CDR.cz - Vybráno z IT

Shrnujeme PlayStation Showcase 2021: God of War, Marvelovky a Star Wars KOTOR

Sony už se nějaký ten pátek straní větších videoherních akcí a namísto toho si pořádá akce vlastní. Pravidelné Days of Play sice občas představí nějakou novinku nebo menší indie titul, ale teprve až letošní Showcase všem fanouškům pořádně vytřel zrak. Posuďte sami.

God of War: Ragnarok

Asi nejočekávanější součástí letošního Showcase byly jakékoliv informace o pokračování výborného dílu God of War z roku 2018. Pokračování s podtitulem Ragnarok se odehrává několik let po předchozím díle, a zároveň bude tuto ságu uzavírat.

Tentokrát dostaneme příležitost podívat se do všech devíti světů, tedy i do dříve nedostupného Svartalfheimu, Vanaheimu a hlavně Asgardu. Nejen že se vrací všechny stěžejní (živé) postavy z předchozího dílu, ale nově se seznámíme také s Thórem, Týrem, Angrbodou, a tajemstvími opředeným Durlinem.

Gran Turismo 7

Další díl japonské závodní série od Polyphony Digital oznámil datum vydání – hra vyjde už 4. března příštího roku, a to na současnou generaci konzolí PlayStation 5, i na jejího předchůdce PlayStation 4.

Těšit se můžeme samozřejmě na velmi detailní zpracování aut, trati i celého světa, v kterém se setkáme i se střídáním denních dob a nepřízní počasí. Trailer také ukazuje pokročilé možnosti úprav designu vozidla.

Marvel’s Spider-Man 2

Oznámení nového dílu úspěšného Spider-Mana od Insomniac Games už bylo nějakou dobu na spadnutí, přesto odhalující upoutávka příjemně překvapila. Po boku Petera Parkera už je tu v plné kráse i Miles Morales, se kterým jsme se blíže seznámili v jeho vlastním spin-off titulu.

Hlavním tahákem videa je již chvalně i nechvalně známá postava Venoma, který pavoučího hrdinu doprovází v příbězích u několik desítek let a napříč hned několika filmovými univerzy. Na konci se také dozvídáme, že hra vyjde až někdy v průběhu roku 2023. Podle vyjádření Ryana Schneidera z Insomniac Games bude exkluzivní pouze pro PlayStation 5. 

Marvel’s Wolverine

Velkým překvapením od Insomniac Games je další marvelová exkluzivita pro PlayStation, která se ukázala pouze v krátkém reveal traileru a spíše jen dává na vědomí, že se můžeme těšit pár let dopředu. Ze hry ani rozhovorů s vývojáři jsme se tedy zatím vůbec nic neviděli a ani se nedozvěděli. 

Tvůrci mají aktuálně plné ruce práce s výše uvedeným pokračováním Spider-Mana. Vzhledem k tomu, že i jeho pokračování se chystá nejdříve za dva roky, je pravděpodobné, že na Wolverina si počkáme ještě o mnoho déle. 

Star Wars: Knights of the Old Republic Remake

Jedno z nejzásadnějších oznámení celé Showcase konference je příchod remaku slavného RPG ze světa Star Wars od Biowaru. Věřili byste, že od vydání prvního dílu už uplynulo bezmála dvacet let? Přestože příběhem a postavami je stále skvělý, v grafice i v ovládání a herních prvcích už značně zaostává.

Za remakem stojí kromě Sony a Lucasfilm Games i studio Aspyr Media, kteří už s mnohými herními Star Wars tituly dříve pomáhali. Součástí týmu jsou údajně i veteráni z vývoje původního dílu. Půjde o časově exkluzivní titul pro PlayStation 5, pak by však měl zavítat i na další platformy.

Dále oznámeno:

  • Alan Wake Remastered – vyjde 5. října i s datadisky The Signal a The Writer na PS4 a PS5
  • Bloodhunt – upíří battle-royale vyjde ještě letos na PS5
  • Forspoken – novinka od Square Enixu vyjde příští rok na jaře na PS5 a PC
  • Grand Theft Auto V – příští březen ve verzi pro PS5
  • Ghostwire: Tokyo – hororová exkluzivita pro PS5 vyjde v průběhu příštího roku
  • Kid A Mnesia Exhibition – digitální výstava skupiny Radiohead vyjde v listopadu na PS5 a PC
  • Project: Eve – nový trailer na akční adventuru pro PS4, Xbox One a PC zatím bez data vydání
  • Tchia – indie adventura vyjde příští rok na PS4, PS5 a PC
  • Tiny Tina’s Wonderlands – spin-off Borderlands vyjde už 22. března 2022
  • Uncharted: Legacy of Thieves Collection – remaster posledních dvou dílů Uncharted zamíří na PS5 a PC na začátku příštího roku

Diskuse ke článku Shrnujeme PlayStation Showcase 2021: God of War, Marvelovky a Star Wars KOTOR

Žádné komentáře.