CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k San Francisco zakázalo elektronické cigarety. Bude zbytek světa následovat?

"nikotin je zde stále přítomen."

To je ale pekná blbosť ! Záleží len na vaperovi či si tam nikotín primieša, alebo nie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bych si tipnul, že jim jde hlavně o ten samotný kouř a jen to tak nešťastně zdůvodnili. Ono to bude asi menší zlo, než klasické cigarety, ale neškodné jako žvýkačky to taky nebude.

Z některých je dýmu pomalu jak z dýmovnice a toho si samozřejmě omladina všimla. Svého času byl YouTube plný videí, kde se předháněli, kdo vyfoukne zajímavější věc. Tím že se elektronická cigareta tváří jako celkem neškodná náhražka, tak s tím začali blbnou i ti, co by do normálních cigaret nešli.

Jestli tohle je správná cesta, jak to řešit, je věc druhá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedním z důvodů je nadměrná obliba u mladé generace - to jde o vzduchu, potravinach nebo vode rici taky. Takze si dovolim predpokladat, ze vetsina konzumentu prejde na klasicke cigarety nebo zminovanou marihuanu. Inu holt jina spolecnost, zusenosti z dob prohibice se nezaprou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Presne o to ide. Vrátiť sa k tabaku. Keby im šlo o zdravie ľudí tak zakážu len nikotín(nikotínovú soľ) a nie celú elektronickú "cigaretu".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to je rozum, zakazeme ecigarety a mladi prejdu na nezdravsie normalne cigarety a tym ich chranime :) Nezistili nahodou, ze fajciarov neubudlo, len nemaju $$$ zo spotrebnych dani?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To mi zní jako že tabáková lobby zasáhla...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tož, mnohem lépe by udělali kdyby celoplošně zakázali cigarety, opravdu si myslí že děcko ve věku 15 let má na e-cigaretu? Tady u nás jde potkat 11 leté děcko s cigaretou v hubě a jak si dává, ten smrad ve 25 bude tahat celí kartón za den. Co se týče kuřáků všeobecně tak ti jsou totálně ztracení, kouří v prostorech s hořlavým materiálem, dokonce hulí marihuanu na záchodech bez větrání a oken, nedokáží to vydržet ani 8 hodin bez zapálení. Jak to má pak student na střední vydržet těch 6 hodin? Samozdřejmě že ti hloupí kouří v šatnách a nechaj se chytit, někteří proklouznou ven a tam si zapálí. E-cigareta aspoň nepáchne a nepřiláká učitele. Otázkou vůbec je jestli e-cigareta je menší zlo či je horší a zvyšuje riziko rakoviny plic a podobně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hh zase najky radoby dobrosera ! co ví co je pro všechny dobré ! takovýhle postřílet a bude klid !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.