CDR.cz - Vybráno z IT

Strategie Anno 2205 se stěhuje na Měsíc. Nabízíme dvojici videí [E3 2015]

Anno je budovatelská strategie s dlouholetou tradicí. Až do roku 2012 šlo o historickou záležitost, pak ale přišla razantní změna a tvůrci se vydali směrem do vzdálené budoucnosti. Naštěstí se jim ale zadařilo.

E 3 Special 2015 Intel

Když světla v sále zhasla a na obrovské obrazovce došlo na promítání dalšího titulu, hodně nás zaujal svým neotřepaným kabátkem. K našemu velkému překvapení se ze hry vyklubalo nové Anno, jehož oznámení jsme ale v rámci E3 2015 tajně očekávali. Nikdo však netušil, že půjde o tak půvabnou podívanou.

Další díl populární strategické série Anno nás tentokrát přenese do roku 2205, tedy do ještě vzdálenější budoucnosti, než poslední dítko v podobě Anno 2070. Nutno ale podotknout, že futuristický kabátek hře opravdu sluší a vývojáři ze studia Blue Byte umí s takovým prostředím pracovat skutečně precizně.

Trailer, který titul odhaluje, je pohlazením pro oči. Nejprve ponurou atmosféru střídá “wow” moment v situaci, kdy se za horizontem objeví osvícené město - a to je moment, kdy jsme si alespoň my v redakci řekli, že tohhle bude dobrý kousek.

Novinkou je, že podstatná část hry bude zasazena na povrch Měsíce, který už lidstvo konečně dokázalo osídlit a založit na něm život. V podstatě jsme se tedy dočkali toho, o co se NASA snaží už léta.

Budeme ale pendlovat i na planetu Zemi, což nám dokazuje i druhé video, které Ubisoft veřejnosti představil. Tentokrát jde o ingame trailer, který už tak trošku přibližuje to, jak bude finální produkt ve výsledku vypadat.

Anno 2205 vychází 3. listopadu 2015, pokud si ho předobjednáte už nyní, získáte navíc přístup do připravovaného betatestu.

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás budeme zásobovat denně desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2015 ve spolupráci se společností Intel

Děkujeme za zápůjčku výkonných zařízení s procesory Intel Core.

Lenovo IdeaPad Y50-70 a Dell Latitude E7450

Tagy: 
Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Strategie Anno 2205 se stěhuje na Měsíc. Nabízíme dvojici videí [E3 2015]

Žádné komentáře.