CDR.cz - Vybráno z IT

Sci-fi fantasy mutace Elex s otevřeným světem se představuje [GC 2016]

Elex Main
Německé vývojářské studio Piranha Bytes snad není potřeba představovat. Mají za sebou úspěšné série jako Gothic a Risen. Nyní se pouštění po velkolepé cestě open world sci-fi her, ovšem s přídavky fantasy prvků.

Piranha Bytes se spojilo s Nordic Games/THQ Nordic a tvoří spolu opravdu odvážný a jedinečný kousek zvaný Elx, které se zdá na první pohled zdá býti jistou mutací mezi fantasy RPG a sci-fi střílečkou.

Titul představili autoři na letošním GamesComu v jeho plné kráse, nebo alespoň dočasné kráse, neb je titul ještě na počátku své pouti. Sledování záběrů ze hry evokuje pocitově hraní čehosi na pomezi mezi Mass Effectem a Skyrimem. 

Elex 7Elex 4Elex 5

Jakožto kombinace hlavních žánrů fantasy a sci-fi lze očekávat podobnou směsici i samotných mechanik a prvků. Náplň hry spočne tedy nejen v sekání ohavných oblud mečem a nebo sekerou při probojováváním se napříč bujnou zelení, ale zároveň i poletování v jet-packu a střílení automatickou puškou s granátometem. 

Na první pohled nezvyklá kombinace, který by ovšem mohla fungovat a přinést do hry neobvyklý recept. 

V záběrech se dozvíme převážně věci ohledně soubojového systému a ukázky některých herních mechanik. Co je zarážející a trochu nešťastné, je grafika prostředí, která nevypadá špatně, ale předešlý náladový trailer nabíjel spíše dojmu, že vizualizace bude přeci jen o něco lepší a věrohodnější.

Elex 6

Elex slibuje pět otevřených lokací (regionů), které bude možné projít křížem krážem, popřípadě proletět s rukami na páčcích jetpacku. Jak je zvykem u Piranha Bytes, nalezneme ve hře klasický systém postav a povolání.

Vývojáři sami tvrdí, že pro to, aby se hráč naučili tu či onu schopnost, bude muset trenéra nejdříve najít a získat si jeho důvěru. Tupé běhání od trenéra a zpět k NPC a farmení ve hře nebude nic platné. Důvěra s ostatními postavami bude představovat taktéž hlavní mechaniku hry, což by se mělo odrazit jak na příběhu, tak samotném průchodu hrou. 

“Vaše chování a přístup k lidem, které potkáte, ovlivní vše okolo vás. Vytvoříte si zde spojence či nepřátelé? Je nyní správný okamžik ukázat emoce nebo se raději nechat vést chladnou cestou logiky? Každé rozhodnutí, které učiníte tvoří budoucnost, která vás ve hře čeká,” popisují Piranha Bytes. 

Elex se chystá spatřit světlo světa oficiálně v průběhu roku 2017 a prozatím se máme opravdu na co těšit.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Sci-fi fantasy mutace Elex s otevřeným světem se představuje [GC 2016]

Žádné komentáře.