CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Skype má konkurenci, Kim Dotcom spouští MegaChat

Vyborne! ..... idealni nastroj pro teroristy, uz se nemusi bat, ze je nekdo odhali pred utokem .....

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Tim chces rict ze veskery komunikacni SW ma mit zadni vratka?

+1
+58
-1
Je komentář přínosný?

Ano .... ale to takovym lidem jako ty se tezko vysvetluje, ze v dnesni dobe holt absolutni sbovoda je primo umerna strachu a nebezpeci.
Predpokladam, ze ty a vsichni minuskari jste presne ti, co rvou za absolutni svobodu internetu, sifrovani atd., ale jak se nekde nekdo odbouchne nebo vystrili redakci, tak budete prvni, co budete rvat po pomste a vycitat tajnym sluzbam, ze je neodhalili driv .....

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Je to prosté, milý Watsone. Dejte lidem (nikoli seberte jim) nástroj, aby se sami mohli bránit útoku, a nebude potřeba je sledovat a chránit, protože to zvládnou sami, když budou chtít. MegaChat nehodlám využívat (zatím), ale tleskám mu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Lid je jen stádo debilů, které se s nadšením nechá kýmkoliv ovládat (ať už člověkem či ideologií). Sám zvládne leda tak chcípnout.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

S tím by se dalo souhlasit, s drobným upřesněním: lidi jsou hloupý, ale člověk je chytrý. A bylo by opravdu fajn, kdyby si člověk udržel možnost výběru, aby nemusel jít s lidma, když nechce.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Ty jses debil, který se s nadsenim necha ovládat? A bez toho, aniz by te někdo ridil, by jsi chcipnul?
To je mi te lito :-((

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Jeden člověk těžko může být lid.
A že je mezi skupinou a jedincem podstatný rozdíl je snad dost známé.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Každý není jako ty.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Wow a jak by sis to predstavoval v praxi? ....... pocitam, ze na tehle otazce konci vsichni podobni zastanci anarchie:o)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Vygoogli si slovní spojení „švýcarsko zbraně“. To by pro začátek úplně stačilo.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Svycarsko je ukazka toho ze to jde, ale je to extrem. Opacny extrem se zbrani nastane v momente kdy bude hlad...

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Zde bych rad upozornil, ze lidstvo (obecne) se v soucasne době ma (materialne, tedy i potravinove) nejlepe, jak se kdy za celou historii planety mělo, a neustale se to zlepsuje.

Pokud porovnáme například i zivotni podmínky dnešního bezdomovce v CR a bezdomovce na nasem uzemi před 100 lety, tak ten dnesni se ma nesrovnatelne lepe (at porovnavam nejake problemove pripady).

Takove ty reci, ze by se všichni postrileli pro bochnik chleba jsou zcela mimo a nic takového se nedeje ani v oblastech, kde jsou na tom vyrazne hure, nez u nas.

Jedine výjimky jsou v oblastech, kam "civilizace" pronika pomalu a jejich mysleni je ještě na urovni "stredoveku" - viz nektere oblasti v Africe. Ale to je "problém" mentality a ne vyskytu/zakazu zbrani.

Svycarsko není zadny extrem, a mimochodem bych ve Svycarsku vlastne ani nechtel zit, protože tam jsou jiné věci, které mi tak fajn vůbec neprijdou. Ale staci se podivat například do USA, kde nektere staty mají zcela zakazane drzeni zbrani a jiné je mají zcela povolene (plus něco mezi tim). V drtive vetsine pripadu je v tech statech, kde jsou zbrane volne k dispozici, mensi zlocinnost, co se tyka zavaznych trestnych cinu, jako je vražda, znasilneni a podobne. Je to logicky proto, ze potencialniutocnik vi, ze to muze byt to poslední, co v zivote udela, coz je docela dobra motivace ty spatne věci nedělat...

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Vono je to v té Africe apod. i omezenými zdroji a tím, že je pro ně nejlepší se vždycky jednou za dvě generace pobít, aby zas prostředí ty přeživší uživilo. Čili jaksi ano, vyspělost tam hraje roli, ale nejen technická, ale i třeba to, nenadělat si 10 děcek v každé generaci.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu o co jde? O nejake magicke zaklinadlo, ktere znemozni atentatnikum odpalit bombu?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

A to vis, ze takovou bombu si doma muzes vyrobit i ty, ze surovin, které bezne koupis v beznych maloobchodech? (tedy nemusíš shanet vůbec nic, co by nebylo dostupne).

