CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Scania představila nové autobusy, hybridní i elektrické

A pražští radní uvažujou, že v Praze znovu zavedou trolejbusy :D prostě Krnda IQ tykve

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

co se Vám jako na trolejbusech v Praze nelíbí? Troleje mají být jen nad částí trasy do kopce, jinak to budou samostatné elektrobusy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za prvé to nemají být trojebusy, ale elektrobusy "s externí výpomocí", tzn. že trolej má být jen v dlouhém stoupání, která dává baterii nejvíce zabrat a omezuje tak denní dojezd. Zatím zkušebně v jednom stoupání.

Za druje je to nejelegantnější a nejméně ztrátový systém jak dostat el. energii do vozidla, takže trolejbusy svou logiku mají (i když stát je za ekologické nepovažuje a dotuje nákupy vozidel CNG, LPG).

Za třetí to nevymyslela Krnda, ale je to rozsáhlejší projekt testování eletrobusů (běží už dva roky).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neskumal som ako bude vyzerat takyto polotrolejbus, ma to tiez 2 palice a musi zastavit aby sa chytil na trolej? Zastavit by bolo OK to sa spravi trebars na poslednej zastavke pred stupanim, ale ak ma sofer vystupit a rucne napasovat palice to uz nie je ono.

keby LPG, CNG to je este ako tak OK. Ale u nas na Slovensku sa zacalo hovorit o NLG. Kvapalny zemny plyn. to sa da pri chladeni dusikom a velmi vysokych tlakoch. zvycajne sa takto prepravuje plyn v tankeroch a je to dost narocne na udrzanie. A vraj su autobusi na NLG???? To co budu mat v sebe dusikove chladivo na nadrze? Na toto som odpoved nedostal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co nepokládat debilní dotazy v diskuzi a radši si to zjistit? Zjevně to klasické parohy jako trolejbus nemá, bude to fungovat automaticky.
https://praha.idnes.cz/foto.aspx?r=praha-zpravy&c=A170816_132744_praha-z...
LNG se čerpá do tepelně izolované nádrže, k čemu by tam měl být proboha tekutý dusík???
Vzhledem k tomu, že v MHD se předpokládá pravidelné zatížení, takže nebude nutné LNG v nádrži skladovat, kdy je nutné odpařující se plyn odpouštět, což je největší problém v porovnání s CNG, stejně jako u LH2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.