CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Steam Machines bude pohánět nejen Intel, ale i AMD s grafikou Radeon

Velky zajem? Co jsem tam pozoroval reakce ruznych platku, tak to bylo jedno velke zklamani .....
Ale tak dobre, vytahl jsem BTJ(TM) kristalovou kouli, podivam se do budoucnosti a vidim, ze tyhle steam machines, jak je popisuje clanek, nikdy nedorazi na pulty obchodu:)
Je to pravda, tohle moc vesteni nebylo, kazdemu je jasne, ze NIKDO nevystrikne tri petky za nabuseny komp s i7, 16GB RAM a hiend 3GB grafikou, aby tam mel jednoucelovy steamOS a ta krava mu nekde hrcela v obyvaku:o)))) Je to proste kravina, bullshit, fail, suxx, OMFG .... na trhu je spousta RENOMOVANYCH a ZNACKOVYCH vyrobcu podobnych sestav, kteri se tim zabyvaji roky a dodavaji predinstalovany windows .... ikdyz je valve celkem znamy, diru se superdrahyma masinama bez operacniho systemu (dobre, jednoucelova sracka s predinstalovanym steamem a netflixem), do sveta urcite neudela!
Mozna ma malickou sanci neco malo prodat s tema tenkyma klientama, kde streamovat bude herni PCcko pres LAN ..... IMHO taky uplna kravina

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Chlape ty musíš mít nudný život. Že jsi skoro vždy první komentátor článků o systému, který "nikoho nezajímá a nikdo ho nechce ani zadarmo" - na to si tu už asi všichni zvykli. Ale psát na něj hejty v neděli (resp. v pondělí) o půl třetí ráno, to už je síla.
Najdi si ženskou (nebo chlapce, dle tvých preferencí) a rozšiř si obzory beyond Windows...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

:-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

tyjo ty jsi vcera nakoupil akcie stemu, nebo co te tak nakrklo na jeho pravdivem komentari?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ale já nejsem nakrklý, mě flame Win vs. Lin žily nerve :)
Jen mě prostě zaráží, kolik svého cenného času věnuje BTJ hejtování něčeho, co podle něj nestojí ani za zmínku. Ale podle jeho příspěvků to přitom vypadá, že ho Linux a Steambox budí i ze sna :)

A aby se předešlo dalšímu flame - já za steamboxem (alespoň zatím) vidím taky jen hype, na fundované rozbory a komentáře bude čas až Valve vyloží karty na stůl. Ale o tom můj koment nebyl a ani jeho věštění tam nijak nerozporuju..

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To uz hlasili, ze nebude mozne na tom nainstalovat nic jineho nez ten streamOS? Me naopak pripada, ze to budou PC s premalovanou znackou. A kdyz se prodavaji herni konzole, ktere jsou jeste jednoucelovejsi, proc by se neprodavalo tohle?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Protoze si vetsina lidi preinstalovat system neumi a nikdy to delat nebude. A hlavne proto, ze konzole jsou "dotovane" prodejem her, tohle bude podstatne drazsi =+-~ stejne pekelne drahe jak hi-end herni PC stejnych parametru, akorat to bude bez poradneho systemu, cili jenom jednoucelove zarizeni. Navic si troufnu tvrdit, ze i v tom "konzolovem" systemu budou Microsoft a Sony aspon o dva rady dal nez steamos. A taky ty konzole budou za pakatel ......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč by to kdo přeinstalovával? Vždyť je to normální OS na normálním PC, ve kterém pojedou kromě her i ostatní programy. (Teda doufám, že to nějak neuzavřou.) Konzoli si musíš k PC dokupovat, tady to máš dva v jednom.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Och nad článkom som zaplakal. Mám rád váš portál, ale toto bolo nepresne spísané.
Napríklad v článku je spomínané, že možno budú i3 based systémy popritom je však jasné, že také budú(oficiálna stránka steamu) a dokonca aj v tabuľke sú. Ďaľšia vec je AMD based steambox. Valve síce spolupracuje s viacerými výrobcami, ale do beta testu sa AMD nedostane. A veta, že sa Valve inšpirovalo u ostatných výrobcov mi príde absolútne scestná.
Ďaľšou nepresnosťou, ktorú by bolo vhodné opraviť je predávanie steamboxov od Valve. Valve nebude predávať steamboxy. To budú predávať práve tí renomovaní a značkoví výrobcovia z príspevku od "BTJ".
BTJ "Za ďaľšie o SteamOS sa dokopy nič nevie len to, že je linux based a že to je obalený steam. Teda ak tam bude dobre spravená ponuka aj iného software tak nevidím dôvod ho nepoužívať.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

IMO to budú normálne herné/hiend zostavy od výrobcov, kde ich posvätí Valve že spĺňajú požiadavky, možno špecifické dizajnové prvky na bedničke, bude tam normálne OEM Windows a dualboot SteamOS alebo len SteamOS s možnosťou dokúpenia Win. To by nemalo ľuďom brániť postaviť si vlastný počítač a bootnuť na ňom SteamOS keď obsahuje kompatibilné komponenty, bolo by to win/win pre všetky 3 strany.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ako to moze byt "win/win pre všetky 3 strany" ? Rovnake hry sa programuju na Windows a potom portuju pre vsetky mozne HW/SW kombinacie (Windows,Lin, PS,XBOX,Nintendo,Android atd) Pritom uz davno neprisla ziadna naozaj poriadne spravena nova hra ktora by radove prekonavala legendarne hry. Nech je konkurencia ale naco to este viac komplikovat pridanim dalsieho do hry (STEAMOS) ?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Steam OS = linux

A autori ostatnich distribuci se budou hezky prizpusobovat tomu, co tam bude - protoze ty hry budou fungovat korektne pouze na nem. Na ostatnich distribucich se bude upravovat distribuce, ne software.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To záleží, jak si to Valve udělá. Pokud to bude chtít nějaké stálé verze nějakých knihoven (což předpokládám bude tak udělané, koneckonců tak je udělaný už Steam), tak není problém je v distribucích držet spolu s "distribučními" verzemi. IMHO by to bylo ku prospěch věci i pro distribuce samotné, mít tam něco tak stabilního. :-) Přinejhorším to půjde celé hodit do chrootu.

Každopádně předpokládám, že Valve bude tady toto podporovat, ne tomu házet klacky pod nohy. Jim je koneckonců jedno, jestli Steam běží ve Steam OS, pod Fedorou nebo ve Windows, pro ně je nejdůležitější, kolik lidí si nějakou tu hru koupí.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.