Co kdybychom tedy pro jistotu zacali zakazem prodeje hnojiv na bazi dusicnanu?

Obecne - pokud někdo nekoho bude chtit zabit / udelat bombu / cokoliv podobného, tak to proste udela. Nejake kontroly na letištích mohou v nekterych pripadech snížit riziko. Ale to snizeni rizika je podle me zcela zanedbatelne oproti tomu, ze 99,999999999999999% cestujících, kteří jsou v tom zcela nevinne, jsou pomerne zbytecne buzerovani.
A podobne je to i v jinych oblastech, nejen v kontrolách na letištích.

Ta posedlost ABSOLUTNE bezpecnym svetem je pro me osobne zcela perverzni

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

no zrovna svycarsko je vyborny priklad toho jak funguje velky bratr - mam na to tema anokditckou historku od znameho co tam zije - je australan, prijel do svycarska po prve s autem s britskou poznavaci znackou, dostal pokud za parkovani a ta mu prisla na svycarskou adresu, kterou nikde nikomu nehlasil (a to se bavime o dobe pred 20+ lety)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Tady bych z jinych zkusenosti spise nevrhal podezdreni na nejakeho velkeho bratra, ale na neco zcela nevidaneho...svycari si proste sveho okoli vsimaji a i obycejny pochuzkar si casto pamatuje kdo v ulici zije a jaka jsou tam auta...nekdy se na nove auto proste prijde i zeptat, kdyz se mu to nezda....natoz kdyz nema svycarskou znacku. A neni to jen o policistech, ale budou to vedet i vasi sousedi...zejmena pokud to jsou opravdu svycari - snadno i narazit na jistou baklivost vuci cizincum.
Je az prekvapive, ze nekdy netreba slozitych kamer a complexnich databazi.....

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Tady se mrkni, jak si to predstavujes třebas i takovy Interpol:
http://gunlex.cz/clanky/hlavni-clanky/1968-interpol-dovolit-obcanum-nosi...

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Lol, vic zbrani skutecne prinese vetsi bezpeci:o) To je videt na USA ..... jejich 12 mrtvych, kde vetsina byli ubozi diletatnti z nejakeho priblbleho platku, kteri si o to koledovali (o tom neni pochyb!) ..... a 12 mrtvych v americkem kine ..... navic takovych pripadu je v USA nepomerne vic, 11000 vrazd rocne pomoci strelne zbrane by mel byt dostatecne dobry duvod, proc neni dobre bezhlave vyzbrojit obycejne lidi .....

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

A to vis, ze v USA jsou diametralne odlisne podmínky pro noseni zbrani v ruznych statech?
A to vis, ze ti mrtvi v tom kine byli samozrejme v gun-free zone? To znamena, ze tam bylo zakazano zbrane nosit. Coz prekvapive obvykle nejak nevadi zlocincum, ty hajzlove z nejakeho neznámého duvodu igroruji tyto uzasne zakazy a klidne si tam nakracej se zbranema a zabijeji lidi. I když je to zakazany!!! No chapes to?

Zatímco tam, kde se noseni a vlastneni povoleno, tam obvykle takove situace nenastavaji, a když uz nastanou, tak utocnika obvykle rychle nejaci "amateri" zpacifikuji, nez stihne nadělat vice skod.

Pokud by v te redakci mělo par lidi pistoli, měli by byvali sanci se alespoň nejak bránit. Takhle ji nemeli (ve Francii je velmi obtizne nosit zbran, pro bezneho člověka je to téměř nerealne). Kupodivu utocnici zakaz ignorovali, podivne.

+1
+38
-1
Je komentář přínosný?

Gun-free zona, do ktere lze dovezt legalne koupenou zbran z oblasti v dojezdove vzdálenosti...a ze to mohou byt v usa i velmi vykone polo/automaty..to je dost usmevny argument. I s prihlednutim k faktu, ze zlocinec rad porusuje zakony....nelze poprit, ze dostupnost zbrane je pro nej v americe, tak trosku jen otazka "zdrzeni"...a doufam v to, ze v evrope pro to musite udelat znacne vic, zaplest se s vyrazne horsima lidma, nebo si udelat vylet k rusum na ukrajine - to neni vylet na tri hodky do vedlejsiho statu.

