CDR.cz - Vybráno z IT

Sekiro, samurajské Dark Souls, zná datum vydání. Mrkněte na první záběry ze hry

O Sekiro: Shadows Die Twice jsme již psali. Jednalo se o překvapení naservírované od vývojářů Dark Souls, From Software. Nyní jsme se dočkali dalších informací. Mezi ty nejdůležitější patří datum vydání a představení pěkné sběratelky.

Série Dark Souls a Bloodborne se vyznačují až nezdravě vysokou obtížností. Nadcházející Sekiro: Shadows Die Twice bychom mohli přiblížit právě k Dark Souls se stealth prvky, ale to pouze velmi povrchně. V jádru se totiž ukrývá kvalitní rubačka s propracovanými kombinacemi útoků, zbraní a systémem postupu postavy.

Už jen samotná mechanika okolo smrti má býti podle vývojářů zcela unikátní. Snaží se totiž vybočit ze standardů dalších masochistických vývojářů podobného herního žánru, který hráče nechávají umírat stokrát během jediného souboje s bossem. V případě Sekiro: Shadows Die Twice je hlavní hrdina po smrti okamžitě vzkříšen, a to klidně uprostřed souboje. Z popisu se může zdát, že by tato mechanika měla hru výrazně usnadnit, ale vývojáři nás uvádějí v omyl. Údajně má být Sekiro daleko náročnější, než předchozí tituly, a náročnost si kompenzovat jinou cestu. 

Ostatně na letošním GamesCom bylo k mání hratelné demo, které si můžete ve formě videa pustit i z pohodlí domova níže. Nádech Soulslike titulů ze hry přímo čiší, umocněn je však několika inovativními mechanikami, z nichž jako první upoutá pozornost hákovací lano sloužíci k rychlému přesunu po budovách, které má své uplatnění i v žáru boje, a šplhání po římsách.

Během souboje s bossem v posledních minutách můžete vidět systém oživování v praxi hned několikrát v řadě. Hlavní hrdina skutečně povstane ve chvíli, kdy už si nepřátelé myslí, že je z něj krupicová kaše, aby následně dostali katanou do zad. Dopad této mechaniky v rozsahu celé hry však z pouhé demoverze posoudit nemůžeme, a budeme si muset počkat na vydání plné hry. 

O kvalitách hry Sekiro: Shadows Die Twice se budeme moci přesvědčit již 22. března 2019 na platformách Windows PC, Xbox One a Playstation 4. K oficiálnímu datu vydání nám vývojáři i předhodili podobu sběratelské edice, která už podle fotek působí luxusním a solidním dojmem. Její součástí bude artbook, herní mapa, soundtrack, mince ze hry a Shinobi statická figurka.

Diskuse ke článku Sekiro, samurajské Dark Souls, zná datum vydání. Mrkněte na první záběry ze hry

Pondělí, 26 Listopad 2018 - 07:13 | Gaunter | "Série Dark Souls a Bloodborne" Netreba...

Zobrazit diskusi