CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Samozavazovací tenisky Nike z filmu Návrat do budoucnosti půjdou do prodeje

"Všechny Nike Air Mag 2011 se vydražily na aukčním portálu eBay a výtěžek z prodeje byl věnován nadaci Michaela J. Foxe (protagonista Martyho McFlye), která se věnuje výzkumu léčky Parkinsonovy nemoci."

Tak jsem se konečně dozvěděl, že výzkum Parkinsonovy nemoci je pouze léčka! A to předpokládám na peníze! No a už jen pouze k té reklamě: Ani jsem netušil, že ten herec ještě žije. Jen tedy hodně zestárl. Už to není to, co to bývalo.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Copak boty, ale co ta bunda s automatickou adaptaci velikosti?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To už se tak lidem stává, že stárnou. A jedince které to dokáže překvapovat zřejmě stihnou dost nepříjemné životní krize. :-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna takový podlý útok na nadaci k výzkumu Parkinsna si tohle téma opravdu nezaslouží.
Anebo byste byl radši paralyzován celodenně namísto 4x denně?

Možná je to jen nedostatkem informací...
http://xman.idnes.cz/michael-j-fox-slavil-50-a-20-let-zije-s-parkinsonem...

Nebýt tohoto oblíbeného herce a jeho nadace, hádal bych, že by lidské znalosti týkající se Parkinsna nebyly ani zdaleka na takové úrovni, jak jsou dnes. Cca 200 mil. dolarů získaných darů je docela dost na pořádné zkoumání.

Anebo mi prosím vysvětlete v čem tu léčku (na peníze) nadace spatřujete?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jaký útok? Já pouze reagoval na chybu v článku, kde místo slova "léčba" bylo slovo "léčka". Myslím, že jsem to jasně uvedl na začátku komentáře. Redakce si toho všimla a svoji chybu opravila. A co se týče samotné Parkinsonovi nemoci, tak moje doporučení je, že se nechejte celý život očkovat hliníkem, ortutí a umývejte si zuby s fluoridem a potom dejte miliardy na výzkum Parkinsona, Alzhaimera. Je to úplně to samý jako rakovina. Jenže u ní se ovečky pomalu začínají probouzet. Najednou se zjištuje, že utracené miliardy byly prostě jen rozkradené. JE to jen obrovský byznys.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se za útok, toho slova "léčka" jsem si ve Vaší citaci opravdu nevšiml.

Co se týče Parkinsonovy nemoci, nemohu nijak odporovat Vaší argumentaci, nevím.
Zeměkoule je podle mého názoru jedna velká laboratoř, či experiment, chcete-li. A nikdo asi neví předem jak se bude nějaká akce a reakce vyvíjet. Testy jsou vždy omezeny individuálními znalostmi a zkušenostmi, přesností měřicích zařízení, technologiemi, metodikami i dostupnými financemi. Chyby se prostě dějí, a nejlepší je se z nich poučit. Najde se však nemálo lidí, kteří toto přehlížejí a raději pěstují konspirační teorie.

Dále si myslím, že ty miliardy na výzkum nebyly nutně "rozkradené", zcela zřejmě skončily prostředky i na mzdách samotných výzkumných pracovníků a či např. u výrobců tech. vybavení, které bylo zakoupeno, tj. byly financovány rodinné rozpočty mnoha obyčejných lidí. Chápu, že je těžké toto za tím vším vidět, často se jen zkratkovitě a černě nálepkuje, ale rozumný člověk zkoumá i další úhly pohledu. Čímž však nechci nijak omlouvat korupci a manipulace, pravidla hry se mají dodržovat.

Ano, zdraví JE obrovský byznys, je to však hloupá volba klientů/pacientů, že své peníze investují špatně a nehledají pravdu a rovnováhu, ale chtějí tabletku na všechno. Nabídka se přizpůsobuje poptávce. A lidé dnes chodí k doktorovi jako do autoservisu - "tady mě píchá", jenže takhle to nefunguje...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.