CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Rusové se připravují na radioelektronický boj v Sýrii. Nasadí systém Krasucha-4

Izrael se nějak roztahuje. Je na čase mu přistřihnout pár křidélek. V Sýrii nemá co dělat. Izraelci si myslí, že je USA podrží. Jenže na jejich místě bych si moc jistý nebyl...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

no já nevím,asi se v tomto stavu vyznáte lépe. Ale obvinit izrael za to že náše pvo díky tomu že izraelské stíhačky byly poblíž našeho letadla a dodat novější pvo se mi zdá trochu postavené na hlavu. Ruská technika sestřelila Ruskou techniku

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně Rusové prokazatelně lžou.

Když se podíváte na tiskovou konferenci, kde uveřejňují data z S-400, tak při podrobném pohledu najdete na S-400 měřítko (např. kóty na obrazovce zobrazující výšku letadel). A podle těchto kót by F-16 byly někde nad Kyprem, úplně jinde, než to Rusové udávají na jiných materiálech.

A i pokud by to měřítko bylo špatně, tak stejně nesedí pozice letadel s pozicemi udanými tuším dva dny předem na přehledovém radaru.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano nekdo tady lze a manipuluje, ale Rus to neni ... :-).
1) Izrael prohlasoval, ze jeho letadla v dobe sestrelu jiz byla zpet na zakladne v dobe sestrelu a ouha byly v 7 kilometrech - trosku vysoko na letiste - tj. zde prokazatelne lhal Izrael.
https://zpravy.idnes.cz/ruska-armada-letoun-syrie-il-20-dkz-/zahranicni....
2) Vzdalenosti, meritko a prezentace. Pristavaci smycka IL-20 mela pres 30 km nad morem, delka letadla je priblizne 36 m a vzdalenost zakladny od Kypru je pres 100 km ... je jasne, ze na prezentaci nelze zachovat proporcionalni meritko, protoze by jinak letadlo bylo neviditelny bod.
Ale holt logik neco tusi ... :D. Proste az se priste pokusite o dalsi manipulaci, tak ji podporte nejakymi realnymi argumenty, jinak ze sebe delate jen dalsiho trolla.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1) Izrael říkal, že byly ve vzdušném prostoru Izraele, nikoli na ležišti.

2) Nemluvím o prezentaci. To jsou věci týden staré. Následně po prezentaci měli Rusové další dvě tiskové konference, na každé z nich uveřejnili jednu sadu radarových snímků. Na té druhé to měli být snímky z S-400 a na nich je uvedeno měřítko a podle toho měřítka by Izraelské stroje byly nad Kyprem, protože podle těchto snímků byly více než 150 km západně od Hmejminu.

Tvé vysvětlení, že jde o zkreslení "prezentací" tady naprosto neobstojí, protože to žádná prezentační grafika nebyla. Podle Rusů to byla originální data: snímek z konzole S-400. A jelikož ta letadla nad Kyprem zcela jistě nebyla (v cizím vzdušném prostoru), tak Rusko evidentně ty snímky zfalšovalo.

3) Ty tady na základě tvrzení jedné strany obviňuješ druhou, že lhala. Nenapadlo Tě, že může lhát ta první strana?

4) Urážíš druhého do trollů, a přitom jsi jen nepochopil argument. Zkus prosím příště diskutovat slušně....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Moje argumenty jsou jednoduche. Od kdy je izraelsky vzdusny prostor zapadne od Latakie? Ani Izrael ani USA nebo spojenci Francie ci Turecko nebyl schopen uverejnit napriklad radarovy argument na podporu izraeleske teorie - tj. jediny kdo predlozil dukazy je Rusko.
Kde mas na podporu tve teorie ty dukazy? Napriklad odkaz na ten "zfalsovany" obrazek z te tiskovky, kde bude zretelne videt to meritko i vzdalenost? Pripadne odkaz na video a aktualni cas, kde je to videt? Nebo je to jen klasicke trolleni ... :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano vaše manipulace je prostoduchá.
Rusko je na předkládání důkazů machr: i screenshoty z gamesky předloží jako realitu. Že těmto výmyslům Lžistánu může někdo důvěřovat a ještě je šířit jeden nepobere.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bavim se tu o sestrelu IL-20 ... jestli se to ma brat obecne, tak nejen Rus je machr na predkladani zarucenych dukazu: https://www.cbsnews.com/pictures/powells-photos/ ... :-). Holt jednoduchy clovek, ktery ma cernobile videni sveta na manipulaci jen tak nenaleti ...:D.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Máte důkaz, že je to zfalšovaný snímek? Pokud ne, i kdyby to byla nepravda, furt je to jiná liga.
Protože Ruské snímky jsou prokazatelně zfalšované - tedy úmysl lhát je v podstatě jasný.

