CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Samsung Galaxy Grand 2: Obří telefon s Dual-SIM a čtyřjádrem pod kapotou

No ten procesor, to je úžasná věc. Raději 2x Krait než 4x Cortex A7 (nebo dokonce A5). Kromě toho tento procesor ani displej s vyšším než HD rozlišením nepodporuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejsou nějaké "rumors" ohledně dvouSIMkové Galaxy Note 3?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Galaxy Note 3 s Dual-SIM se prodává v Číně, ze které si ho můžete objednat (fungovat by měl bez problémů, vyjde ale na rovných tisíc dolarů). U českých distributorů dovoz této verze prozatím vázne a stejně tak ze strany Samsungu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naozaj by ma zaujimalo z akeho dovodu by si niekto mal kupovat tento samsung. Xiaomi Hongmi(RedRice) je na trhu uz mesiac, ma presne ten isty HW, akurat stoji 6000,- v CR a v cine 2500,-
Oni si tu vazne myslia ze su ludia totalne vygumovany a budu platit za logo?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ze by se platilo za logo vyrobce lednicek?:) Ale lidi jsou hloupi az k neuvereni ..... onehda jsem narazil na Samsung Galaxy Note 10.1 2014 = pomala sracka s androidem za, NEKECAM, 20 litru!
Hned vedle nej pak byla dalsi reklama na Lenovo ThinkPad Tablet 2 za 17 (32GB verze dokonce za 15), znackovy profi firemni tablet snad ve vsech ohledech o 4 generace lepsi a dokonce za nizsi cenu. Clovek by si rekl, ze ten galaxy note bude nejaky omyl a nejaky stary kram (vime, jak se jeste stare veci nekde v nejakem zapomenutem eshopu prodavaji draho), ale ono ne, to je udajne nejnovejsi model a fakt se prodava kolem tech 20k. Nevim, jestli prodava, nedovedu si predstavit cilovou skupinu, ale minimalne ho za tu cenu eshopy nabizeji .... BFU jsou proste tupe ovce a samsung prodava za ceny, ktere mu beztrestne projdou ...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Tak ten zmiňovaný Samsung Galaxy Note 10.1 2014 mám v práci a rozhodně nemohu souhlasit s tím, že je to pomalá sračka. V AnTuTu má přes 32000 bodů a celková pohodovost práce je na vysoké úrovni.

Těch tabletů jsem si v práci zakusil (víc než 5) a tohle je první kus, u kterého mi nevyskakuje stresový faktor (někdo jiný by řekl, že se mu nevaří krev nebo že mu to nehýbe žlučí).

Jedna mnou vysoce ceněná funkce je pero. Udělám klik klik a mám hotový obrázek se svou čmáranicí pro další práci.

Taky přežil pád z 1 m na dlažbu na ulici, plastová obruba se trochu odřela, jinak je ok.

Ano, cena je skutečně "luxusní". Bohužel tu mám model bez 3G/LTE, ten stojí ještě víc, ale přistihl jsem se, jak po něm soukromě pokukuji...

Obdobně vybavený tablet s 3G přímo v číně stojí cca 1/3, ale nemá to pero... :(

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak se podivej na vybavu treba toho thinkpadu a budes uchcavat:o))) Zadne antutu a podobne nesmyslne "benchmarky" me nezajimaji. Je tam android, vzdy to bude mizerne. Ten thinkpad ma sice jen clovetrail, ale i tak bude 10x rychlejsi nez nejaky ARM a navic bude zhruba stejne usporny (osobne bych za ty prachy asi pockal na trojku s baytrailem:). Nehledne na to, ze si tam muzes klidne pustit i ten android, bud nativne nebo ve vmwaru a i tak to bude podstatne rychlejsi nez na armu, ale kdo by to delal ze? To pero mi prijde taky jako bomba, jednak treba na cmarani, ale treba i na to, ze si pak clovek deaktivuje dotyky prsty (nevim, jestli to na androidu jde) a muze to ovladat jen perem. Pokukuju po 8" modelu, protoze mi prijde daleko lepsi z hlediska ergonomie .... nebo proste je to tablet, na plnohodnotnou praci to nikdy nebude a 8" mi prijde lepsich nez 10", proste se vejde, s trochou stesti, do kapsy:) A u me je zatim jednicka http://shop.softcom.cz/eshop/lenovo-ideatab-miix-2-z3740-2gb-64gb-8-0-ip... protoze je v CR (bez 3G uz maji dokonce skladem). Ale pokukuju i po dell venue 8 pro, ktere ma aktivni pero ... sice to neni ten bamboo stylus jak u toho thinkpadu a narozy na pouzitelnost se ruzni (minimalne to nema pritlak), ale podle me by to mohlo byt velmi zajimave, zvlast pokud to bude za cca stejnou cenu jak ten miix a hlavne, pokud bude 3G+GPS+aspon 64GB do Vanoc.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem se na ten zázrak podíval a vskutku to za ty peníze nemá špatnou výbavu. :)
Osobně by mi však 8" a rozlišení 1280x800 bylo málo. Vždyť už i 5" telefon za necelé 4000 Kč má Full HD.

