CDR.cz - Vybráno z IT

Slitherine připravuje strategii ze světa Warhammer 40,000 ve stylu Civilizace

Strategie ze světa Warhammer si většina spojí s firmami Creative Assembly a Relic Entertainment. Nicméně Slitherine a Proxy Studios chce přinést svůj originální přístup, a to přimícháním prvků 4X do této megalomanské značky.

Univerzum světa Warhammer je nevyčerpatelné a navíc velmi oblíbené. Není divu, že GamesWorkshop rozdává licence videoherním vývojářům jako na běžícím pásu. Ne vždy se však podaří, aby studio dokázalo takový ambiciózní projekt uspokojivě realizovat.

Když se takto silné značky chopí šikovné ruce, vznikne Dawn of War nebo Total War... v opačném případě se zrodí Space Hulk.

Snad Slitherine nechá vytvořit titul, který se bude moci započítat do první skupiny. Pod jejich střechou již vznikly dost kvalitní tituly jako například Armageddon a Sanctus Reach. Warhammer 40 000: Gladius - Relics of War by mohlo zaopakovat jejich úspěch a potěšit fanoušky Warhammer.

Gladius - Relics of War zkombinuje tahové souboje a hratelnost 4X (eXplore, eXpand, eXploit eXterimante) strategií jako například Civilizace. Vývojáři z Proxy Studios cílí na to, aby herní zážitek silně závisel na volbě jedné ze čtyř dostupných frakcí - Space Marines, Garda, Orkové a Necroni. Pokud se jim implementace této myšlenky podaří, můžeme se těšit na strategii s vysokou mírou znovuhratelnosti. Titul nemá zatím stanovené datum vydání.

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Slitherine připravuje strategii ze světa Warhammer 40,000 ve stylu Civilizace

Žádné komentáře.