Nejsem zastancem drzeni palnych zbrani a myslim, ze americani si jejich dostupnosti otevreli malou pandorinu skrinku. ALE pokud uz to takhle maji, tezko to preklopit do stavu beze zbrane aniz bych nezvysil riziko pro radne obcany. A tak jedine rozumne vychodisko od normalnich lidi co jsem cetl bylo ve smyslu "dobrovolne se vydam tomu riziku ted a budu bez zbrane, protoze verim, ze je to dobra vec a casem to spolecnost posune natolik, ze zbrane mezi lidma nebudou".....

Otazka je ...bude z toho Ghandi-Ville....nebo zrozeni Gothamu? :-)

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jenze vysledek toho ze jsou mezi normalnimi obcany zbrane zakazane je treba ted Francie. Tam ziskat zbran je pro slusneho obcane v podstate nemozne. Ale ti tri si je samozrejme opatrili bez problemu. Co je pro grazla lepsiho, nez ze se siroko daleko nenajde nikdo, kdo se mu muze branit?
Je naivni, az bych rekl hloupe si myslet, ze kdyz zakazu zbrane ziskam bezpeci. Je to presne to co rekl Franklin, snazis se vymeit svobodu za bezeci. Ale zadne bezpeci neziskas a jedine o co prijdes je svoboda.

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

To jeprave ta otazka..jak moc bez problemu to bylo? Jestli trva sehnat tri samopaly a par pistoli pro skupinu fanatiku tyden, nebo je shanej a pasujou slozite dlouhe mesice....protoze je jasne, ze nezastavim cloveka s odhodlanima dlouhodobym planem - proste doufam, ze to bude trvat tak dlouho, ze se sam necim prozradi/necozkazi. Ale pokud nedostupnost - byt treba i z cerneho trhu - muze zastavit lidi, který jsou hnany nejakym momentalnim impulsem...tak je to rozhodne vyhoda- myslim pro nas evropany oproti americe.

Jestli je ve francii nebo i u nas jednoduche sehnat automatickou pusku, nebo maly samopal...je to radny problem, ale vzhledem k zbranovym amnestiim kde se shromazdila spise sbirka ruznych pistoli, historickych zbrani, kulovnic a vselijake sberatelske munice...tak doufam, ze na tom nejsme tak spatne.

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

noa.... ako by mal vyzera taky nastroj osobnej ochrany proti bombe v metru? :)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Ale houby idealni ... TerrorChat ma tak tri roky naskok, ma podstatne lepsi kvalitu spojeni, silnejsi sifrovani, podporu pro sdileni 3D map ... akorat ze ho pouzivaji jenom teroristi, normalni clovek nema sanci se k nemu dostat.

(Pro nedovtipne: samozrejme nevim jake nastroje teroristi skutecne pouzivaji, ale predpokladat, ze cekaji na to az nejaka znama osoba postavi sifrovanou sit pro sirokou verejnost je naivni ; bud to jsou pitomci, kteri budou nadale pouzivat facebook, nebo jsou inteligentni a pouzivaji zdroje z trestne cinnosti na vytvoreni vlastnich nastroju, pravdepodobne zalozenych na botnetech.)

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

TerrorChat nepoužívají, ale pár nástrojů jsem vyzkoušel ...ono např. když komunikujete něco nezákonného a jste paranoidní, tak se to může hodit :)

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Vis, hlava neslouzi jen k tomu, aby ti v desti neprselo do krku. Zkus s ni zacit premyslet nez napises nejakou kravinu jako ted...

+1
-43
-1
Je komentář přínosný?

všechny totalitní režimy milují takové občany jako je BTJ

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

Milé BéTeJéčko, zkus si vzpomenout jak probíhala komunikace za totáče, zkus si představit jak asi probíhá komunikace v Číně a podobných zubožených zemí nesvobodou. Tvá argumentace je naprosto zcestná. Asi je to pro tebe novinka, ale pokud jde o opravdový terorismus, tak už každé malé terorčátko ví, že přes internet a mobilem se akce nedohadují.

+1
+47
-1
Je komentář přínosný?

