CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Tanky Abrams bude těžké zničit. Američani je vybaví aktivní obranou Trophy

" jeho smyslem je odradit Rusy od zahájení útočných operací proti Pobaltí nebo Polsku"
Tohle je vážně totálně ujeté. Rusko s armádním rozpočtem (+-40milard Euro) - menším než rozpočet číny a víc jak 10x -15xmenším než rozpočet USA (600miliard E) a 5x menším než EU (200 miliard eur) určitě bude chtít napadnou stát nato...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A jakou ty výdaje hrají roli, když na hranicích stojí několik stovek tisíc ruských vojáků, včetně jaderných zbraní a třeba Slovensko a Česko je plné kolaborantů a zrádců, jako jsou Čeští vojáci v záloze, či jak si ta verbež říká, Slovenští branci, komanči, Okamura a celá ta jeho parta, to vše včele se Zemanem + hromady dalších, kterým se stýská po objetí ruského medvěda. Člověk se ani nemusí nadát a najednou to zase může být se sovětským svazem na věčné časy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Za prvé by tam nestáli, kdyby tam NATO nestahovalo stále víc prostředků. A za druhé, proč vám to vlastně říkám, s vašimi názory? Už jste konvertoval k islámu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, tak dané země sousedící s Ruskem jsou členy NATO, tedy všichni jejich vojáci jsou vojáky NATO jaksi z principu - a pokud tím stahováním prostředků myslíte těch několik stovek, nebo jednotek tisíc zahraničních vojáků, tak si asi děláte srandu, ti pro ruské ozbrojené síly nepředstavují žádnou hrozbu, nehledě na to, že my nejsme agresor, tím je Rusko a oni tam jdou právě kvůli nepřátelským akcím Ruska. Ne, že by zvládli odrazit ruský útok, to ani není smyslem, ale jako projev toho, že pokud rusové zaútočí, znamená to útok na všechny a odpověď bude patřičná.

A pokud vás zajímá moje náboženské vyznání, tak jsem ateista, ale mám přátele i mezi muslimy, stejně jako křesťany a zřejmě i jinými náboženskými skupinami, já totiž lidi nelustruji na základě víry, barvy pleti nebo sexuální orientace - každopádně vím jedno, všichni jsou to stejní lidé, někteří dobří, jiní horší.

Ale to by jste měl nakonec sám vědět, váš idol je dobrým přítelem Kadirova, který ještě nedávno podřezával krky ruským vojákům a teď pro Putina dělá nájemné vraždy politických odpůrců a novinářů, vede si svůj islámský stát podle práva šaría a muslimská obec je ostatně v Rusku velmi silná, včetně obrovského množství radikálů - ostatně není náhoda, že obrovské množství členu Daeš pochází právě z Ruska.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"já totiž lidi nelustruji na základě víry, barvy pleti nebo sexuální orientace"
Ne Vy lidi lustrujete na zkákladě politiky, to mi přijde stejně špatné....
Už si konečně uvědomte, že samotná příslušnost k NATO znamená, že tu zem fakticky brání celé nato ne jen tamní jednotky, stejně tak jako si čína nemohla dovolit obsadit taiwan, jakmile ho podpořilo USA... Stejně tak jako si nemůže dovolit USA obsadit severní koreu, dokud za ním stojí čína atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, podle politického názoru, podle čeho jiného by jste také chtěl. Pokud někdo usiluje o příklon ke zločineckému totalitárnímu a klerofašistickému režimu, který momentálně vládne v Rusku, tak představuje extrémní ohrožení liberální demokracie v ČR a ohrožuje integritu EU, v tom případě je to naprosto jednoznačně někdo, proti komu se musím postavit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Demokracie znamená ctít názor druhého, ne si za každou cenu prosazovat jen ten můj kapišto?
Podobné řeči nejsou nic jiného než propaganda.
už mi tu chybí jen bláboly typu všechno je to kryptofašistický, a všichni jste blbouni jen já jsem letadlo...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Demokracie neznamená nechat si srát na hlavu, to za prvé. Za druhé, nemám problém ctít názor jiného demokrata, i když bude zastávat jinou pozici, protože nakonec můžeme dojít ke kompromisu. Ale nikdy a za žádných okolností, nebudu tolerovat obhajobu nepřítele, který nás napadl a jsme s ním v otevřeném konfliktu - i když se zatím nestřílí, jsme s Ruskem v otevřené válce a podpora Ruska se u mě rovná velezrada.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně už to chápu, prostě protože bagr...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Demokracie neznamená ctít názor toho, kdo mě chce zničit. To si jen vy rusáci/komanči upravujete realitu. Když se to hodí, oháníte se demokracií, kterou byste okamžitě zařízli, jakmile byste byli u vlády.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vážně? A hned za tím demagogie s rusáky a komanči? Nejsou argumenty argumeny nastupují vymyšlěné bláboly a osočení...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Demagogii tady předvádíte vy. Například když na ty, co vidí nebezpečí z Ruska, reagujete "Už jste konvertoval k islámu". To je jeden z typických blábolů šířených ruskou propagandou. Podle ní si můžete vybrat jen s USA a k islámu nebo s Ruskem proti islámu. To, že jde o dva nezávislé problémy a že Evropa čelí jak Rusku tak islámu tato propaganda samozřejmě nepřipouští.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zeptám se.Co mají Kremrole a Kreml tvrdit jiného? Že samo Rusko podporuje masového vraha v Sirii? Že Rusku vyhovují uprchlíci zaplavující Evropu? Jasně že nikdo soudný nepůjde do bídy zvané Rusko...
Rusko by se rádo vrátilo do dob CCCP kdy ovlivňovalo půlku Evropy.Jasné je že těžko mohou někoho okupovat jak,ale rozvracet kde co a kde koho o to se snaží co to jde.
Smutné je že jsou země kde Kremrole sedí na hradě...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste nejenom demagog ale i prokazatelný lhář. Já jsem nikde nic o islámu nepsal...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, psal to jiný soudruh...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Opět ukázka demagogie, tj nálepkování za soudruha...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co má společného agresivní Rusko a Islám?
Jasně že Rusákům vyhovuje že oslabují EU a spolupráci EU a USA.Dnes je jasně dokázáno že rusák strká svůj rypák do věcí zemí do kterých mu nic není, a říká tomu hybridní válka.
Možná kdyby konečně pochopil že Rusko není nic jiného než čerpací stanice hrající si na velmoc,bylo by to pro všechny lepší.
Pouď někomu vyhovují uprchlíci (nejen) ze Sýrie v Evropě,tak Rusku.

