CDR.cz - Vybráno z IT

Samsung představil neviditelnou klávesnici pro mobily a tablety

Společnost Samsung přišla s efektivním řešením potřeby klávesnice při používání mobilních telefonů a tabletů - tyto zařízení budou moci využít virtuální klávesnici. Má to však jeden háček. Pokud neumíte psát všemi deseti prsty, je vám tato technologie k ničemu.

Mezi další novinky Samsung, které firma odhalila v posledních dnech, patří neviditelná klávesnice. Tuto technologii nazval SelfieType a podle výrobce k jejímu provozu budete potřebovat jen svůj mobilní telefon a místo na stole. 

Jde o virtuální klávesnici, která je snímána pouze při správném naklonění přední kamery telefonu tak, aby kamera snímala prostor před telefonem. Kamera do tohoto prostoru rozmístí neviditelné body, které mají představovat tlačítka na klávesnici. V praxi ale klapete jen na prázdné desce stolu.

Pokud však místo psaní všemi deseti prsty máte spíše úder jako orel, který nejdříve krouží a až pak udeří, nebude nejspíše tato novinka přímo pro vás. V hodně případech však může tato novinka ulehčit život mnoha uživatelům, kteří rádi využijí možnost psát na velké klávesnici.

Prozatím jsou dostupná pouze demovidea, ale i z nich je patrné, že s tímto nástrojem se s tabletu může stát například notebook s klávesnicí s nižší pořizovací hodnotou oproti drahým externím klávesnicím. Nikdo v tuto chvíli nedokáže odhadnout, zda bude technologie nasazena jen pro výrobky Samsungu nebo zda ji Samsung poskytne i dalším výrobcům.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Samsung představil neviditelnou klávesnici pro mobily a tablety

Čtvrtek, 9 Leden 2020 - 13:35 | CyberAngel | Já píšu už dvacet let všemi deseti a přesto...

Zobrazit diskusi