CDR.cz - Vybráno z IT

Samsung Galaxy S5: FullHD displej, čtečka otisků, ale jinak nic extra

MWC si pro nás dnes připravilo v mobilní oblasti jedno z nejočekávanějších odhalení roku. Světlo světa dnes oficiálně spatřil nový Samsung Galaxy S5 a celá rodina nových chytrých hodinek Galaxy Gear 2, Gear 2 Neo a Galaxy Fit. Samsung vsadil na zdravé cvičení.

Samsung dnes překvapil hodinkami, kterými by mohl proniknout do světa chytrých zařízení v oblasti fitness. Mimo to ale nepředstavil nic mimořádného, nic, z čeho bychom si lidově "sedli na zadek". Galaxy S5 je prostě zase jen další Galaxy telefon, který má sice dobrý foťák a pěkný displej a možná nás dokáže zaujmout šetřením baterie a čtečkou prstů, ale to je vše.

Jsme hodně zvědaví, jak se k situaci postaví v nadcházejících dnech HTC, které si prezentaci nových telefonů šetří mimo horečku MWC v Barceloně. Budeme také bedlivě sledovat cestu Applu k iPhonu 6, který by mohl být pro Galaxy S5 zajímavým konkurentem. Nesmíme zapomenout také na černé koně Nokii a LG, které zajímavými koncepty pronikají do světa chytrých telefonů. 

Záznam živého přepisu:

[21:00] Prezentace končí, nic víc nám Samsung dnes nepředstaví.

[20:58] Tato nová rodina zařízení půjde na trh 11. dubna ve 150 státech po celém světě.

[20:51] Senzor měření tepu obsahuje také telefon Samsung Galaxy S5.

[20:49] David Park mluví o nových hodinkách Gear 2, které umožňují přehrávání hudby například při cvičení díky 4 GB interní paměti. Gear 2 také splňují IP67. Další hodinky Samsung Gear Fit se zahnutým superAMOLED displejem umožňují měření tepu. Váží 27 gramů a mají odjímatelný řemínek různých barev.

[20:45] Nový telefon Samsungu opravdu obsahuje čtečku otisků prstů, která umožní online platby.

[20:44] Galaxy S5 vydrží déle díky ultra úsporném režimu, který údajně zapne na displeji pouze černou a bílou barvu a udrží zapnuté pouze nejdůležitější služby.

[20:41] S5 bude mít ochranu proti vodě a prachu ve standardu IP67.

[20:35] Mluví se o fotoaparátu Galaxy S5, foťák bude mít nejrychlejší autofokus na trhu (0,3 sekundy). HDR nebudou jenom fotografie, ale S5 umí také HDR video (údajně také jako první na trhu). Umí také selektivní zaostřování.

[20:32] Galaxy S5 bude mít 5,1palcový super AMOLED displej s FullHD rozlišením. 

[20:29] Nyní mluví Jean-Daniel Ayme, viceprezident pro Evropu. Popisuje základní požadavky zákazníků, které čekají od ideálního telefonu. Je to krásný vzhled, výborný fotoaparát, nejrychlejší síťové připojení, zabezpečení a také zdravý životní styl.

[20:26] Shin představil nové hodinky Samsung Gear Fit, které bude moci zákazník využít při cvičení. 

[20:24] S5 bude mít "ultra saving mode" pro maximální šetření baterie. Bude také komunikovat s hodinkami Gear pro fitness využití.

[20:21] Následuje první oficiální video představující Galaxy S5. Pro připojení bude mít LTE cat. 4.

[20:16] Samsung začíná prezentovat, řeč uvedl David Park z marketingu a na scéně je nyní CEO JK Shin. Popisuje důležitost Galaxy S3 a děkuje 200 miliónům zákazníků, kteří si koupili telefon ze série Galaxy S.

[20:09] Engadget posílá do světa spoiler, dnes Samsung představí Galaxy S5, Gear 2, Gear 2 Neo a Gear Fit. Dočkáme se tak nejspíš nových verzí hodinek a oficiálně budou představeny i již odhalené hodinky Galaxy Gear 2.

[20:03] Samsung začíná svou prezentaci skladbou živé hudby. Ta vnáší do celé události trochu kultury a připravuje diváky na nevšední zážitek.

[19:36] Čtečku otisků bychom podle neoficiálních zpráv mohli využít jako přihlašovací formu k online účtům (otisk zpřístupní uložené heslo) a systém podle cnet.com dokáže udržet až 8 různých otisků. Rozlišení displeje by mělo činit 2560x1440 pixelů a můžeme již dnes s jistotou říci, že velikost přesáhne 5 palců. 

Během dnešního dne se totiž na internetu objevily neoficiální fotky nového přístroje. Vyčteme z nich například, že bude nová vlajková loď Samsungu natáčet videa v UHD (3840x2160). Uniklé fotografie obsahují také detail na aplikaci Finger Scanner, která nahrává spekulacím ohledně otisků prstů. 

 Online stream začínáme ve 20:00.

Tagy: 

Jiří Moos (Google+)

Jirka Moos je redaktor CDR.cz a DIIT.cz, kreativec se smyslem pro humor a také blázen do zabezpečení IT systémů. Vede bezpečnostní týdeník CDR Security Update a v současné době řeší marketing a redakční spolupráce CDR/DIIT.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Samsung Galaxy S5: FullHD displej, čtečka otisků, ale jinak nic extra

Úterý, 25 Únor 2014 - 23:57 | Spirit_pcf | Ak povazujes konstrukciu S4 za kvalitnu, tak si...
Úterý, 25 Únor 2014 - 23:32 | Tomáš Janovský | Protože ta plastová hračka je furt jeden z...
Úterý, 25 Únor 2014 - 18:52 | Spirit_pcf | A preco preboha plastovu hracku S4?
Úterý, 25 Únor 2014 - 00:47 | Tomáš Janovský | No, už jen počkat až dorazí na trh a pak si...

Zobrazit diskusi