CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Sony má patent na kontaktní čočky s fotoaparátem

Ty v*le tohle uz snad hranici s imb*cilitou. Kolkova si z nas krute strili.

Pominu, ze ta zpravicka je o blbem patentu, pricemz v USA si muze patent podat prakticky kdokoliv na cokoliv, aniz by mel funkcni vzorek.

Ale ta fotografie v uvodu, oznacena "Lens", je kontaktni cocka google na mereni diabetes, viz treba
http://www.welt.de/wirtschaft/article124402518/Google-waechst-dank-hoher...
V clanku o techhle cockach neni ani slovo, takze ctenar musi nabyt dojmu, ze to co vidi na fotce je ona patentovana cocka od Sony.

Ale vlastne nejvic me prudi, ze Kolkova uz hodnekrat prokazala svoji neschopnost, v diskuzich to uz hodnekrat schytala ze ma neco blbe, ale nic s tim. Vesele si tu pise dal...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ne že bych se jí nějak zastával, ale ve článku je jasně napsáno: "Přece jen se zatím jedná jen o návrhy funkčnosti, nikoliv o finální prototyp." Navíc po kliknutí na obrázek je zobrazí v popisku, že jde o Lens, imho je to tedy použito jako ilustrativní foto. Na druhou stranu mohlo být odkaz na onen článek rovnou v textu, ne až pod ním v odkazovaných. Ale tak to je furt něco, že?!

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Neprijde mi normalni k navrhu pridavat fotografii uplne jineho hotoveho projektu, aniz by to bylo vyrazne napsano. Nevim, jak lze z popisu "Lens" poznat, odkud se ta fotka vzala.
Ale tak lidem je to jedno. Problem je ze pak lidi veri vsemu.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

A co teprve ta klasická zkomolenina: "potencionál", kdo by nevěděl na co narážím... http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=Potenci%C3%A1l+

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Dneska prostě není kvalitní čeština na webu v módě, už jsem tu na to narážel...

Jinak kapitán Jack Harkness nepochybně tyhle kontaktní čočky schvaluje. ;) Ovšem už si je dovezl odjinud...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Dneska prostě není kvalitní čeština na webu v módě"
Kdyby jen na webu, ale clovek by tak nejak ocekaval kvalitni mluvu moderatoru v TV. Treba zpravodajska CT24 ma az usi drasajici cesetinu kde jednou to reknou dobre a za minutu zase spatne.
Par prikladu (velka pismena foneticky):
konServy = konZervy
reSort = reZort
arSenal = arZenal
iSrael = iZrael
konZert = konCert
intereSantni = intereZantni
oPce = oBce
reServni = reZervni
raSantneji = raZantneji
perSekuovani = perZekuovani

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

ČelSí (Chelsea ) => Čelzí

Toto je fakt prasečina nejhrubšího zrna!!!

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby raději do těch čoček dali elektroniku, která by vyhodnocovala např. vlhkost, tlak apod. a tyto informace by mohli zaslat do počítače, mobilu apod. a upozornit majitele, že by si měl třeba dát pauzu, protože před tím vypáleným monitorem sedí už celé hodiny bez odpočinku. A určitě by se taková data hodila i pro výzkumné účely, výrobcům optiky, monitorů, společnostem provozujícím dopravu a mnohé jiné. Určitě by se dal najít algoritmus, který by dokázal varovat před únavou řidiče/pilota/dispečera a jiné.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jiste - foceni jde klidne vrazit do bryly, ale na zjistovani stavu oka by se cocka hodila.

Nicmene, co se tyce odpovedi na otazku clanku ... samozrejme ze driv nebo pozdeji budeme mit v oku pocitac. Starim se zrak zhorsuje, kdo nestihne umrit nez se doladi prislusna technologie, ten se docka lecby kratkozrakosti vlozenim pocitace, respektive elektroniky s chipem s vykonem soucasnych pocitacu.

... a nasi vnuci se patrne dockaji toho, ze se jim pocitac muze do oka dostat samovolne pri necekanem pohybu, ale nevadi, oko ho normalne slzami vyplavi tak jako jine necistoty.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Už jim to funguje? Nebo je to stejnej druh patentu, co si podal Airbus na dopravní letadlo létající 5-násobnou rychlostí zvuku? Nebo snad ještě rychleji?
To já bych si pak klidně mohl podat patent na osídlení vesmíru lidmi ze Země. Princip je velice jednoduchý a každému známý, ale nikdo si to asi zatím nepatentoval.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?
+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Opět tady řádí mínusovací random-ychtyl. Zrušte už konečně tu dementní + - funkci, prosím.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.