CDR.cz - Vybráno z IT

S mutanty budeme v Metro: Exodus bojovat na povrchu postapokalyptické Moskvy

Sledujte čerstvý E3 trailer z očekávané first-person střílečky Metro: Exodus. Na zemském povrchu budeme bojovat více, než kdy dříve. Mutanti nám nedají nic zadarmo.

Poprvé se hra na motivy knihy ruského autora Dmitryje Glukhovského, Metro 2033, na herní scéně objevila v roce 2010. O tři roky později jsme se těšili z pokračování Metro: Last Light a v roce 2019 přivítáme Metro: Exodus. Loni na E3 oznámený třetí díl, který chce být ale od předchozích bratříčků podstatně jiný.

A v čem? Opustíme temná zákoutí moskevského metra a vypravíme se do postapokalypsou zasažených ulic města. Tam máme trávit více času, než kdy předtím. Nápaditost podzemních prostor už zkrátka hra vyčerpala a potřebovala nový směr, kterým se může ubírat. Částečně je ovlivněna také vývojem knihy Metro 2035.

Metroex 3

.
Otevřené prostranství samozřejmě nabádá také k většímu tempu hry. Nové Metro: Exodus má být svižné, akční a plné momentů překvapení. Představí nové zbraně, mutanty i lidské nepřátele. Hezčí grafiku a vylepšený model hratelnosti.

Autoři z 4A Games letos na E3 hru odprezentovali na Xbox konferenci společnosti Microsoft. Právě tam nabídli také zbrusu nový trailer. Ukazuje zdevastované prostředí nad tunely a zachycuje kritické situace, kterým náš hlavní hrdina Artyom musí čelit tváří v tvář.

Vzduch se konečně pročistil a k jeho dýchání už nepotřebuje speciální filtr. Proto může on i další jednotky operovat na povrchu. Nebezpečí ale číhá na každém rohu. A je ho rozhodně více, než v útrobách podzemních chodeb.

Metro: Exodus má zpoždění, vyjde 22. února 2019 na všechny tři hlavní platformy – Windows PC, PlayStation 4 a Xbox One. Předprodej byl již zahájen.

Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku S mutanty budeme v Metro: Exodus bojovat na povrchu postapokalyptické Moskvy

Žádné komentáře.