CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Samsung Galaxy Camera 2 - hybridní foťák s větší RAM a baterií

Opravdu mi uniká smysl takového zařízení. Dá se na to říct: "no proč ne, je to technicky možné", ale vymlátit si baterky ve foťáku mohutným OS, který tam vlastně není vůbec potřeba (pro focení) je na hlavu.

Chytrej telefén nosím v kapse pořád, takže mi vůbec nevadí, že zrcadlovka je úplně tupá (z hlediska košatosti software :-), nepřehraje mpétrojky a nedá se s ní podívat na web nebo co já vím kam. Já jí radějí půjčím kus kapacity svého mozku a troufám si trvrdit, že to bude lepší kombinace než kamera s Androidem.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

napůl souhlas. kdyby to mělo slot na SIM a možnost telefonovat a SMSkovat a ideálně to mělo i pořádný objektiv a velký čip a RAW, tak řeknu "super", po kříženci kompaktu a telefonu nějakou dobu "toužím", abych nemusel tahat kompakt a telefon a měl všechno v jedné krabce.

bez SIM to pokládám za zbytečný krám, za ty prachy, které to podle mého může stát, určitě seženu nějaký "profi" kompakt se světelným objektivem (bez mega zůmu) a aspoň 1/1,7" čipem, kde mi nebude vadit, že na tom nemůžu hrát angry birds :)

a na vážné focení budu stejně dál tahat DSLR

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

No u Androidu je napriklad nadeje, ze nekdo doprogramuje to, na co vyrobci kaslou. Napriklad fotak ma senzor polohy, ovsem sam neotoci fotku, je treba to udelat v pocitaci. Nebo by to mohlo synchronizovat fotky SDXC karta/PC, aby to reflektovalo upravy na PC a i BFU tak meli alespon nejakou zalohu na fotaku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Foťák, který sám otočí fotku, způsobí, že ji uvidíte na dvakrát až třikrát menší ploše (podle poměru stran), což na 3" LCD opravdu není žádný zázrak. Proto to drtivá většina výrobců nedělá, ale jsou na světě přístroje, které to volitelně umožňují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenze vetsina lidi si prohlizi fotky na pocitaci, ktery ma rozhodne vetsi displej nez 3". Navic i toto by mohl fotak osefovat, ze by fotky ukladal, tak jak jsou foceny, ale zobrazoval by je "Fit to LCD".

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Na počítači otáčí fotky počítač, ne foťák. Takže si pořiď lepší prohlížeč fotek na PC :-) Pochopitelně to musí foťák uložit do EXIF, což třeba můj obstarožní kompakt dělá.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nebo se to dělá automaticky při stahování z karty do PC. Jak prosté.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

O me nejde, ale BFU co pouziva zakladni prohlizec z Windows s tim ma problem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Synchronizaci zpět do foťáku říkám ne a ne a ne. Ve foťáku je originál, je to jako negativ (i když třeba jen JPEG) a nic se v obsahu té karty nemá co hrabat ve smyslu úpravy nafocených souborů. Omylem si zmenšíte skupinu fotek, automaticky se to sesynchronizuje a máte po žížalkách.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To byl jen priklad. Nenutim to kazdemu, ale pro vetsinu lidi co vubec nezalohuje by se to treba mohlo hodit.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Opravdu mi uniká smysl takového zařízení." ..... smysl je v tom, ze je to na hovno fotak a jeste vice na hovno smartphone, kdyz to ani nema simku:o)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A navic je to samsung s dalsi ze svych ubohych galaxii ..... na to uz jsem fakt alergicky .... proc se ta firma neprejmenuje na galaxii??? Vyrabi vubec samsung jeste neco, co nema tuhle stupiditu v nazvu?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jo, notebooky pojmenovali na ATIV. Chtějí, aby se to stejně vžilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U Samsunga se všechno s Androidem jmenuje Galaxy, všechno s Win8 se jmenuje ATIV.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nie som zastanca samsungu, ale mozna sa na jeho panel zrovna divas. Okrem tych chladniciek a praciek, co robia..

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.