CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Speciální náboje, které nezničí zbraň z 3D tiskárny. Umožní opakovanou střelbu

Obrovská soustužená kovová nábojnice, která sebou samá nahrazuje konveční hlaveň.
K ilegálnímu ozbrojování budou asi stále levnější a jednoduší konveční výrobky.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si musím vysoustružit nábojnici která funguje prakticky jako hlaveň, nebylo by lepší vysoustružit si hlaveň a používat normální náboj? Pokud mám prostředky na soutružení nábojnice, můžu si udělat klidně i hlaveň.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

:D asi tak Takový Sten gun nebo AKčko zvládnou vyrobit nevzdělaní negři na kolene v poušti a střílí to i když to leželo deset let v zemi. Proč si dávat tolik práce s tímhle?

Jinak by ten tlak taky mohl snést třeba kevlar, protože v případě tlaku na stěnu trubky zevnitř je to namáhání vlastně převlečený tah. Aha, von nejde tisknout kevlar…

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Neprepadli 3D tlaciarnam ... imho je to zatial prehnany hype, nie je moc comu prepadat.

Metoda malych plasovych kvapiek pri sebe, vyuzitelna pre zopar desgn stuii pre prototyp designu a pre geekov na tlacenie star wars figuriek. Ostatne veci (auto z 3D tlaciarne, zbrane,...) su skor demo, co by sa dalo robit keby bola technologia x krat lepsia. V sucanosti to auto, dom, zbran,... ma tak zle vlastnosti, ze naozaj nikto kto tieto predmety potrebuje nebude 3D tlac pouzivat. Aj kryty na smartphone z 3D tlaciarne su sice pekne customizovatelne pre kazdeho klienta, problem vsak je s vlastnostami vyrobku.

Pripada mi to ako ked sa pred 50 rokmi zacalo lietat do vesmiru na nizku obeznu drahu a pisalo sa o ceste ku hviezdam.

Auto z 3d tlaciarne ... zoberte si, ze na sucasne auto vyrobene konvencne je treba 10 tky tisic suciastok, z tisicov roznych materialov (len oceli vo vyrobe rozlisujeme tisice druhov, k tomu dalsie postupy ktore menia vlastnosi oceli (kalenie, popustanie ...))

To cim sa pochvalilo posledny tyzden HP, mi pride ako cesta. Niekolko takychto 3D revolucii a 3D tlac bude nudzovo vyuzitelna na niektore predmety pre vyskumnikov na Antarktide alebo kozmonautov vo vesmire. Pre beznych ludi stale vsak predmety vyrabane konvencne budu kvalitnejsie a lacnejsie.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Tak nejak mi to pripomina ono klasicke "z hovna bic neupletes..."
Chapu, ze to je takove vdecne medialni téma a dozajiste ohledne toho vznikne 3 ... krat tolik zakonu, zakazu a prikazu, ale proste nektere materiály na nejake věci jsou vhodne a nejktere nejsou a nemá cenu nasilim to roubovat na sebe...
Fyzika je jen jedna a funguje...

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

"...vystřelena z komory sílou exploze nebo komprese vzduchu..."
ne "sílou", ale "silou", ne "komprese vzduchu" ale "stlačeného vzduchu".

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Plastové hračky jsou pro děti. Počkám si, až bude za přijatelnou cenu tohle (klíčový patent už expiroval) http://en.wikipedia.org/wiki/Selective_laser_sintering a pak si vytisknu nějaký kanónek třeba z titanu ;-)

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

"Jednou z hlavních chyb je, že do nich lidé dávají tradiční střelivo"
Ano to bude ten hlavni problem. Proc nepouzit podzvukovou munici (obsahuje mene prachu) a nemusim nic tvorit. Nebo gumovy projektily (opet mene prachu) navic tim nikomu neublizim a na obranu to preci staci.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Já bych šel úplně jinou cestou, protože plastiku prostě moc nevěřím od přírody. A ta cesta se jmenuje M16 Lower Reciever.

Stručně řečeno - M16 lze po internetu nakoupit zcela legálně po částech - a lze koupit vše, mimo tento díl. Nicméně předprodukční kus kovu, ze kterého lze vyrobit Lower Reciever prodávají také, takže stačí si ho obrobit a máte originální neregistrovanou a neregistrovatelnou M16.

To by snad mohlo stačit na cikány, ne? :-)))

http://www.youtube.com/watch?v=CvPP-Y7Ijoc
http://www.youtube.com/watch?v=30i_6awxEG4

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

Omyl. A hned několikanásobný.
1. munice je vojenské střelivo, tedy kategorie A, která není běžně prodejná.
2. podzvukové střelivo neobsahuje méně prachu, ale prach jiného složení (hoří pomaleji, než je rychlost vzduchu).
Samozřejmě při přebíjení pro sportovní střelbu lidé různě laborují, používají menší množství prachu kvůli menšímu zpětnému rázu a tedy přesnější střelbě.

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.