CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Sony připravuje novou Xperii LT30p Mint. Budou mít smartphony nového krále?

Musím říct, že tenhle článek mě donutil se po hodně dlouhý době opět přihlásit a trochu se tady vypsat...

Informační hodnota tohoto článku je 0. Naprosto nic naříkající článek o tom, že se blíží vydání telefonu o jehož papírových parametrech se můžeme jenom dohadovat.

Naschvál píšu papírových parametrech protože to u Sony platí dvojnásob.

Začínal jsem s K800i, momentálně mám W995 a Xperii ray.
Pamatuju si jak jsem byl natěšenej na to, že W995 má konečně wifi. Sprcha přišla po tom co se mi doma nepodařilo připojit se na domácí síť. Začal jsem hledat po netu a zjistil, že to je obecný problém u některých zabezpečených routerů. Řešení žádný (oprava samozřejmě taky žádná nepřišla).

Když se mi dostala do rukou Xperie, zapnu si bluetooth a koukám, že se mi tam odpočítávají 2 minuty než se opět vypne. Nastavit to samozřejmě nejde. Když k tomu připojím tragický podání Androidu tak můžu říct, že tohle byl můj poslední mobil od Sony (Ericsson).

Chtělo by zavést aby se u každý specifikace objevil popisek s omezením dané funkce popř. jestli je daná funkce vůbec použitelná...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To odpocitavanie bluetooth by mohla riesit alternativna ROM.
Xperia Ray ma oficialnu podporu projektu Cyanogenmod.
http://www.cyanogenmod.com/devices/sony-ericsson-xperia-ray
Cyanogenmod je asi najuznavanejsia alternativna ROM pre android zariadenia. Sam ju pouzivam asi pol roka (na HTC telefone) a som maximalne spokojny.
Navyse to vyzera tak, ze Ray nedostane oficialny update na Jelly Bean.
To je dalsi dovod prejst na alternativnu ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Díky za odkaz, určitě to prostuduju.
Pointa je ale jiná... Já si koupím telefon a nechci dál nic hackovat abych nějakým způsobem nastavil nějakou základní funkcionalitu nebo dokonce něco do by mělo být už defaultně nastavený. O tohle se má starat výrobce. Ten systém by měl být maximálně konfigurovatelnej.
Samozřejmě, že kdybych chtěl nějakou specialitu tak mi nezbyde než to nějak ohackovat.
Možnosti nastavení jsou tady úplně tragický. Dokonce mi přijde, že je toho tady míň než u W995, která bez systému.
Aplikace, který starší telefony od Sony Ericsson měly tady nejsou. Nezajímá mě, že si je můžu kdesi stáhnout. To měl udělat výrobce (ne je stáhnout, ale naprogramovat vlastní a tím se za ně nějakým způsobem zaručit, že budou fungovat)
Nedávno jsem instaloval Sony PC Companion abych moh sdílet net přes USB. Aplikace je to naprosto tragická...

Celkově jsem už delší dobu přesvědčenej, že Sony vývoj softwaru někam outsorcuje a podle toho vypadá ne jenom ten soft, ale taky podpora...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak zavisi od toho co myslis pod pojmom zakladna funkcionalita na mobilnom telefone ... mam SE Cedar J108i a tam naozaj na telefonovanie, SMSky a budik nic nemusim hackovat. Ostatne uz zakladna funkcionalita nie je.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze rozumiem tomu co pises a mas vo vela veciach pravdu.
Ja si ale nemyslim ze vyrobca smartphonu by ti mal vsetky aplikacie predinstalovat a dokonca si ich sam pisat. Podla mna je to v rozpore s filozofiou smartphonov, teda minimalne tych s androidom. Je to aj zbytocne plytvanie prostriedkami vyrobcov. Vyvoj software stoji velke peniaze. Ked kazdy vyrobca telefonov investuje peniaze napriklad do vyvoja aplikacie na SMS/MMS, tak to uplne zbytocne predrazi finalny vyrobok.
Ja sa pozeram na smartphone ako na pocitac, nie ako na felefon. Ocakavam plne funkcny operacny system, zakladnu funkcionalitu a hlavne pravidelne aktualizacie (a to nielen kvoli novym funkciam ale aj kvoli bezpecnosti). Aplikacie si chcem vybrat sam, podla toho ake mne vyhovuju.
Ak chces system ktory si kupis a hned ho zacnes pouzivat, bez dlhsieho nastavovania a hladania vhodnych aplikacii, tak je pre teba asi lepsia volba Apple. To nemyslim nijako urazlivo, chapem ze existuju ludia ktori nemaju cas/chut na zdlhave konfigurovanie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kluci budu konkrétní...

aastha:
Základní funkcionalitou myslím základní funkcionalitu, která byla dostupná v předchozích verzích. To se tady nestalo...
Nechci např. hledat aplikaci, která mi rozdělí sms na příchozí/odchozí atd. Toto má být součástí systému a má to být nastavitelný

infidel:
Chápu co myslíš, ale myslím, že tohle z větší části právě splněný neni.
1) Defaultní nastavení musí vyhovovat většině uživatelům. Proto je taky defaultní...
2) Cokoli co by nemuselo někomu vyhovovat by mělo být konfigurovatelný (samozřejmě pokud to jenom trochu jde). To u Xperie není - možnosti konfigurace jsou tragický.
3) Systém musí mít základní programy s ohledem na předchozí verze a na zaměření výrobku a tyhle programy si musí výrobce sám vyvíjet a tím se za ně zaručit, že jsou funkční. Samozřejmě, čím víc jich tímto způsobem zaštítí tím líp. Předejde se problémům s bugama, malwarem atd.
4) Aplikace, který nepotřebuješ musí být odinstalovatelný - u Sony opět tragédie.
5) Možnosti aktualizace, s tebou souhlasím, ale z historie je vidět, že u Sony je i tohle zoufalý.

Až budu příště měnit telefon tak se určitě poohlídnu po jiný značce a možná skončím i u Applu...

Shrnuto podrtženo, nechci telefon, u kterýho musím nejdřív milion věcí nastavit, doinstalovat, ohackovat aby fungoval tak jak potřebuju. Na druhou stranu chci telefon, kde si můžu změnit nastavení když mi něco nevyhovuje. A poslední... nechci telefon kde musím číst manuál abych zjistil jak používat běžný funkce. To je jako bys sednul do auta a musel nastudovat kapitolu Kde je volant.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Seš smolař, na w995 jsem ode dne, co se objevil na našem trhu neměl problém na žádný wifině, holt asi příště vybírej routery od lepších značek. Nebo pokud si BFU, tak si vážně kup apple a nemusíš tady takhle spamovat nicneřikající bludy. Osobně jsem i s přechodem na android zůstal u SE, protože mi od nich vždy všechno šlapalo perfektně.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.