Někdo soudný se diví že sousedé mnozí Ruska se by rádi do NATO? Po agresi na Ukrajině se nediví asi nikdo.
Jinak T14 je krásný příklad propagandy.Problematický stroj s pochybnou bojovou hodnotou plánovaný vyrábět pomalu a v malých počtech.Stejný případ jako to že se Rusko konečně zmůže na letadlo Stealth.Jednou,možná :) A Amíci budou mít 30 letý náskok jako teď.

USA zavádí novou modifikaci M1A2 a plánuje se zmiňovaná A3 což je vlastně skoro nový tank u kterého se rovněž uvažuje o zavedení PTŘS z dosahem +- 12km.

Rusák moc dobře ví že by při větším konvenčním konfliktu dostal nakopáno jako už tolikrát,takže jenom provokuje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Rusko rozhodně nepotřebovalo válku v syrii, ta je jejioch spojenec má tam své základny atd. Ta naopak vyhovovala turecku, izraeli a USA...
Armata je dos možná přeceňována, ale nejsou to rusové kdo tak činí ale naopak jsme to my jakožto "západ" respektive naši spojenci kteří hledají důvody k ospravedlňení dalších nákladů na zbrojení. Přitom mají mnohonásobnou převahu i se stávajícím vybavením.
Mimochodem kde přesně měly ruské ozbrojené síly "dostat nakopáno" (navíc víácekrát) v konvenčním boji?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rusko rozhodně nepotřebovalo válku Sirii,to jako vážně?Pokud Rusko nepotřebovalo válku,stačilo tam nezasahovat,nechat zatknout Asada a Rusko mělo o pár mrtvých vojáků méně,nepřišlo o pár vrtulníků a letadel a vůbec by se neukázalo jak nemožně vojensky zaostalé je.Třeba by nebyla ta ostuda s hořícím letadlovým křižníkem :)

A kde Rusko dostalo nakopáno.První světová byl totální debakl,ve druhé nebýt západu tak žádné Rusko není...V Koreji se rusové s Migy taky zrovna nepředvedli.Sázka Vietnamu na ruskou taktiku a výzbroj nebyla taky zrovna šťatná volba.Arabské státy by při konfliktech z Izraelem mohly vyprávět na jakou špatnou kartu vsadily.No a totální debakl CCCP v Afganistánu nemá ani smysl zdůrazňovat.Stejně tak jak se předvedla ruská technika při válce v zálivu.To jako poslední perlička je kdy čečenci dělali z ruských tanků ementál.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne rusko nepotřebovalo válku v syrii důvody jsem napsal, neumíte číst, měly tam svoje spojence a zázemí, v¨kvůli válce o to málem přišli!
První světová byla prohrána politicky rozpadem impéria a občanskou válkou.
Ve druhé nebýt sovětů není naopak západ...
V koreji se žádná konvenční válka ruských ejdnotek nekonala.
Ve vietnamu už vůbec ne.
V afghánistánu rovněž zádnou konvenční válku neprohráli a stáhli se opět z politických důvodů.
V konfliktu s izraeleme sovětské ani ruské jendotky nebojovaly...
Ve válce v zálivu taky žásné ruské jednostky nebyly..
Čečenci pokud vím válku prohráli a rovněž bych to těžko označoval za konvenční válku, navíc vysoké ztráty tanků v městské zástavbě byly jen v první fázi kdy tyto nebyly vybaveny aktivní obranou.
Suma sumárum chybí jediný releventní argument o ruském debaklu v konvenční válce....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo nespochybňuje že jeden diktátor poněkuď menšího vzrůstu podporuje dalšího který má být v přinejlepším dávno souzen v Haagu.Ono je příznačné které země Asada podporují,nejsou zrovna zářivý příklad demokracie..

