CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k SmartHalo promění kterékoliv kolo na inteligentní dopravní prostředek

no, hračka asi pěkná, ale já osobně bych jakožto cyklista byl raději, kdyby kolo na inteligentní dopravní prostředek měnil jeho uživatel. protože to, co předvádějí někteří pumpičkáři, je děsné.
někdo by mohl vymyslet hračku, která by hlídala cyklistovo prasení a dávala mu za to elektrošoky (jako dostával Eriček v South Parku, když mluvil sprostě :))

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že počet plechofkářů na našich silnicích asi tak 100x převyšuje cyklisty, bylo by 100x užitečnější a praktičtější , kdyby někdo vymyslel hračku hlídající plechofkáře, kterou by si povinně museli připnout kolem krku, a vždycky, když by začali prasit nebo by šáhli na telefon, dostali by za to elektrošok :))

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

já osobně mám na kole pocit, že potkám víc prasících cyklistů než autíček. tím nechci říct, že autíčkáři jezdí jak svatí, taky jsou mezi nimi debilové prvotřídní - votuneři, oktávkáři a podobní. hovada jsou ve společnosti rozptýlena rovnoměrně...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Počet mrtvých pumpičkářů vinou plechovkářů jde do desítek ročně. A prasení plechovkářů vidím denně. Poškozených plechovkářů na zdraví vinou pumpičkářů se limitně blíží nule ročně. Pumpičkář ohrožuje hlavně sebe...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Podle mého skromného názoru kolo na inteligentní dopravní prostředek promění jedna jediná věc (cyklista není věc) - a sice přídavný motorek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na podmínkách, ale třeba na rovině a rozumné vzdálenosti (třeba 10km) motorek ani není potřeba. Vzhledem k zácpám pak průměrná rychlost na kole (cca 20 km/h) může být skoro stejná jako v autě, které polovinu cesty stojí v koloně.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Řešit to takovými přídavky je možné, ale užitečnější a jednodušší je koupit si držák na telefon, kde se ta navigace může pustit taky a člověk na to vidí..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně nechápu kčemu taková kravina, stejně musí bejt v dosahu telefon a když už ho mám v kapse tak existuje plno aplikací zdarma co mi vše tohle změří a případně držák zajistí, že mám vše na očích. Další nejzbitečnější gadget...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Oproti umístění +- 5" telefonu na držák to má velkou výhodu především v tom, že to zbytečně nezabírá půlku řídítek a spotřeba bude taky výrazně menší než u FullHD IPS panelu s neustále vykreslovanou mapou, kterou v důsledku nepotřebujete. Signalizace navigace v kombinaci s rozměry mi přijde naopak praktická. Co je ale reálný nedostatek jsou funkce jako měření ujeté vzdálenosti a spálených kalorií zjevně na základě GPS signálu. I všemožný sportovní náramky nebo chytrý hodinky od Garminu jsou výrazně méně přesnější než klasický cyklopočítač. Ideálně se senzorem připojeným kabelem. A na měření spálených kalorií tak abych tomu aspoň trochu věřil, by to chtělo snímač kadence a pulsu. To jsou ty relevantní důvody, proč je to zbytečnej krám. Ne že vám to neukazuje mapu kudy jedete i v případě, že máte před sebou deset minut jízdy bez odbočování.

Btw smartphone necháváte běžně ve městě na kole v držáku s aplikací alarmu pro případ krádeže? :-) Na druhou stranu cykloalarmy existují už dávno za zlomek ceny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kolo nikde nenechávám. Displej není potřeba, stačí hlasová navigace. Nebo si ho člověk může zapnout když potřebuje a pak vypnout.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zase jen iOS a Android.
Copak je takový problém portovat to na WP?

Stejně kdyby jsem chtěl gadgety, donutilo by mě to koupit iOS protože brak jako je Android by jsem nechtěl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.