Budu však pragmatik - až si to Lenovo pořídíte a dáte tam Android x86 nebo jiný emulátor, změřte mi prosím AnTuTu skóre, ok? Jen orientačně. ;)
Já jsem zatím při Android emulaci (BlueStacks) na Intel i7-3770K a AMD HD7990 oproti Samsung tabletu o moc víc výkonu navíc neměl... :(

Navíc, na Android tabletu jsem si našel a zvykl na určité aplikace a ty bohužel ve Windows Store těžko najdu. Zajisté lze očekávat alternativy a chápu, že to chce čas.
Tenhle souboj platforem má pro mě zatím jasné poselství - vyčkávat a radši nic neřešit, dokud nebudu muset. ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak antutu je hlavne armovy benchmark ... a je hezky videt, ze ani na 180x rychlejsim CPU, nedokaze android bezet poradne:o)
Bluestacks by nemela byt zadna emulace, ale nativni x86 android. To proste o necem svedci:) Kdyby nekomu fakt chybela nejaka android srackoidni aplikace, tak muze pres bluestacks nebo pres klasickou virtualizaci .... ale thinkpad ma opravdovy system na kterem bezi vsechno, takze rozdil ceny je zanedbatelny:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jako obvykle srovnáváte dvě věci, které nejsou přímo porovnatelné.... každý z těch tabletů má jiný OS, už tady to skřípe... V čem je Thinkpad 2 ty 4 generace napřed (můžete mi definovat generace u tabletů?).... Proč jej označujete jako firemní profi, čím je tak profi a co tím profi míníte, definujte mi váš význam přívlastku profi u tabletů, a proč ho nazýváte ještě k tomu firemní? Když už tak srovnáváte, všiml jste si, že Galaxy Note 10.1má oproti 1366x768 u Thinkpadu rozlišení 2560x1600, má oproti 2 více, tedy 3 GB RAM, že má dotykové pero S Pen, streofonní audio, vynikající výdrž... A je pochopitelné, že si nedovedete představit cílovou skupinu, nikdy do ní zřejmě nebudete patřit, z vašich příspěvků tady porůznu čiší frustrace, a z reakcí je vidět, že máte velmi velmi hluboko do kapsy, valná většina těchto věcí je pro vás nedostupná, nemáte s nimi žádné zkušenosti, papouškujete jen názory, které jste posbíral na netu. Vaše oblíbená fráze je - kamarád má, viděl jsem v obchodě....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je úplne zbytočné čo i len jedným slovom reagovať na príspevky BTJ. Keby Samsung Galaxy Note 10.1 2014 bežal pod Windows 8, určite by ho nazval minimálne tablet roku. A podla toho čo píše je jasné, že tento stroj videl akurát tak na obrázku.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s výdrží, ta je parádní.
A samovybíjení na WiFi je téměř přesně 10 % za 24 hodin.
Taky se ale pěkně dlouho nabíjí, z PC přes USB se přes noc nabilo jen +60 %.

I zvuk, který z toho leze, byl pro mě velkým pozitivním překvapením.

Měl jsem v ruce ledacos, ale ten tablet mě od první chvíle překvapoval. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.