CDR.cz - Vybráno z IT

Splinter Cell vyráží na další špionáž, vrátit se má i Michael Ironside [GC 2016]

Sam Fisher je zpět a nebude si brát servítky. Vrátil se mu totiž drsný hlas. Přesně tohle může být už brzy realitou, tedy na základě informací, které se proslýchají na letošním GamesComu.

Sledujte celý týden herní sekci CDR.cz/HRY, kde naleznete zprávy o veškerém dění z německého GamesComu. S námi vám nic neuteče. 

Gamescom Banner 1

Původně stealth hra, v níž bylo potřeba dostat se z bodu "A" do bodu "B", po cestě zajistit důkazy pro zpravodajskou službu, případně infiltrovat jeden konkrétní cíl. Takový byl Splinter Cell, ve kterém je stín nejlepší přítel a na zabíjení se shání speciální povolení. Později získal na akčnosti a původní kouzlo vypršelo. Přesto šlo o naprosto unikátní záležitost, která by se nyní měla znovu vrátit na naše monitory. 

Tahle informace se na letošním ročníku největšího evropského svátku her zjevila jako blesk z čistého nebe. Oficiálně zdroje zatím podrobnosti tutlají, výstavištěm ale kolují zprávy o tom, že špionážní sérii Tom Clancy's Splinter Cell čeká velkolepý návrat.

Sp 4Sp 5

Ostatně, bylo už na čase. Hráči na nový díl čekají jako na smilování. U předposledního Convictionu kritizovali přehnanou akčnost, poslední Blacklist zase zásadně proměnil postavu hlavního hrdiny Sama Fishera. Nejenže rapidně omládl, stal se taky poněkud gumovým a dostal nový hlas.

Právě kvůli dabingu tehdy vznikly obrovské rozbroje. Už od prvopočátku Samu Fisherovi propůjčoval svůj hlas Michael Ironside. Ubisoft ale objevil kouzlo motion capture a chtěl se jeho cestou vydat snad více, než autenticky. Do role Sama Fishera byl dosazen nový herec, který se zároveň postaral i o dabing. U Splinter Cell: Blacklist totiž tvůrci namlouvali dialogy přímo při akrobatických a často kaskadérských výkonech, ne dodatečně ve studiu. 

Sp 2Sp 3

Nevole fanoušků byla natolik velká, že tentokrát by mohli kombinovat technologii motion capture pro pohyb a motion-capture pro snímání tváře dabéra, který by nemusel mít kdo ví jak vypracovanou fyzičku. Právě kvůli ní už stárnoucí Ironside musel tehdy od projektu odejít. 

Návrat by tedy neměl čekat pouze Splinter Cell, nýbrž také původního dabéra, který na atmosféře hry rozhodně přidával. Právě Ironside měl být dokonce původním zdrojem zpráv o tom, že nový Splinter Cell je ve vývoji. Tak uvidíme, jestli ho Ubisoft nakonec ještě nepotrestá za to, že si pustil pusu na špacír. Za jeho původní vyhazov jim tenhle únik ale patří. Tak budeme jen doufat, že se zakládá na faktech. 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Splinter Cell vyráží na další špionáž, vrátit se má i Michael Ironside [GC 2016]

Pondělí, 26 Prosinec 2016 - 01:27 | didi dianoova | Ak si to takto celé predstavím, tak to musí byť...

Zobrazit diskusi