Tady, i kdyby ty snímky nezobrazovali chemické zbraně, tak nevíme, jestli šlo o úmysl, nebo prostě selhání a omyl rozvědky.

btw., ono to s tou neexistencí chemických zbraní v Iráku zdaleka není tak jasné, jak Ruská propaganda hlásá, viz např.:
https://www.nytimes.com/interactive/2014/10/14/world/middleeast/us-casua...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A???? První odkaz je naprosto nerelevantní k tématu, že státy dělající invazi si neuvědomili složitost následné situace je jasné asi všem, ale článek nijak nemluví o správnosti motivů invaze.

Druhý článek pak nanejvýš VYVRACÍ tvoje tvrzení. Protože nijak nevyvrací mnou předtím postované články o přítomnosti chemických zbraní. Pouze říká, že jedna z konkrétních informací o chemických zbraních byla pravděpodobně vylhaná (povšimni si slova pravděpodobně - narozdíl od Tebe nehodnotím důkazy "proti NATO" jako automaticky pravdivé). To ovšem
1) nijak neříká, že jiné zpravodajské informace pravdivé nebyly
2) pokud je pravdívé, tak vyvrací to Tvoje tvrzení, že USA o chemických informacích lhaly - podle této zprávy byly USA maximálně uvedeny v omyl. Což by samozřejmě také nebylo nic moc dobrého, ale je to zcela jiné kafe, než když rusové falšují důkazy a lžou sami.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To ze Colin Powell lhal je jiz davno zname a ani se tim netaji: https://zpravy.idnes.cz/powell-dukazy-proti-iraku-lhaly-daa-/zpr_archiv....
Tony Blair to jen korektne zaobalil (pry nemel spravne informace), ale to nic nemeni na tom, ze se lzi prosadila valka, ktera zabila statisice lidi a to hlavne civilistu a oni za to nesou moralni odpovednost. Ale o tom se v tomhle tematu bavit jiz dale nebudu ... :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to sem netahejte, neodvádějte pozornost podle vzoru "a oni bijí černochy", a věnujme se tomu, co Rusák předkládá za neověřitelné "důkazy" tentokrát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, bavime se tu o sestrelu IL-20 a zatim jste oba (Logik KarelVomáčka i petr ib) neprokazali, ze se ze strany Ruska jedna o podvrh. Je nutno uznat, ze se alespon Logik KarelVomáčka pokusil o nejakou odpoved s tim, ze ale zadne relevantni argumenty neprinesl a i jeho odkazy na mapy jen potvrzuji to, ze Izraelska letadla nebyla ve vzdusnem prostoru Izraele a tim padem, ze Izrael lhal ... tj. zatim je to smutne divadlo, ale mozna se dockam nejake relevantni fundovane odpovedi ... prozatim ale oba patrite do kategorie manipulativnich trollu, kteri nejsou schopni prokazat to co tvrdili ... :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ruská technika sestřelí ruské letadlo a může za to někdo jiný. To nikdo jiný než Rusák nevymyslí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Iráku Sadám chemické zbraně v minulosti měl a ve značném množství. Část výrobních provozů dovezl a vědělo se o tom. Sadám použil chemické zbraně ve válce s Iránem a proti Kurdům. Když vodil mezinárodní inspektory kudy chtěl a nepouštěl je kam chtěli oni, tak to bylo vyhodnoceno jako ukrývání před inspektory. Do toho ten zběh, co nakrmil Brity pohádkami o mobilních výrobnách chemických látek a mylné vyhodnocení satelitních snímků bylo na světě. Po invazi se našli nosiče chemických zbraní, ale už bez náplní. Kam se poděly ví Alláh a možná soudruh Asad ze sesterské strany BAAS.
Oproti tomu Rusáci záměrně vyrábí fake news jak v manufaktuře. Klidně tak mizerných, že si s tím ani nedají práci. Viz. screenshoty z gamesky. Je to záměr: vytvořit záplavu různých výkladů, variant, i protichůdných se záměrem relativizovat realitu. Je to oficiální propagandistická doktrína, což se dá ilustrovat na tv RT. viz. dokument Svět podle TV Russia Today
https://www.ulozto.cz/!DUjTYHPXT/svet-podle-tv-russia-today-2015-mp4

