloty varoval, neměli by dost času na účinnou reakci.

SU 24 bylo moderní před 40 lety, s letadly vyrobenými v 21 století se nedá moc srovnávat. Ale na odeslání ručníkářů do ráje s přehledem stačí.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

A F-16 je stara jak?

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Koukám sis zapomněl vzít ráno prášky.
(To měla být reakce na DavidM)

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu? Moskva moc neplatí co?:Rubl nějak padá:)))
1.dnes nikdo soudný nepochybuje kdo a co sestřelilo letadlo na Ukrajinou.
2.Turecká armáda je na rozdíl od branců Ruska bojeschopná,navíc Turecko je v NATO.takže Ivani zase utřou.
Možná že je na čase aby Evropa přestala tolerovat ,,zatoulané,, ruské letouny a a ten šrot také sestřelila...

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Jj, jedině tak se dá Rusku ukázat, že provokace nejsou tolerovány. Mimochodem, včera jsem si spočítal, že ten SU-24 letěl na Tureckem rychlostí pouze něco přes 600 km/h. Co si tam ruští molodci filmovali a fotili?

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Je to "útočný letoun" on tam útočil na místní "allah akbar" vznouřence neměl důvod letět maximálkou která je tak dvojnásobná. Sestřelili ho nejspíš proto, že jeden z tureckých pilotů "ztratil nervy" bo ti turkmeni co na ně rusové utočí jsou vyzbrojování a podporování turky.... O nějaké "provokaci" je nesmysl mluvit je to jen dodatečná výmluva.

+1
+40
-1
Je komentář přínosný?

Rusáci bombardují hlavně opozici Asada.To jsou i Turkmeni.je zajímavé kdo mimo Ruska podporuje Asada.Že skoro nikdo? :) Puťka podporuje jenom dalšího diktátora,nic více nic méně.
Ono se Rusko udělá cokoliv aby odvrátilo pozornost od své agrese na Ukrajině,a konec konců nějaký osvědčený nepřítel typu ,,prohnilého západu,, který může za moře problému v Rusku se také vždy hodí...

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíl mezi tzv. syrskou opozicí a Isis je pouze v označení, obojí jsou muslimští fanatici vyzbrojení americkými zbraněmi dodanými přes Turecko. Jestli o tom máte pochyby, podivejte se na video se zásahem ruského vrtulníku protitankovou zbraní, které se neobejde bez obligátního aláááhu akhbarování. Z událostí po sestřelení ruského letadla je zřejmé, že Rusové bombardovali na správném místě.

Nevím jak vy, ale já osobně bych dal přednost stabilní diktatuře, jaká byla v Iráku, Lybii nebo Syrii před bordelem, který panuje teď v těchto zemích.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

A co stabilni nacisticke nebo komunisticke diktature u nas? V kazde zemi ktera neni zvykla na demokracii panuje po svrzeni diktatury bordel.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Kam na ty nesmysly chodíte, máte dojem že po pádu nacizmu se v zemi objevily skupinky ozbrojených skupin a začaly střílet po čem se jim zachtělo? A ta "komunistická" diktatura u nás měla sice svá omezení ale garantuji Vám že v ní se žije 1000x lépe než v anarchii a náboženských válkách a rozpadla se docela pokojně jen pár demostracemi...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tak se neměl Asad cukat, silově potlačovat demostrace a byl by klid ;-)
Ale vážně : nazismus nepadl, nazismus byl vojensky rozdrcen a Německo okupováno ne-li miliony vojáků, tak stovkami tisíc určitě.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu? Turkmeni bojují proti ISIS.
http://rudaw.net/english/middleeast/iraq/101220141
To že Rus neví kde je a koho bombarduje není nic nového.Rusák jenom podporuje své zájmy a snaha podporovat politickou mrtvolu Asada nikomu nepomůže.Paradoxně ani Rusům:) ,kteří asi touží po dalších sankcích:)
Vzhledem k tomu že Turkmenům hází Rusák na hlavy bomby je sestřelení jejich létajících necek naprosto v pořádku.Ono jim ten výkvět techniky stejně padá sám o sobě:)
Pořádek pod diktátorem? To jako ten Irák který napadl Kuwait,nebo tu Lybii vyhazující civilní letadla do vzduchu?

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

To že magoři bojují i mezi sebou nic nemění na tom, že jsou to magoři.... Na tom území existují momentálně jen dvě síly schopné tam udržet pořádek asad a islamisti a zničit asada znamená jen bordel...

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv.Asad tam měl bordel i před nástupem ISIS.Nemluvě o tom že Rusko nemá ani vojenské ani ekonomické možnosti podporovat Asada delší dobu.ISIS muže být poražen pouze koalicí Arabů s podporou NATO.Rusům jde o mnoho věci,ale porážka ISIS je skoro poslední...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Rusům jde o zachování své vojenské přítomnosti ve Středomoří a zdůvodnění potřebnosti Asada. K tomu nepotřebují jakoukoliv jinou opozici než IS, nebo právě IS se jim k tomu hodí nejlépe.
Viděno z Izraele:
http://www.lidovky.cz/kdo-rika-ze-americane-chteji-znicit-islamsky-stat-...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Co má takový článek co dělat na cdr.cz?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

taky si říkám... chvíli jsem si fakt kontroloval, jestli náhodou nejsem na technetu

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

No, a autor článku můj dotaz omínusoval... :D

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Občas sem hodí takový článek, aby se tu vyblili místni trollové - volové.
Zbytečná diskuze plná urážek, řvaní blbečků a nepodložených faktů. Jako na fotbale Sparta vs Baník a podobně.

Koneckonců něco podobného zažívají i příznivci AMD Radeon vs. nVidia, nebo AMD vs. Intel. Stále se musí v něčem soupeřit a hádat se. Ještě že si tu nepoměřujeme pindíky :))

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

:D
Akorát že to svědčí o úpadku cdr.cz. Mj. jejich webové stránky bych předělal tak, aby se zbytečně nezobrazovaly redundantní infomace. Úvodní stránka... to je zoufalost.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé že snad nejvíc přízpěvků je tu od těch co píší že to tu nemá co dělat, nebo že je to nezajímá..

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Bože. Tak jsem přestaň chodit a trolit v diskusích, když nemáš nic k tématu a web se ti hnusí. A nebo lépe, založ si vlastní, kde nebudeš muset nic předělávat a bude ti vyhovovat. Easy...

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Diskuse AMD vs Intel je poslednich par let pomerne v klidu, protoze tech nekolik poslednich fanousku AMD procesoru je potichu :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nahodou AMD procesory nejsou špatný, ale pokud už bych o něčem uvažoval tak jedině nějaké to levné apu do běžného stroje a cena musí být znatekně nižší než alternativa od intelu...

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Rusové si příliš zvykli na to, že si všichni nechají s*át na hlavu. Ne tak Turci. ☺

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Spíš to turci přehnali, teĎ budou mít docela problém sami něco v sýrii podniknout....

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Možná lepší varianta, aby Turci v Sýrii vůbec nic nepodnikali, protože se zatím soustřeďovali místo bombardování IS na bombardování Kurdů (PKK), kteří to asi jako jediní myslí s bojem proti IS vážně.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

"Je to reakce na situaci, kdy byl vůbec poprvé v novodobé historii ruský letoun sestřelen letounem NATO."

Netušil jsem, že jsou ty nové ruské systémy tak vyspělé, že ta další ruská letadla v budoucnu sestřelená Turky dokážou udržet ve vzduchu. Asi do nich opakovaně jemně šťouchají zespoda či co. Jinak jim to asi moc nepomůže.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.