CDR.cz - Vybráno z IT

Slavné PUBG s RPG prvky. Paladins si upravují vzkvétající žánr k obrazu svému

Hrdinské FPS Paladins od Hi-rez se svým způsobem stává historickým kronikářem pro budoucí generace. Vyšlo za největšího boomu Overwatch a nyní za největší popularity PUBG přidává i své vlastní poddání Battle Royale v modu Battlegrounds.

Zdá se už nepravděpodobné, že vliv dechberoucího úspěchu PlayerUnknown's Battlegrounds bude jen sezonní, a oživený herní mod Battle Royale s námi ještě chvíli zůstane a jakožto herní žánr výrazně nabobtná. 

Fortnite, Warface a nově i free-to-play FPS Paladins od Hi-rez s modem Battlegrounds prodlužují jeho životnost s vlastními verzemi. Přestože titul nevstupuje do agresivního prostředí „Battle Royale trhu“ jako první, přichází na něj s radikální proměnou celého konceptu.

Podobně jako PUBG, i Paladins: Battlegrounds shodí sto hráčů po rozsáhlé mapě se stále stahující se smyčkou omezující herní pole. Hráči budou automaticky rozdělení na skupinky po čtyřech, tedy prozatím není plánované solo nebo duo hraní.

Na rozdíl od PUBG a ostatních titulů tohoto žánru nebudou hráči začínat jako nicky bez vybavení, ale coby hrdinové s konkrétními schopnostmi a zbraněmi. Před začátkem hry dostane vaše skupinka hráčů na výběr z osmi druhů postav; přičemž jedna může být vybrána více hráči najednou. 

Ani výše zmiňované nasazení do akce není náhodné – tým si může vybrat sektor, kde jej vyloží vzducholoď. Vývojáři zanechali v tomto modu možnost „mounta“ z hlavní hry, čímž dovolí hráčům cválat po mapě na svém oři.

Jelikož budou mít hrdinové přístup ke svým zbraním a schopnostem od začátku, budou po mapě rozmístěné bedny s různým vybavením. To může například zvyšovat poškození, maximální počet životů nebo i zbraním přidat upíří efekt (lifesteal, sání života,...).

Byť se Hi-rez objevil pod palbou kritiky ohledně názvu modu, jenž je identický s podtitulem současného krále žánru, PUBG, samotná obměna konceptu nemá precedent v žádném titulu od jeho popularizace v komunitním modu pro Minecraft, Survival Games. Paradoxně tak Paladins: Battlegrounds přináší více inovace než PlayerUnknown's Battlegrounds samotné.

Kdy rozšíření přesně přivítáme, je zatím nejasné. Těšit se na něj ovšem můžeme zdarma ještě letos. 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Slavné PUBG s RPG prvky. Paladins si upravují vzkvétající žánr k obrazu svému

Žádné komentáře.