LOL ... vazne chces srovnavat demokraticke zeme s totalitnima? Myslis, ze nekoho tve data zajimaji nebo, ze se na ne nekde bude divat? Samozrejme, ze nebude!
Minimalne do doby nez pojedes treba do Syrie ...
Nedavno tu byla dokonce diskuze uplnych pitomcu, kterym silene vadily kontroly na letisti ... pry to zasahuje do jejich soukromi ... ja takoveto jedince svym neanarchistickym myslenim proste nedovedu pochopit ...
Ono je velky problem zorganizovat utok jen pomoci kourovych signalu, to vedeli uz ve stredoveku .... vzdy se budou pouzivat moderni technologie a tim jak budou vyspelejsi a anonymejsi, tak to bude temto "lidem" usnadnovat "praci" ... treba drony .... kazdy by chtel dron, ale nikdo by nechtel dodrzovat pravidla ..... prej "kdyz nemuzu dronem litat vsude, prichazim o cast svobody" ...... tohle zdravy clovek nevymysli.

+1
-60
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem zastáncem toho názoru, že kontrola na letišti zásahem do soukromí svým způsobem není a nemůže být, neboť na letišti není soukromí (letiště mu nepatří a nemá nad ním kontrolu) a nikdo není nucen letiště využívat. Stejně tak není soukromí nikde na veřejnosti. Soukromí máš mít zajištěné jen doma a zajišťuješ si ho sám svépomocí (stavba domu s neprůhlednými zdmi apod.).

Technicky vzato nemůžeš za nabeton soukromou považovat ani komunikaci na internetu. Lze se o to nanejvýš snažit (šifrování komunikace, např. zmíněným MegaChatem, ekvivalent na letišti by bylo třeba šeptání), ale nelze se na to stoprocentně spoléhat. Kde je psáno, že Kim Dotcom je největší dobrák na světě a nebude tu komunikaci sledovat sám? Kdo to zkontroloval a jak? (ekvivalent na letišti: kdo zaručil, že tam nejsou mikrofony citlivé i na šepot?) Je to otázka důvěry. A sorry, já třeba Dotcomovi důvěřuju nesrovnatelně násobně více než třeba takové Policii ČR (která je pro mě velmi nedůvěryhodnou institucí).

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

To srovnani myslim není fer...protože KDOKOLIV a COKOLIV je duveryhodnejsi, nez policie :-))

+1
+44
-1
Je komentář přínosný?

Ma inteligence, vzdelani a soudnost mi nedovoli vest diskuzi s clovekem (lidma), ktery ma nazor, ze kontroly proti chlastu jsou zasah do soukromi a fasismus a ze je kazdeho vec, jestli jezdi ozraly v aute nebo ne .... tim veskera smysluplna nebo inteligentni diskuze konci!

+1
-53
-1
Je komentář přínosný?

PRECRIM rullezzz ... Sice to mělo nejake mouchy, ale vyresilo to všechny problémy světa, no ne?
Predpokladam, ze by se ti krasne zilo ve svete, který byl znazornen ve filmu Equilibrium.

Osobne pro zmenu nechapu, jak někdo muze nekoho jiného trestat za to, ze by potencialne mohl něco spachat, i když teda nic nespachal a pravdepodobne ani nespacha.

Nechces se pro jistotu nechat zavrit za znasilneni? Však nastroj na to mas....

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Tohle si fakt neodpustim ......
Smesne je, ze tihleti retardovani radoby anarchisti jako ty s wiftem, by v realne anarchii byli prvni pod drnem ..... kdybys jezdil kilem ozralej kolem meho baraku kde si hrajou moje deti, tak bych se vubec nemusel zabyvat tim, jestli nahodu .... kdyby nekdy ..... pry nejspis nikdy .... proste bych te podmaznul jak masika a byl by klid .... nebudu cekat az zabijes me nebo nekoho z rodiny a resit to potom, tak jak se to bohuzel vetsinou dela ted (no dnes vetsinou takovy clovek skonci s polamanyma nohama), proste bych tomu jednoduse a permanentne predesel, kdyz bys mel tyhle kokotske nazory na chlas za volantem .... proste cig cig, glogloglo, nazdar, vyresene, dalsi prosim ..... nesnasim tyhle bezohledne zmrdy ....

+1
-44
-1
Je komentář přínosný?

