CDR.cz - Vybráno z IT

SwiftKey Beta umožňuje synchronizaci schránky mezi zařízeními Windows a Android

Aplikace Microsoftu, SwiftKey Beta, přidává ve své nejnovější aktualizaci novou funkci, která umožňuje synchronizovat schránku mezi Windows zařízeními a telefony či tablety s operačním systémem Android.

Synchronizace schránky v cloudu vám může ušetřit čas a přijde vhod, zejména pokud máte ve zvyku střídat používání počítače a mobilního zařízení. Se SwiftKey Beta verze 7.8.5.3 může být duplikace kopírovaného textu na všech vašich zařízeních snadná. 

Zda-li si chcete novou funkci vyzkoušet, je zapotřebí nainstalovat nejnovější verzi SwiftKey Beta a přihlásit se ke svému Microsoft účtu (s pracovním e-mailem nebo Gmailem vám to fungovat nebude). Poté stačí přejít do nastavení aplikace a kliknout na „Schránka“, kde byste měli mít možnost „Synchronizace historie schránky s cloudem.“ 

 zdroj

Aby vám funkce fungovala, je ovšem zapotřebí povolit ji i na Windows počítači otevřením Nastavení a kliknutím na sekci Schránka. Tam už zbývá jen zapnout možnosti „Historie schránky“ a „Synchronizovat napříč zařízeními“. 

Funkce uchovává historii vaší schránky pouze hodinu (kromě připnutých textů) a na panelu predikcí v aplikaci SwiftKey se zobrazí pouze poslední zkopírovaný text. Můžete například zkopírovat text z dokumentu nebo webové stránky na počítači a vložit ho do aplikace v telefonu se systémem Android. Stejně tak lze zkopírovat text v mobilním telefonu a vložit jej na stolním počítači. A pokud se obáváte o své soukromí - společnost Microsoft poznamenala, že data vaší schránky jsou šifrována a nebudou propojena s vaším Microsoft účtem. 

Diskuse ke článku SwiftKey Beta umožňuje synchronizaci schránky mezi zařízeními Windows a Android

Pátek, 6 Srpen 2021 - 12:32 | Jenda | Ani jsem to nečetl, ale svěřovat nějaké službě...

Zobrazit diskusi