CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Samsung se vrací k AMOLED displejům. Plánuje 8 a 10palcové tablety

Dokud budou ekvivalentem presycenych barev, tak se na ne nemam duvod tesit...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím, ale na ukazování fotek v hospodě přátelům ty přesycené barvy nevadí, ba naopak. Ona je otázka jestli vůbec přesycené jsou, zkuste se jednou podívat na reálný svět (ne přes obrazovku) a budete šokován jak příroda používá příšerně kýčovité barvy.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ano hodne lidem se presycene barvy libi, hodne lidi pouziva windows, a hodne lidi si kupuje telefony dotovane operatorem. Znamena to snad ze ty barvy jsou realne, windows jsou nejlepsi nebo dotovane telefony se vyplati?

Ja se naopak na svet koukam tak jak je, a v AMOLED barvach ho rozhodne nevidim, pravdepodobne ho tak nevidi ani moc profesionalu z DTP...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Profesionála v DTP nezajímají skutečné barvy, ale barvy které se dají skutečně vytisknout. Nemá to s realitou vůbec nic společného, jenom to že červená barva CocaColy má přesně kód xxx a jakákoliv odchylka je nepřípustná. Na to mají kalibrované monitory za 50 a víc tisíc a kolorimetry, kterými to kalibrují. Na co by to bylo v tabletu dobré?
Zato takřka dokonalý kontrast je k nezaplacení když třeba čtete knihy.
Já používám mobil jako eBook čtečku (šedé písmo na černé), čte se to dokonale po tmě, skoro to neunavuje oči a prakticky to nevybíjí baterku (u normálního textu těch bodů zas tak moc nesvítí).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nejsou ekvivalentem přesycených barev, jen je umí syté zobrazit, na rozdíl od jiných displejů. Tablet lze nastavit tak (mluvím o Samsungu P6800), že přepnete na přirozené barvy. A i tak je ale černá černá a o kontrstu si může konkurence jen nechat zdát..... Vlastním právě ten zatím jediný model od Samsungu, P6800, a co se týče zobrazení, je bezkonkurenční. Kdo ho zná a používá nebo ho měl, ví, o čem mluvím.
Prvotní zprávy ze začátku roku anoncovaly, že Samsung už na podzim představí nový 10" tablet s super Amoled displejem, škoda, nestalo se tak. Jestli konečně takový dá na trh, je to pro mě jasná volba.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Takový Nexus 8 se Super AMOLED Plus displejem s Full HD rozlišením a hliníkovou konstrukcí, bych bral hned." - tak pod to se podepíšu ;-)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Na samsungu note 2 je taky nastaveni barev... Natural vypada natural a zadne presiceni se nekona... Kdo jednou zkusil amoled uz nechce jinak, cerna je proste cerna, mit takovy display/monitor na pc by bylo super...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Neni IPS ako IPS. Napr. Nook HD+, Kindle Fire HD, Goodle Nexus 10, HTC One, iPhone 5S - tomu hovorim prirodzene, krasne farby! Super AMOLED su spravidla vzdy presaturovane, prepalene.. Jedine, co ma AMOLED navrch, je sytost ciernej. Zivotnost obrazovky u draheho telefonu/tabletu (2-3+ rokov uzivania) tiez hraje rolu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.