Kecy frustrovanýho člověka, to by zde nemělo co dělat...jo a co znamena podmaznul jak masika?? Zajímalo by mě, kolik lidi jsi již podmaznul, jestli nejsi jen frustrovaný teoretik..:D

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Kamo, frustrovani jsou mozna lojza s wiftem .....
Se tu nedavno chvastal, ze pri 160ti na dalnici pise SMSky a prijde mu to zcela normalni a bezne, stejne jako jezdit ozraly, protoze pry do toho nikomu nic neni ..... to si prece mezi inteligentnima lidma nezaslouzi slusny komentar .... a tyhle typy lidi by chteli, aby vsichni viditelne nosili zbran .... co to je za blbost? Takovi zmrdi by byli prvni pod drnem. Kdyz bych takoveho curaka potkal na dalnici, jak jede jak kokot a pise si SMSky, tak bych mel sto chuti ho autem sestrelit, ale tak je to nebezpecne a neni to jistota .... mit bouchacku tak mozna jednou nekomu nervy rupnou a odkragluje ho ..... stejne jako kdyby jezdil nekde ozraly a ohrozoval. Proto tresty za rizeni v opilosti povazuju za zcela smesne. Pri chyceni pri jizde v opilosti ma byt jak v Italii pokus o vrazdu a kdyz nekoho srazi, tak natvrdo za vrazdu, o tom snad neni zadnych pochyb. Jizda v ozralosti je to same, jako kdyz nekdo veme bouchacku a bude kolem sebe strilet ..... patrne nikoho netrefi, ale mozna taky jo ... zname takove ty vysirky, co se smejou zakonu a lidem do xichtu, jezdi ozrali, obcas nekoho nabouraji a jezdi dal, protoze maji "imunitu" a pak se to snazi uhrat na paragrafy .... presne temto lidem by okamzite odzvonilo, tezko by se jim vysmivalo a vysiralo nekomu, kdo ma u pasu bouchacku. Takovihle lide, kteri maji pocit, ze jsou nad zakon, by se velmi rychle dosmali ..... a vis co? ja to beru zpet, jsem pro to, aby kazdy nosil bouchacku, jak v tom svycarsku nebo kde ..... byl by konec takovychto lidi .... uz by nikdo nikoho nikdy nevybrzdoval ze jo? Ohrozil muj zivot a lidi v aute, paf paf, konec, zadne srani s nim, ze bych ho nekde nahanel, hlasil policajtum a hledal dukazy .... jasne, strucne, prehledne .... to same ozralec, nekoho srazi, jeste se tam potaci, vysmiva a vymysli obhajoby a tak .... cvak, hotovo! ..... pak smejdi, co okradaji duchodce, dnes mu zlamou nohy a vymlati z nej prachy, samozrejme, ale on se vyleci a za mesic uz okrada dalsi .... je fakt mozne, ze vyzbrojeni spolecnosti by presne tyhle pripady radoby anarchistu vyresilo:o) Ale zase by to asi zvedlo pocet "vrazd" v afektu ... dnes proste lojzovi maximalne soused propicha gumy (jak je to zcela bezne), kdyz ho vidi, jak jezdi furt navaleny kolem jeho baraku .... kdyz by mel soused spatny den a mel "povinne" bouchacku, tak mozna by si to jednou nevybil na aute .....

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

A hele ho, drsnaka...a kolik ze uz jsi za svůj život oddelal lidi, co bracho? :-D :-D

V takovem svete bys samozrejme musel pocitat i s tim, ze když ty me oddelas jen tak, ze se ti nelibim, ze něco delam, co nikoho neohrozuje (coz je mozne, takovi kokoti by se na svete jiste vyskytli, coz o to), tak zaroven bys musel pocitat s tim, ze az to udelas, tak muj bracha pujde a sejme te taky, aby me pomstil.

Coz je imho docela slusna motivace k tomu, aby clovek nestrilel lidi jen tak na pockani.

Btw, pro jistotu se te zeptam: Ty skutecne mas sklony zabijet lidi za to, ze delaji něco, co nikoho neohrozuje, neomezuje, nikomu tim nic neudelaji...a presto mas chut je zabit, jo?
To se tu pak muzeme bavit o tom, kdo je tu ten idiot...

