CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Souboj nejlepších smartphonů na trhu: Jaký má největší výdrž na baterii a za jak dlouho se nabije?

Mno, opet neni zohlednena kapacita baterie, ktera se muze lisit .... uz potisice: samotne mAh je bezrozmerna jednotka, ktera o KAPACITE NERIKA ABSOLUTNE VUBEC MEGATOTALNE NIC!
Nevim jak je na tom 920ka, ale moje 720ka je porad pripojena k netu pres 3G, mam push postu (okamzita aktualizace) u firemniho mailu i u guglu, mam porad pusteny skype a vydrzi celkem pohodlne snad i 3 dny .... samozrejme, nejake hrani v tom neni, jenom obcasny telefon, kontrola mailu, semtam na chvili internet, skype nebo RDP, to je vse. Jako s vydrzi jsem nadmiru spokojen (ikdyz nokia jsou totalni vypatlanci a fasisti, takze kdyz uz se telefon fakt vybije, tak se musi cekat pul hodiny, nez se nabije na nejakou hodnotu, aby sel vubec zapnout! po pripojeni jenom k PC se snad nenabije a neprobudi nikdy ..... fakt krutokryptofasismus). Oproti memu staremu HTC Vision je to nesrovnatelne.
Jinak, co jsem tak cetl a z nazoru okoli, tak iphony patri ke spicce ve vydrzi, takze mi ten test prijde prinejmensim divny ......

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je velmi trefna poznamka. Kapacita baterie su Wh a nie mAh. Ale asi maju vsetky li-ion kde je napatie 3.7V takze sa to asi zase porovnavat da.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Teoreticky jo, ale stve me to:) Treba uz jsem videl nejakou recenzi a stezovali si na to, ze tam je slaba baterka, pritom byla dvouclankova .....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mam dojem, ze krome 3,7 V jeste existuje 4,2 V varianta.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jestli se nepletu, tak 4,2 V je maxomálka při plném nabití, zatímco 3,7 je nominální hodnota na článek. Taky je možné, že se napětí mírně liší podle typu baterky (Myslím LiIon, LiPol, LiFe; NiMH, NiCd neuvažuju :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jediné co se dnes používá do mobilů a podobných zařízení s jinýma než AA/AAA baterkama je LiIon a LiPol. LiFePO4 jsem snad ještě nikde neviděl a ty dvě první jsou de facto sourozenci ;-) NiMH se sice nepoužívá ale je to škoda, bylo by pěkné mít za 10 let starý smartphone a furt původní baterku ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

S NiMH (nebo spíš NiCD, ty byly trvnalivější) by možná byla po deseti letech původní baterka, ale od samého začátku by to byla s cihla s minimální výdrží.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Aké wh ? Pre akumulátory sa všeobecne používa jednotka 1Ah čo je jednotka elektrického náboja.

Podrobnejšie napr. tu http://cs.wikipedia.org/wiki/Mah

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vazne? A jak chces urcit potencialny vynalozeny vykon, ked mas k dispozicii iba hodnotu prudu, ale nemas uz urcene, o ake napatie ide? Vykon sa musi VZDY urcovat vo Wattoch, alebo VA, pretoze vychadza z priamej zavislosti Voltov(napatia) a prudu(mA). Samotny prud nehovori NIC.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mam dotaz: na mojom telefone (Xperia Neo) mam vypnute datove prenosy a siet nastaveny na 2G. ked si chcem pozriet maily alebo nieco na nete tak prepnem na 3g a zapnem data (tak cca. 4-5x za den, cez vikend vobec nie). chcem sa spytat ci to robim dobre, teda ci by nebolo lepsie nechat 3g zapnute furt, lebo pri prechode z 2g na 3g a spat je spotreba asi o dost vyssia

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

škoda že do testu nezahrnuli i Motorolu Razr Maxx, se svojí 3300mAh baterií by bylo zajímavé sledovat jak/zda se výsledné pořadí změní..

Před časem jsem při výběru nového smart mobilu řešil stejnou otázku, a nakonec skončil právě u této motoroly. A to jsem ani netušil že motorola ještě nějaké mobily vůbec vyrábí:-)

pro rychlé/původní srovnání doporučuju podívat sem:
http://blog.gsmarena.com/motorola-droid-razr-maxx-battery-trial-is-over-...

nebo na novější verzi (=více mobilů, u grafu vždy rozkliknout "expand"):
http://blog.gsmarena.com/samsung-galaxy-s4-active-battery-tests-are-done...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U těch testů nabíjení jaksi chybí zda byla u každého mobilu použitá originál dodávaná nabíječke nebo zda použili pro všechny stejnou ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.