CDR.cz - Vybráno z IT

Shrnujeme to nejlepší z Gamescomu 2021

Přinášíme vám shrnutí těch nejvýznamnějších herních oznámení z nedávného videoherního veletrhu Gamescom, pořádaného každoročně v německém Kolíně nad Rýnem. Dejte nám vědět do komentářů, která hra z letošního showcase zaujala právě vás.

Saints Row

Volition se v průběhu konference vytasil s trailerem na reboot série Saints Row, u fanoušků se však nesetkali s pochopením a u videa velmi rychle převládly negativní reakce. V novém díle se vydáme v tradiční roli vůdce gangu do nového města Santo Ileso s novou bandou kriminálníků po ruce, od šíleností z čtvrtého dílu se ale spíše vrátíme ke starším zástupcům série.

Případní zájemci si budou moci nové Saints Row zkusit už 25. února příštího roku, a to na obou generacích konzolí PlayStation a Xbox, a také na PC (momentálně oznámeno exkluzivně na Epic Games Store).

UFL

Běloruské studio Strikerz hodlá herní trh fotbalových simulací obohatit o novou značku UFL, jež – jak všichni doufají – by mohla konkurovat současnému králi žánru FIFA. Na rozdíl od nekončící série od EA bude však jejich titul free-to-play.

Datum vydání zatím neznáme, vývoj by se však již snad měl blížit zdárnému konci, hra je totiž ve vývoji už od roku 2016. Mělo by se také jednat o konzolově exkluzivní hru pro poslední dvě generace PlayStationu i Xboxu.

Marvel’s Midnight Suns

Nečekaným odhalením letošní konference je také nové taktické RPG ze světa marvelovských hrdinů od Firaxisu (tvůrci sérií Civilization a XCOM), v které se potkáme s postavami z Avengers, X-Menů, Runaways a (jak název trochu napovídá) Midnight Sons.

V Marvel’s Midnight Suns se ujmeme role speciálně pro tuto příležitost vytvořeného hrdiny The Hunter, jemuž přiřadíme některou z výběru až 40 různých schopností. K němu pak dle vlastního uvážení sestavíme tříčlenný tým z třinácti hrdinů na výběr.

Horizon Forbidden West

Přestože vydání pokračování Horizonu bylo původně plánováno na letošní rok, v krátkém videu nám šéf vývoje Mathijs de Jonge vysvětluje, proč se rozhodli ji odložit až na začátek příštího roku.

Kromě této smutné noviny nás ale pro změnu velmi potěšili s finálním datem vydání 18. února. Hra vyjde exkluzivně pro PS4 a PS5, a předobjednat si ji budeme moci již 2. září. Vzhledem k současnému trendu Sony můžeme očekávat i českou lokalizaci, ale žádná oficiální informace zatím potvrzena nebyla.

Halo Infinite

Velmi očekávaný nový titul z nejslavnější xboxové série Halo v překvapivém traileru potvrdil datum vydání stanovené na 8. prosince letošního roku a ukázal střípky příběhu ve dvouminutovém cinematicu.

Součástí tohoto představení je i unikátní limitovaná edice Xbox Series X oslavující dvacetileté výročí série, spolu s novým designem Xbox Elite Wireless (Series 2) ovladače inspirovaného ikonickým vzhledem Master Chiefa.

Tagy: 

Diskuse ke článku Shrnujeme to nejlepší z Gamescomu 2021

Žádné komentáře.