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

asi tak... anarchisti chcu mat 100% slobodu, nenavidia policiu, nenavidia stat. ale akosi si neuvedomuju, ze sa tu zije skvelo prave vdaka nim. keby stat zo dna na den zmizol, tak do 3dni tu mame vsetky obchody vyrabovane, mrtvoly na ulici a vecer by von chodili iba ti s vz.58.
asi si myslia ze pod nadvladou polovojenskych skupin by sa dane platit nemuseli. haha.

proste decka s vekom okolo 20, bez realneho pohladu na svet.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Pro kontroly na letištích mám určité pochopení, ale nic se nemá přehánět, protože jakmile se z toho stane hlavně buzerace, tak je to špatně - a můj pocit je, že některá nařízení už buzerace jsou. Respektive EU už je na hraně buzerace, Rusko a USA už jsou za ní - například svlékací skenery.

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

„P.S. Ale jen pro úplnost, už mi není úplně dvacet, a neseděl jsem celý život úplně jen na zadku v Brdech. Byl jsem kromě jiného kupříkladu také v Albánii, v Egyptě, ba i v Sovětském Svazu ještě dávno v době, kdy slovo „glasnosť“ neexistovalo -- a v řadě jiných totalit.

Nikdy nikde nikdo neměl tu donebevolající drzost, aby mi snímal otisky prstů! (Pravda, v Bulharsku na mne jednou chtěl tamní esenbák střílet, ale dopadlo to dobře, a také mne neperlustroval :P)

Takové donebevolající strašlivé svinstvo jako braní otisků prstů (nebo DNA, snímků sítnice, whatever) plošně lidem, již nejsou přinejmenším podezřelí z vážného zločinu, to je jaksi... typicky demokratické :(((

A mimochodem, souvisí to sice jen okrajově, ale souvisí: když jsem letěl do toho svinského totalitního Sojuzu, měl jsem s sebou v kabině balík cepínů a ledovcových skob. Vždy na to s dojetím vzpomínám, když mne svobodné demokracie nutí se před nástupem do letadla zout, sundat si opasek, a seberou mi nůžtičky na manikúru a lahev šamponu na vlasy.“

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Zážitek s cepínem a skobami je dnes už dojemný :) Já bych na to šel z druhé strany - porovnejme si, jaký se kolem činů teroristů dělá rozruch (předpokládejme pro chvíli, že jde o pravý útok magorů) a jak nebezpečný je proti nim jeden ošetřovatel:

Islámští teroristé vystříleli v Paříži redakci satirického magazínu, 12 mrtvých
http://novinky.cz/zahranicni/evropa/358079-.html

Německý pečovatel se přiznal k vraždě 30 pacientů, podával jim lék na srdce
http://novinky.cz/zahranicni/358240-.html

...

Obě zprávy vyšly ve stejný den a všichni víme, které se dostalo vice pozornosti. Tedy teroristé vyhráli - i když jejich údajné činy stály životy "jen" 12 lidí, oproti činům ošetřovatele, jenž zabily 30 lidí, tak o magorovi ošetřovatelovi nevíme nic, o teroristech víme vše... tedy to, co vědět máme.

Mě z toho vychází, že média účelově chtějí nafukovat činy tzv. Islámských teroristů a ptám se, k čemu to slouží a komu to slouží. Určitě to totiž nepomáhá muslimům...

...

Problém je v tom, že to video nezachycuje, jak byl policista střelen do hlavy v žádném případě:
http://i.imgur.com/lgEViIt.gif
(žádná krev, žádné trhnutí hlavou, žádný záškub těla ... a žádná krev ani po minutě videa)

Viz. http://www.youtube.com/watch?v=yJEvlKKm6og

Ergo se zdá, že minimálně v tomto se nám lže. Další problémy následují:

Má podezřelý z Charlie Hebdo alibi?
http://outsidermedia.cz/ma-podezrely-z-charlie-hebdo-alibi/

Policista asi nevydržel po explozi tlak situace a začal střílet do zad dalších policistů... slepáky:
http://www.youtube.com/watch?v=l9-mabZpSrk

...

