CDR.cz - Vybráno z IT

Sony představilo na CES 2022 nový Playstation 5 headset pro virtuální realitu

Společnost Sony představila nový a očekávaný headset s ovladači pro konzoli PlayStation 5 s názvem PlayStation VR2. Mimo rozlišení 4K nabídne i obnovovací frekvenci až 120 Hz a spoustu další funkcí.

Společnost Sony již delší dobu slibuje nový headset a ovládací rozhraní virtuální reality pro herní konzoli PlayStation 5. Nyní na konferenci CES 2022 zveřejnila více podrobností a navíc uvedla, že nový headset se bude jmenovat PlayStation VR2 a jeho ovladače pak ponesou název Sense.

U první generace tohoto headsetu PlayStation VR byl problém s omezenými hardwarovými parametry, ale na druhou strany byl dostupný a celkem jednoduše použitelný. Dle vyjádření společnosti Sony by druhá generace měla být o poznání vyspělejší.

U PlayStation VR2 se dočkáme rozlišení 4K HDR, 2000 x 2040px pro oko a zorné pole 110 stupňů. Navíc se můžeme těšit na OLED displeje s obnovovací frekvencí 90 až 120 Hz. Mimo to by měl být headset vybaven technologií pro sledování pohybu očí, tzv. foveated rendering.

Jedná se o velice vyspělou technologii, která zaručuje, že se obsah vykreslí tam, kam směřuje pohled uživatele. Samozřejmostí by měla být i vibrační a silová odezva zabudovaná v headsetu. Vylepšení se dočkají i ovladače Sense, pro které by měla být exkluzivně vydána hra Horizon Call of the Mountain, která se bude odehrávat ve světě Horizon Zero Dawn.

Diskuse ke článku Sony představilo na CES 2022 nový Playstation 5 headset pro virtuální realitu

Žádné komentáře.