CDR.cz - Vybráno z IT

Šéf Double Fine se nejspíš vrátí k projektu Brütal Legend

brutal-legend-nahled-eddie
Double Fine se vyznačuje tvorbou kvalitních her. Jednou z nich je i Brütal Legend, který vyšel poprvé před pěti lety na konzolích. Až v roce 2013 se dočkal portu pro PC. I přes obrovský ohlas fanoušků vedení o možnosti pokračování značky mlčelo, tedy až doteď.

Tim Shafer, zakladatel a šéf vývojářského studia Double Fine, se nechal slyšet, že by se velmi rád opět ponořil do světa hutných kytarových riffů, uřvaných vokálů a démonicky rychlých bubnů, tedy do světa heavy metalu v Brütal Legend. Tato značka v sobě totiž nese obrovský poteniál, který mnohonásobně vzrostl po vydání titulu na PC (Windows, Mac, Linux).

brutal-legend07

Na slávě a rozšířenosti mu přidala i účast v několika slevových akcích. Díky tomu fanouškovské základna hladoví po pokračování, které by se mohlo v dohlédnutelné budoucnosti zřejmě objevit ve vývoji. Navíc je velmi pravděpodobné, že by v něm opět vystupoval Jack Black, který obdržel v Brütal Legend hlavní roli bedňáka Eddieho Riggse.

"Zbožňuji tamější svět a rád bych ho znovu navštívil a dle mého by byl Jack Black stejného názoru. Možná se k titulu vrátíme třeba i pomocí DLC, možná na to jednou dojde. Budu moc rád, když se tak stane," říká Tim Shafer pro GameSpot.

Není tedy jisté, jakým směrem se bude vyvíjet dění okolo budoucí formy Brütal Legend. Dobrou zprávou však zůstává, že se vývojářům i samotnému šéfovi líbil a sedl jim do noty. Když daný projekt budou dělat se stejnou chutí, tak se jistojistě dočkáme velmi kvalitního díla.

Brütal Legend vyšel v roce 2009 pro Xbox 360 a PlayStation 3 a na jaře 2013 nakonec i pro PC (recenze). Hra se odehrává ve světě, jenž se inspiruje v metalu a všech jeho odnoží. Díky vyobrazení jednotlivých stylů žánru, humoru a zábavného gameplaye si získala obrovskou oblibu mezi hráči. Navíc se může chlubit hvězným obsazením (komik a herec Jack Black, zpěvák Rob Halford z Judas Priest, otec metalu Ozzy Osbourne nebo třeba legendární ikona heavy metalu Lemmy Kilmister z Motörhead).

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Šéf Double Fine se nejspíš vrátí k projektu Brütal Legend

Žádné komentáře.