Ergo bych řekl, že tady něco ještě navíc pěkně smrdí.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Už je to tady zas…zkus si z něčeho vopravdovýho někdy zastřílet a pak si popovídáme znova.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

TVL, trodas, mel jsem te za trotla, ale co je moc, to je prilis ...... jeste vytahni tu s tim, jak bostonsky bombovy atentat byli jen najati herci:o)))))

"Poslani" terorismu je to, ze MA vyvolavat velke emoce. Cynicky se da poznamenat, ze na silnicich v zapadnich zemich zemre vic lidi nez po utoku teroristu ..... teroriste se snazi vyvolat chaos a obecny pocit strachu, ze muzou uderit kdekoliv, proto se tomu rika terorismus. Muj skromny nazor je, ze proti terorismu se da v dnesni dobe bojovat pouze sofistikovanyma metodama tajnych sluzeb (odposlechy atd...), nenapada me jina moznost (rad se necham poucit), teda krom te, ze na kazdem rohu ulice bude stat pet vojaku se samopaly a prohledavat kazdeho, kdo chce projit ...

S tim policistou strelenym do hlavy ... kdyz se zobrazil tento zaznam, napadlo by snad nekoho neco jineho? Tak media napsaly, ze ho zabil zasah do hlavy ..... a pokud ne? Tak co? To za tim, ze nekdo po shlednuti videa napise neco, o cem si myslel v dobre vire, ze je pochopitelne pravda, musis videt ihned silenou konspiraci? Vysledek je, ze policista zemrel .... nejspis zemrel po predchozim zasahu, ktery neni na videu, mohla ho taky strela skrabnout na spanku, takova strela te patrne zabije i kdyz se te vubec nedotkne, ale proleti milimetr od spanku ....... a to, ze oficialni zprava tuhle popravu nijak nekomentuje???? A co jako? Myslis, ze primarnim ukolem kriminalistu je vyvracet zpravy z TV HOVNA a podobnych??? A pet minut po odvysilani se mel hlavni vysetrovatel na vsechno vysrat a bezet do zprav a vysvetlovat, ze media se myli, ze nene, nebyl strelen do hlavy .... OMG, kde zijes? To je to same jak Kramny a ty otravy, rekonstrukce a zcela jasna "PRAVDA" ala TV H@VNA, kde se nakonec ukazalo, ze po pul roce spekulaci a divokych myslenkovych pochodu redaktoru tohoto platku, se ozvali vysetrovatele, s PRVNI ZPRAVOU (do te doby neudelali zadne jine prohlaseni!), ze vse bylo "zahadne" UUUUPLNE JINAK! Vazne bys mel prestat zrat kazdou kravinu, co ti naserviruje "dokument" z youtube plny "odborniku"!!!

Osobne nepovazuju (ze zaberu) ten zasah frantiku za profesionalni (ikdyz vim, ze se k tomu muzu hovno, co vyjadrit), ale taky mi prijde, ze tam strileji jeden pres druheho, cekaji pul minuty nez vyjedou dvere a pak pali hlava nehlava, ze se divim, jestli ty 4 rukojmi nezastrelili oni .... ale treba zde je pohled z druhe strany a je vcelku dobre videt, ze ten policajt mel asi cisty vyhled
https://www.youtube.com/watch?v=DgT1JDWUk-A
Ale to samozrejme jednostranne podana ANALyza "odbornikem" na youtube nezminuje:)

Pak jsou jeste tuny nejakych smyslenych videi s borcem s neprustrelnou vestou a podobne:o)

Me fascinujou tyhle konspiracni teorie nebo spis lide, kteri jim veri a rozvijeji je ...... pritom nechapou princip occamovy britvy a toho, ze dnes si muze vyrobit a verejne umistit "dokument" plny "odborniku" kdo chce a kam chce ..... kolik lidi by v takovem komplotu muselo figurovat, to si nikdo z techto "konspiracnich odborniku" radeji neuvedomuje. To same 11. zari .... taky vysmech, kolik lidi by muselo byt soucasti, takove veci se proste nedaji utajit ...... daji se utajit veci o kterych vi jednotky lidi, maximalne 10, ale stovky nebo dokonce tisice????? Dospel jsem k nazoru, ze soudny clovek v dnesni dobe muze verit pouze OFICIALNIM ZPRAVAM, nicemu jinemu se v dobe youtube verit proste neda.
A konspiracni teorie maji jeste jednu "skvelou vec", nikdy nikdo (navic treba vlada, jakoze big brother) nikoho nepresvedci o tom, ze neco nebylo na 100%, ale VZDY, skutecne VZDY se muze objevit bez sebemensiho dukazu nekdo, kdo rekne, ze to tak byt nemuselo:o) A pak nekdo doda, ze "na kazdem sprochu, pravdy trochu" a je to zabite:)

Precti si tohle http://technet.idnes.cz/nejvetsi-konspiracni-teorie-dgx-/sw_internet.asp...
Treba ti to otevre oci nebo taky ne ......

