CDR.cz - Vybráno z IT

Studentská edice tabletu Samsung Galaxy Tab 2 10.1 s dockem a klávesnicí

samsung galaxy tab student edition
Korejský výrobce Samsung Electronics představuje cenově výhodnou studentskou edici svého staršího modelu Galaxy Tab 2.

I když se již dávno chystá třetí generace tohoto povedeného zařízení, Samsung nezapomíná ani na Galaxy Tab 2. Do prodeje se brzy dostane speciální studentská edice Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) Student Edition, která v sobě ukrývá jak tablet, tak dockovací stanici a fyzickou klávesnici, kterou je možné k tabletu připojit přes Bluetooth. Jelikož přístroj nemá USB konektor, je tato možnost skvělou alternativou, jak si zefektivnit práci.

Tablet má 10,1" displej s rozlišením 1280 x 800 pixelů. Je vybaven dvoujádrovým procesorem TI OMAP 4430 ARM Cortex-A9, 1 GB operační paměti RAM a vnitřní pamětí o kapacitě 16 GB. Pro rozšíření úložného prostoru nechybí ani slot na paměťové karty microSD. Zařízení běží pod operačním systémem Android 4.1 Jelly Bean. Mezi jeho další vlastnosti patří podpora Wi-Fi, GPS, přední a zadní kamera nebo Li-Pol akumulátor s kapacitou 7000 mAh.

Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Studentská edice vyjde na 350 dolarů, tedy přibližně 6900 korun. To je poměrně slušná cena, pokud vezmeme v potaz, že samotný tablet v České republice vychází kolem 6300 korun. Doplňkové příslušenství má hodnotu 60 dolarů (cca 1200 korun).

Samsung Galaxy Tab 2 sice nenabízí nejlepší výbavu, která se dá v dnešní době pořídit, ale výkonem stále dostačuje na běžnou práci, jako je prohlížení fotografií, surfování po internetu, hraní her nebo přehrávání multimédií. (Pozn. red.: Při snížené intenzitě podsvícení a občasném používání vydrží v pohotovosti až několik týdnů na jedno nabití.)

Nový Samsung Galaxy Tab 3 se má na trhu objevit co nevidět a to hned ve třech variantách se 7", 8" a 10" displejem. Na internetu se již začínají objevovat nabídky na nejmenší model Samsung Galaxy Tab 3 7" (T2100) s cenou od 5300 korun.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Studentská edice tabletu Samsung Galaxy Tab 2 10.1 s dockem a klávesnicí

Žádné komentáře.