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jo, je velmi dobre znama veta C. Powella: "We know that Iraq has at lest seven of these mobile biological agent factories." .... Ale odpovim jen tim co jsi pouzil sam: "Tak to sem netahejte, neodvádějte pozornost podle vzoru "a oni bijí černochy", a věnujme se tomu, co Rusák předkládá za neověřitelné "důkazy" tentokrát ... ano venujme se tomu sestrelu IL-20 ... tak uved nejake konkretni podlozene argumenty, ktere dokazou falzifikaci pri tom sestrelu IL-20 ... zatim jsi nic neukazal ... :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co bych ukazoval souruhu? Máme tu dvě vyjádření od Židů a od Rusáků. Rusáci lžou jak když Pravda tiskne. Pravděpodobnost, že lžou i tentokrát a chtějí na někoho hodit svoje selhání je řádově vyšší. Popasuj se s tím rusákofile!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, Izrael neuveřejnil radarové snímky. Mění to něco na tom, že Ty ruské jsou zfalšované????

"- tj. jediny kdo predlozil dukazy je Rusko."
A to je nějaký důvod Rusku (nebo komukoli jinému) věřit, bez jakékoli snahy o ověření jeho důkazů? Ten, kdo více křičí, má větší pravdu?

====

Měřítko i evidentně zfalšovanou pozici F16 máš možnost vidět např. na tomto snímku dole
http://i.share.pho.to/714565f8_o.png.
Z které to je prezentace jistě poznáš na první pohled.

"Nebo je to jen klasicke trolleni ... :-)"
Klasické trollení předvádíš ty. Protože jsi neuvedl jediný relevantní argument (kromě "rusové mají určitě pravdu") a obvinil jsi někoho ze lži.

To, že linkovaný obrázek (respektive prezentaci, z které pochází) jsi buďto neviděl - a tedy obviňuješ Izrael ze lži, aniž by sis o věci zjistil základní info - anebo jsi ho viděl a nerozumíš mu: a tedy obviňuješ Izrael ze lži, aniž bys měl dostatečnou schopnost hodnotit důkazy, to není můj problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tj. bavime se o tiskovce: https://www.youtube.com/watch?v=Tapo2tetZBo , kterou jsem samo videl ...:D.
Kdyby mela druha strana akykoliv dukaz, ze tam Rus lze, tak to s plnou paradou pouzije a mainstream zajisti, aby to videl kazdy. Ale smolik ...je jen ticho po pesine. Tj. pravdu ma ten kdo predlozi dukaz, ktery neni vyvracen.
Upozornim tedy pana odbornika na falza, aby se podival na cas: 1:32 - kdy je prezentovan snimek, ktery udava azimut a vzdalenost s tim, ze stred se nachazí na miste umisteni systemu S-400, coz je
letecká zakladna Hmimim (kazdy i nejen troll se muze presvedcit, kde to je na mape viz wiki a co je zmer na zapad asi taky kazdy zna). A nasledne na 1:38 kdy je prezentovan snimek, ktery zobrazuje situaci podle vzdalenosti a vysky, neni zde azimut.
Ty jsi jako argument pouzil cas: 3:28, ktery ukazuje stejnou situaci a tak se ptam, kde tam vidis to falzum. Co je tam zfalsovano? Muzete to poradne objasnit a ukazat to na nejakem popsanem snimku?
Protoze tyto snimky naprosto jednoznacne dokazuji lez Izraele o tom, ze jejich letadla jsou jiz ve vzdusnem prostoru Izraele. Tak se ukaz, jestli jsi klasicky manipulativni troll anebo ne a dokazes to dukazy ... :D.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1) "Protoze tyto snimky naprosto jednoznacne dokazuji lez Izraele "
????? Jak prosím malůvka z photoshopu něco dokazuje? Anebo umíš dokázat, že to není malůvka z Photoshopu???? Chápeš, že celou dobu operuješ s tím, že snímky jsou pravé: tzn. věříš bez jakéhokoli věrohodného důkazu jedné straně?????

A to ještě věříš zdroji, který v minulosti opakovaně podobným způsobem klamal (např. ohledně MH17 vydával také jak zfalšované radarové snímky, tak i zfalšované satelitní fotografie)?

