CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Disney má problém se Star Wars! Blu-ray verze unikla na torrent sítě

U mě spadá do škatulky "nestojí za to ani stahovat" :)

+1
+48
-1
Je komentář přínosný?

Ja slysel ze je tam nejaky roztomily kulaty robot. I kdyz bodlo by vedet kde presne.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

bohužel musím souhlasit...
Už v půlce jsem měl silné nutkání to vypnout, ale nakonec jsem se přinutil dodívat se. Technicky je film na úrovni, ale ten příběh .... to ani nemá cenu snad komentovat. Takový recyklát jsem u pokračování nějaké lepší série ještě neviděl. Holka co žije na smetišti si to najednou rozdá s kovaným zabijákem a vyhraje, naprosto bez výcviku... I ten Luk musel nějaký čas trénovat a i tak měl co dělat aby to přežil. V tomto dílku jsou doslova zázraky na počkání, to může zbaštit jen hodně slabomyslné publikum.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Tak obří planetární PAC-MAN co žere slunce a šlehá automaticky naváděné paprsky vyšší rychlostí než je rychlost světla je na tom nejlepší. Ale řekněme si to upřímně. Kdo by to od Disney nečekal.
V kině jsem myslel že budu křičet. Nedivil bych se kdyby J.J. Abrams šel nějakému SW fanouškovy na kudlu. :D

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Fanouskum StarTreku se ubranit dokazal, co vas vede k myslence, ze fanousci SW budou uspesnejsi?

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

StarTrek mě nikdy nebavil. Až ten nový od J.J. Abrams je velice solidní.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Zaujala mě ta pasáž o nelegálnosti stahování torrentů. Pokud nastavím upload na 0kb/s jsem z obliga ne? :-)

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Zkus si na sebe zavolat OSU a uvidíš :-D

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

tak teoreticky ano, ale musel by jsi to nějak prokázat... nestačí jen tvé slovo

Minimálně by to chtělo nějaký net monitor, který by neustále DETAILNĚ kontroloval veškerou činnost tvých aplikací (a ještě záleží na nastavení torrent klienta, při určitých nastaveních se ani nedá zjistit, co vlastně uploaduješ)

a screenshot s detaily každého torrentu (hlavně data download/upload) by taky neuškodil...

a v neposlední řadě ještě dobrého právníka, který tě z toho vyseká :-)

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

Dokazovat musejí oni. A nejen čin, ale i výši škody si v poslední době žádají soudy dokázat...

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

IMHO klicovy bude ten pravnik. S dobrym pravnikem nepotrebujes ani ten net monitor, se spatnym ti sebelepsi monitor nepomuze.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

"dokazovat musejí oni"
na 100 odsouzených lidí připadne maximálně 2-5 případů, kdy to soudce zamítne pro nedostatek důkazů. Na takhle nepříznivou statistiku bych nespoléhal.

"výše škody"
ano, v poslední době soudy už neodklepnou nesmyslně vysoké pokuty, ale sníží ji na rozumnou výšku... ale ta "rozumná výška" je pořád dost velká.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

nevim proc ty by jsi mel neco prokazovat. pokud jsi zalovan, tak musej oni prokazovat tobe. uz davno jsou pryc doby, kdy stacilo k odsouzeni screenshot z torrentu. dnesni soudci uz jsou alespon v IT otazkach trochu dale, takze musi probehnout neco jako dokazovani kolik toho obsahu jsi poskytl a jakou skodu jsi tim zpusobil. ver mi ze za torrenty jsem snad neslysel ze by nekdo byl souzenej. ty vymysly co si tu kazdej lovi z predstavy jsou veci ze zahranici, kde jsou opravdu ujety a kde vas klidne za nelegalni stahovani jsou schopny zavrit, ale u nas ne. tady musite nejenom poskytovat obsah, ale i se na tom obohatit. jinak vas nikdo do lochu neposle a neodsoudi vas k dozivotnimu splaceni. prosim vsetky kdo znaji nejaky rozsudek konkretne at sem napisi odkaz, rad si to prectu. do ty doby prosim prestante s fabulaci, protoze to hranici s sireni paniky

+1
+40
-1
Je komentář přínosný?

nechci vám kazit vaši nádhernou představu o naší úžasně svobodné zemi a perfektním právním systému, ale to, že u nás zatím nikdo nebyl odsouzený, ještě neznamená, že to je legální.

momentální situace v naší zemi by se dala shrnout příslovím "kde není žalobce, není soudce". Nic ale nezaručuje, že to tak zůstane navždy.
Takže pokud chcete používat z principu nelegální torrenty, tak by jste měl být přípraven na možnost, že jednoho dne se status quo změní.

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Na torrentech není absolutně nic nelegálního...

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

a na to jste přišel jak??!

nechápu, proč přispíváte do diskuze, když absolutně nemáte představu, jak torrenty fungují.

Torrenty používají k distribuci souborů tzv. peer to peer systém, což znamená, že si sami uživatelé navzájem sdílejí data.
Ve většině světa už jenom stáhnutí je nelegální, v ČR je povoleno si danou věc stáhnout (pro nekomerční použití), ale nesmíte se nijak podílet na jejím dalším šíření!!! Což je ale u torrent sítě problém, protože stáhnutá data okamžitě SDÍLÍTE s jinými uživateli!!! (a tak porušujete zákon)

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Navzdory vašemu tvrzení na torrentech není níc "z principu nelegálního", pouze sdílení NĚKTERÝCH dat může být nelegální. Žádný zákon proti algoritmům používaných protokolem Bittorrent ale neexistuje.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

nemáte náhodou nějaké problémy s pochopením psaného textu???
MY SE TADY BAVÍME O STAHOVÁNÍ FILMŮ CHRÁNĚNÝCH AUTORSKÝM ZÁKONEM!!
(A u těch je stahování přes torrenty z principu nelegální.)

