CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Steam ukončil podporu Windows XP a Windows Vista

„Nejedná se, jak to bývá obvyklé, o zastavení dalších aktualizací, ale o definitivní ukončení. Jednoduše řečeno – Steam si již na těchto XP nebo Vistách nepustíme. "

Před chvilkou jsem si na PC s Windows XP Steam spustil. Pak jsem si pro jistotu zahrál HL2 z knihovny. Takže souhlasím jen s vaším „Podle Steamu tato změna zasáhne jen minimum uživatelů."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tu jde o to jak uživatel donutit si naistalovat ty debilní win 10 ! níc víc ! v tom nění !
ja si nikdy win 10 do pc nedám to raději linux :)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To ti schvaluju, ale Steam tím rozhodně nechce podpořit W10, ale jen si usnadnit práci. Jak jsem psal, zatím na XP funguje, tak no stress a mnoho úspěchů s Linuxem. Je to dobrý systém a i já se už teď snažím minimálně o dualboot s W7. Stejně jsou nejnovější hry často urážkou inteligence a „předplatitelský" model Office365 taky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobre ze to odpiskali! Kdo by taky dnes v roce 2019 pouzival 32bit, OS ktery zvladne max 4GB RAM a jeste k tomu na hry... to i moje hodinky zvladaj vic :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten co si chce zahrat stare hry ve plne funkcnim stavu, nebo si usetrit spoustu starosti.
Mafia ma problemy s grafikou, Kotor jde spustit bez videii atd. K tomu je mam na starem notebooku. SW co mam na upravu ridici jednotky auta, taky na novejsi OS nebezi. Nemluve o dalsim specifickem starem HW. Co u me nenajdes jsou W10. Po mesici s nimi jsem dal radeji sanci Linuxu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bingo to je win win na W10 ti nefunguje par starejch programu (asi ani pri pouziti nastaveni kompatibility) tak budes pouzivat OS kde bez problemu nebo vubec nefunguje 1000x vic programu a her ani ne rok starych :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na W7 ktere mam na hlavnim mi funguje vse co bezne pouzivam i kdyz Win update musim tvrdit, ze nemam Ryzen. Na XP mam jine stroje. W10 pro me byli omezujici ve spouste veci. At uz se jedna o naprosto stupidni UI s hromadou nedostupnych nastaveni, updaty, ktere pravidelne neco znefunkcnovali a menili nastaveni systemu. W7 na mem booku zabily updaty zpusobujici nemoznost book vypnout jinak nez natvrdo vypinacem. W10 nechci pouzivat ani zadarmo, a tak linux byla prirozena volba. Vsechny programy co na booku pouzivam maji linux variantu. Prechod tak pro me neznamenal zadne omezeni. Takze ano. Linux je pro me win win. Moderni OS s prehlednym UI, nizkymi naroky na HW a vsim co bezne pouzivam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Steam si preci muzes spustit i na linuxu a to nejen linuxovou verzi, ale i Windowsovou verzi pres WINE. A protoze WINE dnes umi DirectX9 teda posledni directy pro XP na hodne dobre urovni, tak by s vetsinou starych her nemel byt zadny problem.
Jestli nekde bude problem, tak jsou to spis softwarove antipiratske ochrany, ktere pres WINE nepojedou, ale ty nepojedou ani na Windows 10, takze takove hry uz nespustis, ale zase muzes napsat autorum tech her, at vydaji verze bez debilnich ochran.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na eBay alebo inych predajnych portaloch sa denne predava stary HW z casov Win 98 s par MB RAM a pochybujem, ze kupujucich nejako trapia tvoje problemy a uz vobec nie twoje hodinky :-PPP

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ze se v rubrice starozitnosti proda hromada starech kramu neznamena, ze je potreba delat podporu pro ty stary kramy, ale chapu nejen ze mas doma vypalovacku, ale zalohujes zasadne na FDD + dernej stitek GOOD LUCK

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.