2) To měřítko pochopitelně ukazuje i to, po jakém intervalu jsou i mezikruží na "azimutálním snímku". Oba snímky pak byly v prezentaci ukazovány vedle sebe jako současné, koneckonců to, že jsou současné vyplývá i ze stejné vzdálenosti rakety od cíle na obou snímcích.

Zfalšována je tam pak evidentně pozice Izraelských letadel (respektive daleko pravděpodobněji vydávají tento snímek za snímek izraelských letadel, ale jde o snímek něčeho jiného), protože ty by zcela jistě nevletěly do vzdušného prostoru Kypru a podle tohoto snímku tam jsou.

A i když se budeš snažit popírat to měřítko (čímž ovšem jen více ukážeš, že nerozumíš radarovým snímkům) a budeš tvrdit, že Izraelská letadla jsou k Hmeiminu blíž, tak Ti to nepomůže. Protože několik dní předtím Rusové uveřejnili na tiskové konferenci jiné, také "zaručeně pravé" radarové snímky,
(viz např.
https://www.aktualnikonflikty.cz/download/file.php?id=6779&mode=view
)
které se od těchto údajně liší jen v řádu sekund - kde je ovšem úhlová pozice letadel vůči sobě a Hmeiminu natolik odlišná, že by letadla neměla šanci patřičně změnit pozici, ať už je to měřítko na S-400 jakékoli. Takže v jednom z těchto případů rusové lhali zcela prokazatelně. Když ovšem člověk podrobí kritickému rozboru oboje snímky, tak zjistí, že
nesrovnalosti s realitou jsou vidět v obou případech (na tamtěch snímcích, konkrétně tuším na tomdle:
https://www.aktualnikonflikty.cz/download/file.php?id=6778&mode=view
jsou trajektorie letadel, které nesedí s rychlostmi udanými na flightradaru a další drobnosti, které jsou špatně a dokazují, že do toho snímku někdo "maloval")...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty asi budes "odbornik" z CTHH nebo Evropskych hodnot ... :D
Porad se budu bavit jen o sestrelu IL-20.
1) Jake mas dukazy, ze je to maluvka v photoshopu? Nic, jen svuj nazor a zadny dukaz. Ja to mam jednodussi, verim oficialnimu prohlaseni ministerstva obrany Ruska, protoze zadna jina duveryhodna autorita treba i z jine zeme s nicim odlisnym neprisla a nepochybuji o tom, ze jak nektere zeme NATO, tak i Izrael tento region velmi peclive monitoruji a tak je zcela bezpredmetne pochybovat o presnosti nebo falzifikaci.
2) Jednoducha otazka. Vis co znamena vodorovna osa v prezentaci na tiskovce v case 1:38 a kde je zacatek?
3) Ohledne Kypru. Vis kde je Dipkarpaz a kde je na severu Mersin a kde je Latakie? Asi ne co ... :-). Tak se podivej na mapy na googlu a pak na tu mapku co jsi jsem vlozil: https://www.aktualnikonflikty.cz/download/file.php?id=6779&mode=view
4) A co by se asi stalo, kdyby Izrael vletel do vzdusneho prostoru Kypru? Odpoved ... nic.
5) Popirat meritko nemusim, protoze jsi ho zatim vubec neuvedl a protoze oba snimky z tiskovky (1:32 i 1:38) sedi a "kupodivu" priblizne odpovida i ta "tvoje" mapka s casem 22:00 ... :D.
6) Uhlova pozice. Ta tvoje mapka z 22:00 se lisi o 87 sekund a F-16 toci 18-26 stupnu za sekundu ...tj. za tu dobu ti strihne nekolik otocek ... :-)
7) Kde je odkaz na ten flightradar?

Tj. zatim jsi vubec neprokazal, ze je tam neco podvrzeno nebo zfalsovano, ale jiz od zacatku hlasis ze Rus lhal ... tj. porad plati: Jen manipulativni troll ... :D.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1) Důkazy jsem přinesl, ale to je pro tento problém jedno. Podstatné je, ŽE TY TO POVAŽUJEŠ ZA DŮKAZ, ANIŽ BYS MĚL JAKKOLI POTVRZENO, ŽE TO MALŮVKA NENÍ.

