CDR.cz - Vybráno z IT

Startuje E3 2018, největší herní veletrh světa. Co nabídne letošní ročník?

Nejdůležitější herní událost roku startuje a redakce CDR.cz bude u toho. Sledujte s námi aktuální dění na herní scéně, zahajujeme speciální zpravodajství.

Na Electronic Entertainment Expo čekáme každý rok jako na smilování. Svátek všech hráčů se i tentokrát tradičně odehraje v polovině června ve městě andělů. Také letošní ročník veletrhu E3 hostí Los Angeles a slibuje opravdový zážitek. Ten už v předvoji umocní tiskové konference velkých vydavatelských společností, které se chystají oznámit řadu zbrusu nových titulů.

Organizátoři garantují velkou show, pokusí se tak napravit si reputaci z minulých dvou let, kdy (přiznejme si) nepatřila slavná „é-trojka“ k nejsilnějším ročníkům. A to i kvůli častým předběžným únikům informací, které zhatily kýžené momenty překvapení, kterých jinak bývají plné právě zejména konference.

E 3 1 0

Těmi ovšem informační nášup nekončí. Dozvíme se na nich to nejpodstatnější, podrobnosti se ale střípek po střípku poodhalují v rámci celé akce. A to i s ohledem na to, že pro novináře jsou připravené předváděčky her za zavřenými dveřmi. A důležité je také podotknout, že na velkých tiskovkách nejsou všechna studia, vydavatelství a hry, kterých bývá za velkou louží v červnu odhaleno několik desítek.

E 3 NintendoE 3 Sony

Electronic Entertainment Expo se letos oficiálně koná od úterý 12. do čtvrtka 14. června. Předchází jí ale zmiňované tiskovky, které letos započnou už úderem zítřka, 9. června. Na CDR.cz je pro vás budeme bedlivě sledovat, a o tom nejpodstatnějším z nich napíšeme. Kdy by mohlo dojít k odhalení vašeho oblíbeného titulu? Pomůže vám rozpis prezentací.

Tiskové konference na E3 2018

SOBOTA,
9. června
NEDĚLE,
10. června
PONDĚLÍ,
11. června
ÚTERÝ,
12. června
20:00
Electronic Arts
22:00 
Microsoft
03:30
Bethesda
00:00 
PCG Show
  19:00 
Square Enix
03:00 
Sony
  22:00 
Ubisoft
18:00 
Nintendo

Aktuální ročník E3 chystá nejen představení dosud utajovaných her, mezi kterými očekáváme třeba nový Splinter Cell od Ubisoftu. Veřejnosti ale ukáže i hry, o jejichž existenci už víme, přesto k nim nemáme podrobnosti. Mezi nimi je třeba Cyberpunk 2077 studia CD Projekt RED, Crackdown 3, Days Gone, Gears of War 5, postapokalyptické Metro: Exodus a řada dalších.

Dojde také na čerstvě odhalené novinky Assassin’s Creed: Odyssey, druhoválečný Battlefield 5, Call of Duty: Black Ops 4, The Division 2, pokračování The Last of Us, Rage 2, Hitman 2 nebo Total War: Three Kingdoms.

Rozšířený seznam potvrzených i očekávaných her pro vás připravujeme do speciálního článku. Čtěte dnes odpoledne na CDR.cz.

Víte, co je to E3?

Největší herní akce světa, Electronic Entertainment Expo. Za organizací stojí společnost ESA a už podvacáté ve spolupráci s městem Los Angeles. V minulosti se E3 odehrávala také v Atlantě nebo Santa Monice. Jejím novým místem by se v příštích letech mohlo stát Chicago.

E 3 0

Ačkoliv se původní formát veletrhu nesl ve stejném duchu, jako evropský GamesCom, už pěknou řádku let je výstava neodborné veřejnosti nepřístupná. Na místo se tedy dostanou pouze osoby pohybující se v herním průmyslu a zástupci mediální sféry.

V roce 2013 prostory výstaviště Convention Center navštívilo přes 48 tisíc lidí z řad vystavovatelů a novinářů, vyšší návštěvnost byla naposledy zaznamenána dávno v roce 2006, kdy se na místě pohybovalo kolem 60 tisíc lidí. Vůbec nejúspěšnější byly z hlediska statistik v historii E3 roky 1998 a 2005 se 70 tisíci přítomných. Jak už padlo výše, je však třeba počítat s tím, že dříve byla Electronic Entertainment Expo přístupná i běžným návštěvníkům.

E 3 1

Každý ročník přinese hostitelskému městu Los Angeles do pokladny kolem těžko představitelných 40 milionů dolarů.

Ve čtveřici hal se rok co rok těsnají stovky vystavovatelů předhánějících se v získaném zájmu médií. "É-trojka" je především o exkluzivitách, nečekaných odhaleních nových her, ale v menším množství i hardwaru.

E 3 3E 3 4

Přestože již dopředu známe spoustu informací o tom, co od daného ročníku čekat, a dostane se nám pod ruku i podrobný rozpis prezentovaných her, stejně si vždy můžeme být jistí tím, že nás vystavovatelé něčím položí na kolena. To se děje hodinu co hodinu, každý den. Své trumfy si však největší světoví vydavatelé nechávají na velkou konferenční show.

Tagy: 
Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Startuje E3 2018, největší herní veletrh světa. Co nabídne letošní ročník?

Žádné komentáře.