CDR.cz - Vybráno z IT

Samsung začne vyrábět Ultra High Speed microSD karty

Promo microSD UHS-1
Korejský výrobce (nejen) spotřební elektroniky oznámil novou řadu microSD karet s podporou UHS-1 (Ultra High Speed-1) standardu. Do budoucna vidí Samsung využití převážně v multimediálních zařízeních, smartphonech či tabletech, pro které se stane vysokorychlostní přenos zásadní záležitostí.

Nová UHS-1 microSD kartička s nejvyšší výkonnostní úrovní LTE (Long Term Evolution) disponuje aktuálně kapacitou 16GB. Rychlost sekvenčního čtení uvádí výrobce až 80 MB/s, což je oproti současným standardním microSD kartám pořádný skok vpřed, jejich maximum je kolem 20 MB/s. Držme se nohama na zemi, v nejlepším případě dosáhne v praxi 60-80% rychlosti udávané výrobcem. I tak se však jedná o velmi zajímavý počin a rychlostní posun. Informace o rychlosti zápisu zatím nejsou bohužel známy.

Nutné je určitě podotknout, že nová UHS-1 karta bude vyžadovat ke své plné funkčnosti kompatibilní koncové zařízení, ne však speciální čtečku. Samsung totiž před cca dvěma lety představil podobný koncept paměťových karet označený taktéž UHS-1, ten byl však výhradně zaměřen na SD karty typu SDXC a SDHC.

samsung 16gb uhs-1 microsd card

Dle webu společnosti Samsung míří již tato kartička do výroby a do budoucna se vážně uvažuje i o navýšení dostupné kapacity.

Tagy: 
Zdroje: 

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Samsung začne vyrábět Ultra High Speed microSD karty

Žádné komentáře.