CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Škrábance na displeji a krytu telefonu se díky mikrokapslím bleskově zahojí!

Prvý krát to bolo použité v LG G Flex... bez čísla, čiže u jednotky. Mám ho.

Som rád, že sa táto technológia posúva ďalej, snáď sa to niekedy dostane na ďalšie LG Flex, prípadne na telefón s Dual SIM a velkou baterkou :)

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Mě osobně stačí plně probarvený plast který i když se odře vypadá pořád stejně. Třeba Nokia 3310 ho měla. Prostě rejha jako prase ale pořád modrá. Dnes se všechno leskne jako psí koule, tak jsou na tom vidět škrábance. Navíc jak moc to je zdravá technologie se dozvíme až za desítky let (to je jako příběh azbestu).

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Mě by zajímalo, jak lidi dokáží poškrábat tvrzená skla. A dát si na tvrzené sklo měkkou fólii je také zvláštní, i když tato je technologicky určitě zajímavá.

Na telefonu se sklem co normálně nosím (roky) po kapsách není na displeji ani "ň". Jak z výroby, když jej otřu. Jediná zásada je nedávat jej do kapsy dohromady s klíčema. I když si nemyslím, že mosazný klíč by dokázal do tvrzeného skla něco vyrýt, rozdíl tvrdosti je značný, méně jistý jsem si u houževnatého ocelového kroužku. Do jiných neskleněných částí teledonu může dobře rýt i ta mosaz, o tom žádná.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Samotné sklo není moc příjemné na dotyk, po fólii to klouže mnohem lépe.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

S tím bych nesouhlasil, ale proti gustu... :-)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Muj nejvetsi neumyslny test probehl tak, ze jsem s telefonem v naprsni kapse v behu zakopl, upadl a projel se asi tak 5m po sterku. Myslim, ze muj tehdejsi telefon tvrzene sklo nemel, ale taky mel 2" display ... u dnesni placky bych byl rad kdyby se nerozbila ...

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Samsung S6, cca 15mm škrábanec na skle displeje od výroby, dost viditelný. Po dalších dvou měsících tisíce vlasových. Předtím jsem vlastnil 2 1/2 roku S3 a za celou dobu na tom nebyla hůře. V kapse je s nima max. papírový kapesník. Nikdy neupadly.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Tiez mam S6, ale zatial prilis kratko na to, aby som nieco hodnotil. Kazdopadne s S5, co som mal vyse roka, tak bez akejkolvek folie, ziadne zachadzanie v rukavickach a absolutne ziaden skrabanec (zato plastovy ram obity dokola). S5 mala GG3 a S6 by mala mat GG4, ak sa nemylim.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím kolik lepidla se vejde do takové 0.2mm silné fólie, ale to co je na videu mi k popisu té technologie moc nesedí - kartáč jezdí pořád na stejném místě a pořád se to zaceluje stejně i když by člověk čekal, že když jednou mikrokapsule praskne a vyteče, už to není čím opravit. Navíc - když ta kapsule praskne, to to lepidlo neuvázne i na tom kartáčku (nebo čemkoli jiném co to poškrábalo?).
Je to celé divné. Neříkám že to nefunguje, ale nedivil bych se, kdyby to bylo založeno na nečem jiném a tohle byl jen kec aby to nikdo nezkopíroval dřív než s tím vyjdou ven.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.