Offtopic: fascinujou me i kruhy v obili ... dokonce se nasla skupina, co natocila v realnem case vyrobu nejvetsiho kruhu v obili tusim v 10ti lidech ..... natocili to, zverejnili to ..... a co se stalo? Dokonce se nekdo ozval, ze je to podvrh:o) To uz clovek s IQ>sklenicka vody, musi spadnout smichy ze zidle ...... a porad existujou snad miliony, nejspis desitky, mozna stovky milionu lidi, kteri veri, ze civilizace schopna prekonat minimalne stovky svetelenych let, s nama komunikuje pomoci kruhu v obili:o) A ze uz dokonce prileteli, ale pravidelne, zhruba co tyden, jim padaji letajici talire z oblohy a lidi to nataceji (zpravidla srubovakem podle kvality tech videji) .... patrne ridi vozrali jak zdejsi "frajer" lojza suchanek a proste kazdou chvili havarujou .... to je pochopitelne jedine a navic NEJLOGICTEJSI vysvetleni ...... :o)))))

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

pozri si na youtube realne zasahy v vojen, je toho teraz plno. zasah strelou castokrat vyzera presne takto. telo sa nepohne, krv minimalna. a obet mrtva. skutocnost je inak ako vo filmoch, kde po sazahu z pistole obet leti roztrhana este 20 metrov :)

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Srovnávat demokraticke země s totalitnima samozrejme lze.
Zjednodusene receno je rozdil ciste kosmeticky.
V totalitni zemi alespoň clovek vi, na cem je, uprimne receno.
Demokracie jako takova NEMA, opakuji NEMA nic spolecneho s vecmi jako je duveryhodnost státu, svoboda, pravo a podobne.
Totalita říká: exisistuje nejaka entita, která cokoliv rekne, tak to je a neda se proti tomu nic delat.
Demokracie říká: cokoliv si nadpolovicni většina lidi zvoli, to se stane a tak to je, a neda se proti tomu nic delat.

Jediny rozdil je v tom, jak se "ten u moci" dostane na sve místo.
V totalite se jedna o nejaky proces "uchopeni moci silou", většinou, v demokracii se jedna o "uchopeni moci skrze volby, nejčastěji lhanim a podvadenim".

Ve finále ale všichni mají moc, proti které se neda nic delat.

Btw, jeden takovy, jako ty, svého casu drzel sve deti nekde ve sklepe, protože okolni svet je zly a on je tim chranil před nástrahami zlého světa tam venku.

Priznam se, ze ja to radsi risknu, nez abych zil v permanentnim celozivotnim strachu, ze vyjdu na ulici a hned se mi něco zlého stane.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Co bych měl srovnávat? Nemyslím si, že jsem něco víc než číňan a podívej se na historii českých zemí za posledních 120 let, jak to tu se svobodou bylo.

Znáš vůbec základní deklaraci práv a svobod? Všiml jsem si že jednu pěknou pasáž má MEGA jako své motto. Doporučuji to přelouskat.

Pokud pojedu do země, kde probíhá válka, tak už nemám právo na svou svobodu ??? Je hloupé si myslet, že nemám.

Jen pro tvé potěšení ti napíšu můj úhel pohledu na problém letišť. Totiž kontroly na letištích jsou otravné a nechápu je, když kontroly ve vlacích, autobusech, podzemkách a trajektech potřeba nejsou. Zamyslel ses někdy nad tím? Představ si, jak by taková kontrola na všech těchto místech vypadala.

Jinak je naprosto jasné a v tom ti dávám za pravdu, že provozovat drony nad cizím pozemkem, bez souhlasu vlastníka je omezování svobody (samozřejmě vlastníka pozemku). Má přece právo na soukromí jak se píše v mottu MEGA.

Už nebudu mít sílu ti na další příspěvky odpovídat, a proto tě
prosím pro tvé vlastní zdraví. Prosím odpočiň si a relaxuj.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

no srovnavat autobus s letadlem... co treba srovnavat jadernou elektrarnu s uhelnou - taky myslis ze to je to same?

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.