CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Samsung nyní dohledá ztracený telefon, i když není připojený k internetu

No tak hlavně, že je problém s Huawei, že prý nás sleduje a oni to dělají všichni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych že funkce celkem na nic, musí kolem projít telefon samsung se zapnutým bluetooth. Velmi pravděpodobné!!!! Používal jsem nějaký čas cerberus, dokud mou doživotní licenci nepřevedli na 1 rok. Mám sony a tam nejde root, cerberus to potřebuje na to aby mohl vzdáleně zapnout gps, většina telefonu (služeb, na lokalizaci. Tak i originál sony) funguje tak že gps musí být zapnutá, nebo vezme historii polohy, tak vám to ukaže že ukradený telefon je na míste kde byl před třemi měsíci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bych nerekl ze jiny samsung v doslechu musi mit zapnuty BT, on na nem zrejme posloucha i kdyz ho mas "vypnuty", celkove myslim ze by se lidi divili co ty telefony umi a delaji i kdyz se to tvari vypnute a toto je jen jedne z dukazu ze to jde, jiste by to slo pouzit i na jiny veci nez dohledani ztraceneho fonu :) Samozrejme jak se fon zapne i kdyz bez sim, je pripojeny k siti nektereho z provideru a i kdyz mu jakoze internet nefunguje jiste muze hlasit polohu pres nejakou telemetrii a podobne, taktez jiste neni problem v pripade potreby ziskat obraz / zvuk, kontakty a dalsi veci z telefonu, operatorem nebo nejakou jemu nadrizenou instituci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě by spíš zajímalo kam a jak se zpracovávají tyto odesílané údaje - ideální metoda trasování uživatele i když telefon neztratil a s kým se (možná) setkal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no kam na zapade na to maji institut NSA na vychode maji jiste podobne instituce i u nas v CR a dalsich zemich. Neni problem ziskavat GPS data i kdyz to mas ve fonu vypnuty jakoze, podle BTS ke kterym byl tel. pripojeny, jiste by slo i monitorovat signal treba nejakeho skryteho BT "beaconu" ktery ty telefony vysilaji v nejakym intervalu a merit silu signalu apod. to je tak sofistikovane a vykonne zarizeni ten smartfon a tak slozity mnohavrstvy SW ze tam neni problem zakomponovat jakykoliv telemetricky system, cokoli az bych rekl ze to byl hlavni ucel chytrych zarizeni, to ze chytry fony uzivateli prinesou zvyseny komfort to jen pomohlo masove a rychle prosadit :) Nekde jsem cetl ze to zkousi / vyuzivaji i jako seismicka cidla, diky zabudovanemu akcelerometru :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.