CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Svět bez slabých baterií! Ossie Cota předělá váš domov v bezdrátovou nabíječku

"vysílajících rádiové (RF) vlny ve frekvenci stokrát za sekundu"
- To znamená co?
"Tvůrci přirovnávají princip k tradiční Wi-Fi, aby nedošlo ke skepticismu ohledně zdravotní bezpečnosti"
- To znamená co?, dle wiki "Additionally, since Cota uses the same frequency range as Wi-Fi, its range is about 30 feet" používají stejné či blízké pásmo, to znamená kromě jiného že i podobnou frekvenci jako mikrovlnka. Pokud to začne nabíjet bezdrátově několik mobilů najednou tak jsem zvědav...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Tvůrci přirovnávají princip k tradiční Wi-Fi, aby nedošlo ke skepticismu ohledně zdravotní bezpečnosti. "
Ehm wifi má omezení výkonu jaké ve stovkách miliwat? přičemž klesá energie se čtvercem vzdálenosti?
Stačí jen ty výzkumy negativního dopadu na zdraví lidí bydlící pod vysokým, napětím.
Děkuji nechci zatím nejsem robot aby mi to nevadilo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý, žádnej oveřenej výzkum o dopadech na lidké zdraví bydlících blízko VN není.
To ovšem neznamená, že bych si radostně doma nainstaloval bezdrátové dobíjení. A robotovi by to asi vadilo víc než člověku, ale už z principu je všesměrové bezdrátové dobíjení nesmysl, protože nikdy nevíte, co začne tu energii přijímat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyzkumy byly uz pred 20ti lety v nejakem ABCku ..... vsem radioamaterum se rodi holky a nebo nic:o) Spermie s zenskyma chromozomama jsou o neco odolnejsi.
A je to proste mikrovlnka ..... ja doufam, ze ta firma je jen dalsi kickstarter hoax, nedovedu si to predstavit v realu ..... elektromagneticke zareni je uplna picovina ..... vim, ze pred lety byly pokusy s magnetickou rezonanci, ale to je taky bullshit ohledne lidskeho zdravi. Na nejake vystave to muzou ukazat jako cool vec a doufat, ze nalakaji dalsi investory, ale tim to samozrejme konci.

Jinak teda autor/autorka, to je teda bida ..... fakt by mel psat o tematu, o kterem neco vi a ne jen papouskovat nejaky clanek prelozeny guglem .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vedeni vysokeho napeti jede na 50 Hz. Tohle jsou GHz. Tedy dopad na biologickou tkan je uplne jiny. Kecas blbosti.
(A netvrdim ze ta nabijecka nema spatny vliv)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Blbosti kecáš akorát ty. Bavíme se o El. mag poli výrazně větším než běžně máme kolem sebe a ten případ vedení jen dokumentuje že ty dopady jsou známé dlouhá desetiletí a existují. Jak moc výrazně se to projeví na té či oné frequenci je otázka, ale není žádný důvod se domnívat, že jinak než negativně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Che, blby a jeste se hada. Tak prosim clanek o tech dopadech vedenich vysokeho napeti na zdravi lidi (odkaz na blesk.cz neberu). A clanek o tom jak vliv 50 Hz je stejny jako z mikrovlnneho zareni.
Uvedomujes si ze sitove napajeni, radio, mikrovlnny, tepelne zareni, opticke zareni, gama zareni je vsechno elektromagneticke pole akorat jinych frekvenci, a vsechno ma uplne jiny vliv na okolni latky? Jo aha neuvedomujes.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jasně ony ty normy s max. vyzářeným výkonem na vysílači jsou jen tak ze srandy. Nedělej ze sebe zbytečně hlupáka. Stačí si zadat do vyhledávače zdravotní rizika vzhledem k el. mag záření a hned ti vyskočí informací více než dost.
Ty limity máš třeba i na:
http://elektro.tzb-info.cz/13319-ucinky-elektromagnetickeho-pole-na-lids...
http://elektro.tzb-info.cz/teorie-elektrotechnika/1801-elektromagneticke...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vsiml sis ze v tech odkazech je treba limitni hodnota E v zavislosti na FREKVENCNIM pasmu? A dokazes pochopit ze 50 Hz je neco jineho nez 2.5 GHz?
A jeste to dej do souvislosti s TVOJI vetou:
"Stačí jen ty výzkumy negativního dopadu na zdraví lidí bydlící pod vysokým, napětím."
a s tematem clanku o nabijeci s frekvencema blizkyma wifi (2.5 GHz)
a s mojim tvrzenim:
"Vedeni vysokeho napeti jede na 50 Hz. Tohle jsou GHz. Tedy dopad na biologickou tkan je uplne jiny. "

Tak si to zopakujeme. K clanku s pristrojem s 2.5 GHz ty meles neco o vysokem vedeni s 50 Hz. Kdyz ti reknu, ze vliv 50 Hz je jiny nez 2.5 GHz, tak mi argumentujes normou ktera to potvrzuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Můj příspěvek byl ke škodlivosti el. mag záření obecně, kdo chce tak to pochopí, kdo ne bude trollovat jako ty, vykrucovat se a chovat jako hulvát, místo aby jako chlap uznal chybu a omluvil se...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

