CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Samsung nevěří OLED technologii, budoucnost vidí jinde

"Samsung vnímá, že za pár let se z televizoru stane chytrý přístroj v pravém slova smyslu"

To ale znamená že Samsung nás celé roky klame, keď neustále tvrdí že predáva chytré TV ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pevně doufám, že LG s OLED prorazí a Samsung bude muset změnit názor, protože jedině pořádná konkurence může tlačit vývoj dostatečně vpřed a tlačit ceny dolů.

Jinak co se týká té chytrosti, jediné co od televize chci je super obraz, přehrávání videa z disku/Flash, výbornou podporu DLNA a pokud možno YouTube, víc mě nezajímá, hlavně ne šmírování 24/7.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo koho porazí, nevím, ale technologii OLED nevěřím z principu. Organické materiály prostě nejsou dostatečně stabilní, ať už při zvýšených teplotách, nebo dlouhodobě. V OLED TV panelu s vysokým výkonem se tito dva činitelé rozkladu - teplota a čas - navzájem podporují. Snad kdyby to byly polymery křemíku, ale uhlíku stačí příliš nízké energie ke změnám molekulárních vazeb (což ostatně bylo jednou z nutných podmínek pro vznik pozemského života).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Typicky priklad: diamant. I uhlik umi stabilni vazby, akorat se obavam, ze to nebude pripad OLED. Nebo by mohli udelat dalsi krok a pouzit materialy nejen organicke ale zive - osobne by se mi libila televize ktera by se zvladla po rozbiti uzdravit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po dvou vlnach digitalizace od televize chci jenom ten obraz ; povazuji za rozumnejsi menit krabicku pod televizi nez televizi, i kdyz chapu ze Samsung by naopak radsi kdybych kazdy rok kupoval novou televizi i kdyz se zmeni jen software na chipu.

A co se konkurence tyce, ono by nevadilo kdyby se QLED a OLED predhaneli v kvalite a vyvoji a navzajem si tlacili ceny dolu. Jenom doufam, ze to nedopadne tak, ze samsung bude delat QLED, LG OLED a ty vlastnosti budou tak daleko od sebe ze to vlastne budou ruzne produkty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neumíme to vyrobit, konkurenci podporovat nebudem a tak o tom budem tvrdit, že to je špatný.
- Samsung OLED nemá a neumí.
- Musel by je kupovat od LG a to nechce.
- A když už nemůže nic dělat, tak alespoň bude pomlouvat konkurenci.

Jediný co OLED vypaluje, tak je Samsungu rybník. Na břehu navíc stojí rybář Kim, kterej brzo vypálí celej Samsung.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ta poslední věta mě velmi pobavila... :)
Je to sice ta nejčernější možná verze humoru, nicméně je třeba víc než kdy jindy využít těch posledních pár let co nám zbývá, než tyto věci budou zakázané říkat (nebo než to rybář Kim spustí ve velkém :D)
Díky všem za komentáře a jen na okraj dodávám své vlastní poznatky a názor... osobně mám v tuto chvíli nový Samsung, nicméně nevěřím tomu, že OLED neuspěje. Na to už je příliš dobře zakotven v myslích a hledáčcích nejen profesionálů, ale i běžných konzumentů. Samsung riskuje v tuto chvíli více než LG. Krásným dokladem toho je, jak spěšně se ostatní výrobci snaží přijít na trh se svojí vlastní prémiovou OLED televizí...Protože zkrátka vidí ty recenze vlivných technologických periodik, ten nefalšovaný zájem zákazníků (a zejména ty zisky, které na tom LG bez přítomnosti konkurence generuje). Uvidíme... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OLED je momentálne bezkonkurenčný a Samsung to vidí, ale nemajú reálny produkt, ktorý by mu dokázal konkurovať. Tak si vymysleli QLED a všade hovoria o jeho vysokom jase.
Ale čo robí dobrý obraz je hlavne kontrast a poriadna čierna farba a v tom QLED ako akákoľvek iná technológia LCD so zónovým podsvietením nedokáže OLED poraziť.
A korunu tomu dodáva ich nepochopiteľné ignorovanie prémiového 12-bitového HDR formátu Dolby Vision. Ak už niekdo chce prémiovú TV za 2000+ EUR, asi bude chcieť aj podporu najlepšieho HDR formátu.
Minulý rok mali kvalitnú radu SUHD, ale tohotoročné nižšie modely QLED nedosahujú jej kvalít. Tento rok, ak LCD, tak určite Sony rady 9X0.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to su kecy. ved prakticky vsetky Samsung Galaxy maju OLED displeje

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vyrobit OLED a kvalitní OLED je trochu rozdíl.

Kvalita displejů OLED Samsungu nikdy nešla. Proto také dnes jen z dálky smutně koukají a vymýšlejí názvy jako QLED.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

slepa ulicka je LCD -a vsetko jemu podobne! :))) mam 2 posledne LG PLAZMY, obraz nadherny, odozva okamzita, ryclost, hranie hier 60FPS je lepsie ako akykolvek LCD :) ked sa mi tieto plazmy vypalia, tak jednoznacne OLED. Jedina nevyhoda je to vypalovanie, ale tak 3 roky iste vydrzi :) a v tmavej miestnosti aj 5 rokov

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak.
V roku 2010 som kupoval Panasonic plazmu FHD za 700 Eur. Mam ju doteraz a modlim sa kazdy vecer pred spanim, nech vydrzi.
Povedal som si, ze LCD nikdy ako TV, ze snad za 5 rokov bude za 700 Eur dostupne kvalitne OLED .
Je rok 2017...vie niekto o TV OLED za 700 Eur ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.