CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Steam platformu zavrhlo další herní studio, Metro Exodus vyjde na Epic Store

Takže vydání hry se odkládá o rok. A placený betatest bude probíhat na Epic Store.
Zajímavý koncept.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Už nějakou dobu si klidně rád počkám a koupím až vyladěnou hru se vším všudy v nějaké GOTY edici. Na jiných obchodech než je steam si sice rád vezmu co dávají zadarmo ale moc peněz tam neutrácím.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Jestli se jim tento krok vyplatí a hráči budou ochotni emigrovat na prozatím malou platformu Epic Store, se dozvíme již 15. února, kdy hra oficiálně vychází."

No tak ten epic má viac užívateľov, hráčov ako Steam. Fortnite je momentálne najhranejšia hra. Sú smiešne tie plačky, že nechcú ďalší spúšťač.
Tak nech si dokúpia ku svojim 4GB RAM ešte aspoň 2GB.

Hrávam World of Tanks, tiež má svoj spúšťač. Nenapadlo mi vyplakávať, prečo hra nie je na Steame.
Valve aspoň dostane po nose. Za dlhodobé ignorovanie zákazníkov z pocitu neohrozenosti. Jak voči hráčom, tak i voči tvorcom hier.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To že Fortnite někdy zkusilo víc lidí než je na Steamu je asi pravda, čísla hledat nebudu, ale pochybuji že zrovna tato skupina lidí bude kupovat nějak ve velkém jiné hry za prachy, když Fortnite je free.

To není jenom o launcheru, to je ta poslední věc...
Včera jsem objevil srovnání https://pbs.twimg.com/media/DyBdFvSVsAAr7Tm.jpg:large
Mně osobně nejvíc vadí exkluzivní obsah a žádná konkurence/monopol Epicu. Hry se dají koupit jenom u nich a nikde jinde.
U Steam her jsou desítky možností, jenom se tam potom aktivuje klíč a Steam z toho nákupu má prd...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli si myslíš že steam z nákupu má prd tak to jsi opravdu hodně vedle.
Klíče si totiž musí vydavatel od Steamu zakoupit a levný to není. zdarma je pouze základní omezený promopack.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No já vím, že české Factorio, které má na kontě přes milion kopií má Steam klíče zdarma a dává je k nákupu na jejich stránkách.

Na https://partner.steamgames.com (odkaz na to je přímo ze Steamu) takže to je oficiální se píše https://partner.steamgames.com/doc/features/keys

Overview
Steam keys are meant to be a convenient tool for game developers to sell their game on other stores and at retail. Steam keys are free and can be activated by customers on Steam to grant a license to a product.

Valve provides the same free bandwidth and services to customers activating a Steam key that it provides to customers buying a license on Steam. We ask you to treat Steam customers no worse than customers buying Steam keys outside of Steam. While there is no fee to generate keys on Steam, we ask that partners use the service judiciously.

To, že jsou klíče zdarma, jsem už viděl i na vícero místech.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hele to se fakt trochu dovzdělej. Klíče zdarma jsou ale jen základní balík, možná potom nějaké bonusy za prodeje. Jinak si firma musí klíče zaplatit a pak už je jen na ní za kolik je komu dá. Děláme to pravidelně často nás osloví někdo kdo chce pár set klíčů, většinou se ohání tím že zastupuje síť heren. My koupíme na steamu s nějakým ziskem přeprodáme. Pak většinou zjistíme že místo v hernách se prodávají na Kinguinu, G2A, a CDkeys. Naprosto běžná praxe. Steam není charita a konektivita a support něco stojí. Navíc by si tím úplně roz****l vlastní byznys.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Docela zklamání pro mě. Chtěl jsem fyzickou kopii ale ta bude pro další launcher....stačí ze mám steam a gog. Další už nepotřebuju a hru 2x kupovat nechci. Takže musím počkat jestli bude na gogu...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak som na tom podobne, akurat som isel este dalej. Kupujem uz vyhradne len na GoG...

Steam ma sklamal s odstrihnutim WinXP. Asi k tomu casom muselo dojst, ale mohol to urobit elegantnejsie a nie ze uz nemam ziadnu moznost si hry na WinXP ani nainstalovat / spustit...

Nechal som si starsi WinXP PC a tam by mali ist GoG hry bez problemov dokial neumrie ;-P

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sakra proč ještě někdo živí něco takového jako win XP?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám rad gog kvůli zaloham her a pak instalaci i bez gogu. Prostě without drm.
Ale tak nechapu proč jste na XP? 64 bit moc na hry nebyl a gog ma instalace her od win95 i na win 7 nebo 10. A podpora 4 jádra na XP... Zahodte to a jdete min do 7 nebo 8.1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co by ako malo byt take zle na ziveni WinXP? Preco menit nieco, co funguje bez problemov?

To, ze teraz kupujem na GoG neznamena, ze nemam doma zbierku original starsich hier na CD, ktore na tom HW/SW funguju bezvadne...

Pani, a to este mam PC s Win98SE a Voodoo 1. Hadam vas z toho namieste nevystrie ;-ppp

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.