2) To nevíš, ale děláš chytrého? (Anebo jen diskutuješ neslušně, neboť dávat místo argumentace návodné otázky)?
Na ose je horizontální vzdálenost od radaru. Ten je dle té prezentace umístěn v Hmeiminu. Podle toho jsou 3-F16 umístěné 170km západně od Hmeiminu, zcela jinde než na té druhé mapě.

3) ????? Ano, a vím, kde je New York ??? Mění to něco na tom, že
a) úhlové postavení letadel na této mapě je zcela jiné než na S-400 - a tedy že postavení letadel na jedné z map musí být špatně, protože (nezávisle na měřítku S-400) se pozice liší o tolik, že by se za těch tuším max 41 sekund, co se mohou snímky lišit, pozice změnit nemohla?
b) že na S-400 jsou 3F16 na Kypru, a na této mapě i dle předchozích ruských vyjádření 100km od Kypru?

4) Co by se stalo, kdyby v tu dobu byly 3-F16 opravdu nad kyprem? Znamenalo by to, že mapa, jejíž odkaz jsi zopakoval, by byla zcela jistě zfalšovaná, protože tam stíhačky nad Kyprem nejsou, a je z takového času, že by tam z Kypru doletět nestihly ani náhodou.
A jestli si myslíš, že takový incident by se neobešel bez ostrého diplomatického protestu Kypru, tak jsi také mimo.

6) Úhlová pozice ovšem jaksi není směr vektoru rychlosti, ale úhly jednotlivých letadel VŮČI SOBĚ. Hlavně, že se směješ - jen je otázka, komu má ten smích patřit :-)

7) Chceš se tady hádat o radarech, a neznáš ani takovej základ, jako je flightradar a jak to tam najít? Hlavně, že děláš chytrýho.

Jestli máš zájem, tak si použij google, flightradar si najdi, zaplať si členství (zadarmo je k dispozici max týdenní historie, teda jde tam i trial period zadara) a najdi si vzdušnou pozici nad Sýrií v daný čas.

===
Jinak - tím, že budeš dokolečka opakovat, že jsem to neprokázal, ztrapňuješ jen sám sebe - jen tím dokazuješ, že neumíš ani základní čtení mapy a radaru....
Kdybys aspoň slušnějc a přesnějc tvrdil, že jsi ten důkaz ještě nepochopil....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude ještě veselo ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten Šojgu je komik. No jsem zvědavý, jestli Izraelci dodrží slovo a udělají jim z těch S-300 hromadu šrotu, to by exportu ruských zbraní asi moc nepomohlo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dle mých informací nejde o exportní verze S300, ale o plně vybavenou ruskou verzi, což odpovídá cílovému použití ruským personálem v Sýrii. Dále, po čtyřech letech se rychleji vyvíjí ruský REB než protiopatření, které USS torpédoborce v Černém moři zjevně neměli nebo měli a bylo jim na kočku. Ohledně záměru Izraele letecky zničit S300 si s úsměvem připomínám dobu, kdy ČSLA na mapách vesele útočila na Patrioty v SRN třiadvacítkami. Inu, prohlašuje se snadno cokoli, vykoná se ale pouze to, co odpovídá zdrojům a prostředkům.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Cože, další, co věří ruským pohádkám o zázračném systému Čibiny? Víra hory přenáší.....

Jinými slovy: údajný incident v Černém moři není potvrzen žádným věrohodným zdrojem, naopak dosti zdrojů mluví proti němu. A pokud Tě zajímá, kde vlastně tato fáma vznikla, tak tady máš její genezi (včetně dalších faktů vyvracejících tuto údajnou událost):
https://medium.com/dfrlab/russias-fake-electronic-bomb-4ce9dbbc57f8
https://www.nytimes.com/interactive/2017/06/07/world/europe/anatomy-of-f...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pane Vomačko,byl jsi na vojně anebo na Ruské základně ano nebo ne...........

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zaprve nemám v úmyslu Vám odhalovat svoji minulost ni přítomnost, zadruhé právě předvádíte klasickou argumentaci ad hominem, která do slušné debaty nepatří.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je dobré, jak použili záběry F-15 z IMAX dokumentu Imax Fighter Pilot...pro představu...

Ruská agitka v článku:
Как ослепить противника в небе
https://www.youtube.com/watch?v=MyVXjgtaglw&t=0m23s

a

Imax Fighter Pilot
http://www.youtube.com/watch?v=8AUubFZs988&t=3m36s

(link přehraje od zmiňované kopie)

P.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.