Samozřejmě, že je na torentech spousta dat, která je možno stáhnout si úplně legálně!
Vaše sdělení má stejnou informační hodnotu jako tohle "Na naší planetě Zemi se vyskytuje voda."

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

"Disney může jen nečinně přihlížet..." ... ale houby. Mel by okamzite urychlit plany aby zachranil co se da. Kazdy den, kdy bude rip online a v obchodech ne ztraci penize.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

březen/duben není moc silná sezóna - to není jako před vánocema
(Navíc ještě hodně lidí nemá moc chuť nakupovat, protože se ještě nevzpamatovali z vánočního šílenství :D )

Teď hlavně stahujou chroničtí stahovači, co by si stejně blu-ray nikdy nekoupili.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Vidím to na bouři ve sklenici vody. V kině byli prakticky všichni, kdo měli oči a blučko si koupí hlavně fandové do sbírky (jako já) a ti si ho koupí stejně. Počet stažení jako obvykle nehovoří absolutně o ničem, snad jen o tom, že čím stahovanější film, tím úspěšnější a tedy i více vydělá.

+1
+41
-1
Je komentář přínosný?

to budete jeden z mála skalních fandů co tohle vydýchali...
Já lituju i spotřebované elektřiny na stažení téhle hrůzy. Že to Abrams takhle zprasí by mě ani ve snu nenapadlo. Na sledování toho je třeba nejdřív vypnout mozek, pak to jde. Jakmile se trošku ozve logický sektor je zle....

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Neříkám, že jsem že sedmičky kdo ví jak odvázaný, ale na rozdíl třeba od E1 to má aspoň nějakou SW atmosféru. Pochopitelně to, že pohřbili extended universe mě také nehorázně sere, protože třeba Zahnova trilogie je kvalitou příběhu úplně v jiné galaxii far far away, než toto.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

"Na sledování toho je třeba nejdřív vypnout mozek, pak to jde."

Proto tomu říkáme "zábavný pořad" a nikoli "přednáška z funkcionální analýzy". Takže na to první chodíme večer a na to druhé ráno, bez ohledu na to, co to první vlastně je.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Ikdyz starwars povazuju za kravinu a nikdy jsem se neodhodlal na to dodivat, stejne jako na pana prstenu, tak si myslim, ze soucasny "problem" presne vystihuje v cem je zakopany pes.
Kdyby soucasne jako to slo do kin, vysla bluray verze na nejakem predplacenem streamovacim serveru, tak by nikoho ani nenapadlo neco stahovat pres torrent. Rikam, az bude server, kde za dve kila mesicne bude mit clovek pristup k VESKEREMU obsahu (ne takova ta parodie jmenem netflix) a hlavne tam budou vychazet vsechny veci okamzite a ne nesmysly jako uzamykani na region a cekani nez to pude v kinech .... tak se muzem o necem bavit. Do te doby tu budou stale torrenty a masivni privatni warehousy plne filmu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ja snad zasnu. poprve snad s BTJ souhlasim

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

v pulce filmu jsem si musel dat pauzu, protoze to je opravdu naivni scenar. hlavne aby byl hlavni hrdina cernoch a hlavni hrdinka beloska. okamzite jsem si vzpomnel na oskary, ze ted musej plnit normy v obsazeni cernochu, protoze pristi rok by jim to urcite uz vsichni afro mexicani nebo jak se ted nazyvaj ty cernosi, tak by jim to zcela urcite bojkotovali. ja nesnasim vsechny ty filmy a reklamy, kde musi byt jeden bilej, jeden cernej, jeden asiat a ind a vsichni tam delaj jak jsou stastny v tom kolektivu a jak si neco uzivaj. z toho se mi chce tak blejt ze jsem tenhle star wars dokoukaval na treti pokus. fakt s timhle americkym zpusobem toceni filmu zacinam mit cimdal vetsi a vetsi problem. tak jen doufam ze budou mit hezky kakaouvy deti jako v ty nasi novy cesky pohadce o snehurce a cernochovi. a to neni jen o tom povinnym michani ras. ale proste i to jak tam musi bejt za kazdou cenu scena kdy si vylijou srdce a melou kraviny, ktery by clovek v ralu nikdy ze sebe nedostal protoze by to situace ani nedovolovala. takovej matrix povazuju dodnes za etalon scifi a bohuzel naprosa vetsina filmu jsou proti tomu uplny sr***y. stejne si myslim, ze kvalitni anime scifi je neco tak uzasnyho ze nic hranyho se tomu nevyrovna. aspon ty scenare nsjou mnohdy jako ze sablony. myslim ze by v holywoodu meli ten kopirak uz vymenit, protoze me pripada ze to je vsechno uplne na jedno brdo a je jedno jestli se to odehrava ve vesmiru nebo na zemi nebo ve stredozemi

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A pokud vam uz i anime zacnou pripadat pitome, prejdete na web comixy. Jejich autori nad sebou nemaji zadny management a kdo nema napad tak po zasluze zapadne. Technicka kvalita kresby muze byt nizsi, ale co se deje tyce, tak na ne stokrat recyklovana "mainstream" produkce zatizena politickou korektnosti nema sanci.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

problem nebo REKLAMA ZDARMA???

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.