OK. mozna nastalo nedorozumeni. Prosim ukaz mi, kde v tehle moji nasledujici vete, kterou jsem napsal ve svem prvnim prispevku, je chyba:
"Vedeni vysokeho napeti jede na 50 Hz. Tohle jsou GHz. Tedy dopad na biologickou tkan je uplne jiny. "
Nebo kde jsem napsal neco chybneho? Kterou chybu mam uznat?
Kde je chyba v tvych prispevcich jsem se ti snazil ukazat a sam sis to prokazal na tech odkazech.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jestě jednou, od začátku mluvím o dopadu el mag pole/záření obecně. Nikde jsem nezpochybňoval, že jiná frekvence má jinak velký dopad. Jen jsem dokumentoval že nějaké dopady jsou známy desítky let pomocí jednoho obecně známého faktu.
Ty sisi vytáhl z kontextu něco co se ti hodí načež se snažíš vyvracet něco co jsem nikdy netvrdil. (to je mimochodem jeden z klasických způsobů tzv demagogie). Dale jsi mne nesmyslně napadal a urážel. Za tohle by jsi se měl omluvit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ten tvuj blby fakt z oblasti 50 Hz je proste v souvislosti s gigahertzy naprosto irelevantni, protoze ta interakce s materialem je natolik rozdilna, ze nema smysl to davat do souvislosti.
Ale uz to opakuju asi po ctvrte, holt se nepoucis.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Znovu opakuji nic o 50Hz jsem nikde nepsal ani nerozporoval jinou velikost vlivu pro jinou frekvenci. Na tvoje výslovné přání jsem ti doložil že vliv na zdraví je znám a to včetně malých frekvencí, sám jsi si vymyslel něco co napadáš.
Takže zase jen výmluvy, jako malý dítě...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsi o: " lidí bydlící pod vysokým, napětím."
Mame jine bydleni pod vysokym napetim s jinou frekvenci nez 50 Hz (ci 60 Hz v USA).
Ja ti napsal ze to nema souvislost protoze to je jina frekvence.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Člověče ty až vylezeš na slunce, tak si přes sebe raději vezmi hliníkovou plachu a neotvírej oči. Všechno to EM záření by tě mohlo zabít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano mohlo (i to naše z velké části odstíněné slunce), pokud překročí nějakou hodnotu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To už si spíš představím magnetickou nabíjecí podložku integrovanou do ledničky. Když se mobil připlácne, spustí se nabíjení. Komunikovat by to mohlo přes NFC, takže mobil/tablet si sám řekne o zahájení nabíjení a ukončení. Směrované mikrovlnné paprsky by dělaly jen nepořádek. Navíc postavit si doma malé Brdy je prodle mě blbost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A když ten elektrický kartáček bude v koupelně za zavřenými dveřmi, tak si k němu nabíječka tu cestičku propálí :)

Jinak ten článek je strašný zmetek. Autor (nebo asi spíš autorka :) by si ten překlad od googlu měl alespoň přečíst. Možná by nebylo na škodu, aby se autor věnovat oborům, kterým alespoň okrajově rozumí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Klid ... pokud ty dvere nejsou kovove, tak to nevadi ... pokud jsou kovove, tak zacnou jiskrit a davat slupky na dotek samozrejme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ha.. takže můžeme zase ztenčovat mobily a dávat menší baterky - další "must have" lákadlo...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Foton o frekvenci 100Hz, tzn. vlnová délka 3000 kilometrů? Tak velká anténa by se mi asi do bytu nevešla :-(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro nízké frekvence se používají jiné fígle než zrovna půlvlný dipól. Také v rádiích pro dlouhé a středni vlny se nepoužívají prutové antény, ale feritové cívky. A nepoužívá se obrat "foton o frekvenci xxxx"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak bys prelozil "The energy and momentum of a photon depend only on its frequency (ν) or inversely, its wavelength (λ):" z anglicke wiki? https://en.wikipedia.org/wiki/Photon

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pouziti toho obratu je pro tyhle frekvence nezvykle, ale je to spravne.
pri tehle frekvencich casticove pojeti elmag zareni neni zrovna prakticke, proto se uz o fotonech obvykle nemluvi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fuj, tohle bych doma ani v práci nechtěl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale zas tak úplný nesmysl to neni, jedna z volitelných vlastnosti wifi 802.11n je beamforming - AP si zjistí, kde v prostoru je nachází klient a modulací fáze a amplitudy pošle signál právě a pouze klientovi, pro kterého je určený.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je pěkná kokotina. Ten AP se může maximálně pokusit o to, aby se u klienta nacházelo nějaké maximum, ale vysílat z těch všesměrových antén, co na sobě má, prostě bude všemi směry.
https://www.youtube.com/watch?v=8rMtqRObvvU

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tomu bych věřil, kdyby se na tom routeru nacházely malé, automaticky nastavované směrové parabolky.

V případě prutových antén je nějaké přesné namíření signálu, i kdyby jich bylo víc v nějaké superpozici, naprosto iluzorní.

Doved bych si ještě představit sadu tří sektorových antének přesně zaměřovaných servomotorem, jako kompromis. Ovšem cena takového zařízení by byla hodně vysoká, nedovedu si to představit do domácnosti, jak si to asi plánujou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.