CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Smartphone + Molekulární Senzor = Trikordér alá Star Trek se stává realitou

Strašně se mi líbí, jak jde technický pokrok vpřed a přibližuje se tomu co známe ze Sci-Fi filmů a seriálů. Jen ta lidská společnost se nám nějak nevyvíjí, pohybuje se v kruzích, opakuje stále stejné chyby. Ostatně i ve Star Treku lidé prozřeli až po třetí světové válce a setkání s Vulkánci. Obávám se, že i v tomto bude tento Sci-Fi seriál prorocký, jen s těmi přátelskými mimozemšťany to nevidím moc nadějně.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, me pripada, ze i po setkani s Vulkanci lide stale opakovali slusnou porci predchozich chyb.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

http://www.rmi.cz/mobilni-ft-ir-spektrometr-trudefender-

Tohle je z roku 2008 a není to o moc větší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, tam to snad použili pro detekci nebezpečných látek? Nicméně to nic nemění na tom , že bych to koupil jako zajímavý doplněk k mobilu :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno když bylo aktuální zjišťovat metanol, tak s tím měli docela problém. Zajímalo by mě, jak by si vedlo toto.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mohl bych se zeptat co presne tenhle sensor bude umet navic proti trikorderu ze StarTreku, ktery byl pouzitelny i na zjistovani stavu dilithiovych krystalu v reaktoru, tachyonovych anomalii a vubec vseho mozneho? A podotykam, ze znamky zivota zachytil na desitky metru i za rohem, tohle ma dosah kolik, 10cm?

Jako samozrejme skvele ze zacali, ale na trikorder to potrebuje jeste par desitek ci stovek let vyvoje ... PS: chemickou analyzu zvladal trikorder i bez spojeni s lodnim pocitacem.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.