CDR.cz - Vybráno z IT

Společnost EA ve vší tichosti odstranila ochranu Denuvo ze své "nové" hry

Denuvo
Některé společnosti odstraňují ze svých her protipirátskou ochranu Denuvo přibližně po roce od vydání hry. Někdy, když je hra cracknuta, tak odstraní ze hry ochranu neprodleně. Společnost EA nyní odstranila Denuvo ze své hry ani ne po měsíci od vydání.

Tou hrou je Mass Effect Legendary Edition, který obsahuje remasterované verze všech třech dílů původní trilogie. Všechny tři díly získaly vizuální vylepšení (zobrazení ve 4k, lepší textury, nasvícení scény a shadery) a různá drobná vylepšení technického stavu hry. Takže Mass Effect Legendary Edition je vlastně staronovou hrou (trilogií) v trochu vylepšeném kabátě.

Tak jako všechny hry od společnosti EA, co vycházejí v posledních letech, tak i Mass Effect Legendary Edition dostal protipirátskou ochranu Denuvo v PC verzi. Což sice není nijak zajímavé, když prakticky každá nová hra od EA tuto ochranu má, ale ani ne po měsíci od vydání remasteru Mass Effect se rozhodla společnost EA v zatím poslední aktualizaci Denuvo ze hry odstranit.

Není přitom jasné, proč Denuvo tak rychle zmizlo z této hry. Hra nebyla vůbec cracknuta a na Steamu se Mass Effect Legendary Edition prodával velmi dobře. Dokonce i porazil ve Steam Weekly Global Top Sellers (pro 19. týden) hru Resident Evil Village a stal se jedničkou v prodejích. Každopádně už Denuvo v remasterované trilogii není přítomno a remaster Mass Effect ihned podlehl pirátům.

Další hry od společnosti EA Denuvo stále mají. Např. jmenujme Need For Speed Hot Pursuit Remastered, FIFA 21, Star Wars Squadrons, Madden NFL 21 nebo Marvel's Avengers (již byla cracknuta).

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Společnost EA ve vší tichosti odstranila ochranu Denuvo ze své "nové" hry

Čtvrtek, 10 Červen 2021 - 10:36 | Hexer | https://connect.zive.cz/clanky/unikle-smlouvy-...
Čtvrtek, 10 Červen 2021 - 09:08 | Zog Zogothowics | Bylo by lépe znát skutečnost než začnete...
Středa, 9 Červen 2021 - 19:35 | Hexer | Tak za denuvo se plati... Pokud hru ochrani pri...

Zobrazit diskusi