Jinak Ruská armáda nepředvedla nic moc ani v době před rozpadem carského Ruska.A třeba námořnictvo bylo tragedie skoro vždy.Viz.bitva u Jutska.

2.To o Druhé světové je vtip že? Ona taková Anglie se prokazatelně dokázala ubránit bez jakékoliv pomoci z Ruska.Válka v Africe proběhla rovněž zcela nezávisle na Rusku atd.O tom že Rusko nijak vlastně nezasáhlo do války proti Japonsku nemá ani smysl psát.Čím taky že? Neckovým námořnictvem tehdejšího CCCP ?
Naopak to že Německo mělo významnou část jednotek většinu války blokované na západě bylo jeden z hlavních důvodů neúspěchu Wehrmachtu v Rusku.Vylodění Spojenců v Italii donutilo Německo stáhnout jednotky ze skoro vyhrané bitvy u Kurska.Nemluvě o tom že nebýt západu tak by Ivan při obraně Moskvy neměl co jíst,v čem chodit a v čem se vozit.Nemluvě o dodání mnohem modernějších letadel než mělo v té době Rusko.
Takže Rusko mohlo děkovat pánubohu že ho západ podporuje.USA by dokázalo porazit Německo i bez Ruska jenom tím počtem své válečné produkce.Stejně tak jak porazilo Japonsko.V nejhorším by atomová bomba padala na Berlin.
3.Je dokázané že v Koreii byla řada ruských poradců a s Migy 15 létaly rušští piloti.
4.Kdopak Vietnamu vybudoval PLO? Rusko a jejích poradci...
5.Opět špatně.V (nejen) v Egyptě léta působili poradci a celá koncepce armády a výzbroj byla Ruská.Že nedopadla nijak slavně není potřeba dodávat.
6.Afghánistán nebyla konveční válka kde Rusové dostali tak na prdel že nechybělo mnoho a část jednotek se zbouřila?Rusák se jenom snažil vyvážet socializmus a nastavil zde loutkovou vládu.To je ostatně jeho tradice.
6.A zase.Kdopak z velké části vyzbrojil Irák? Že by Rusko? Ale faktem je že T72 byly hezké cíle pro M1A1 :) A slavná PLO postavená na ruských zbraních se ukázala jako zcela neúčinná.
7:Jasně že v Čečně po masakrech a odpisu desítek ruských tanků a mnoha vojáků Čečensko živoří pod Ruskem.

Takže.Suma Sumárum důkazů o selhání ruské armády a armád kteří převzali její koncepci mnoho,jenom je někteří nechtějí vidět.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Napřed se něco naučte než budete plátat takové nesmysly...
1. každý podporuje toho kdo mu jde na ruku, západní zemně nevyjímaje, Saddám byl nejlepší kamoš dokud se hodil, stejně tak al kajda...
2. Anglie přežila jen díky tomu že hitler se rozhodl útočit na východ jinak neměla šanci.
3. piloti v korei = konvenční boj ruské armády??
4,5 poradci = konvenční boj ruské armády??
6. afghanistan byla partyzánská válka v té dostane, ve formně ztrát, "naprdel" jakákoli normální armáda... jinak oni tam socializmus nevyváželi přišli ho tam "zachránit".
znova 6? co se naučit počítat? ruská zastaralá technika v době irázkého konfliktu = ruská armáda v konvenčním boji??
7. ty tanky neměli na začátku aktivní ochranu a byly nesmyslně nasazované do městské zástavby to je vše, po prvních ztrátách se poučili a vypapadlao to jinak..
suma jen okezávání místo uznání chyby...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proboha.Není žádné tajemství že Kremrole překrucují fakta.Ale co je moc to je moc.
Jak konkrétně pomohl CCCP Anglii v době Bitvy o Anglii? Odpověď je jednoduchá,nijak.Lufwafe nevybojovala vzdušnou nadvládu,tím pádem byla operace Lvoun odsunuta na neurčito.Podmínka byla porazit RAF a zneškodnit Královské námořnictvo v Lamanči.Ani jedno se Německu nepovedlo.Tečka.Vliv CCCP byl jedna velká nula už jenom proto že bylo v té době spojenec Německa.Ono by se nemělo zapomínat jak CCCP napadlo Polsko...
Takže tvrzení že Anglie by neměla šanci je velmi úsměvná.Ano Anglie potřebovalo podpořit,a dostalo podporu od USA.Rusko od Anglie jenom bralo.

Ruští piloti létající na ruských letadlech zcela jistě nejsou součásti ruských ozbrojených sil.Ono totiž nic jako konvenční boj neexistuje.Takže ano,Rusko se zapojilo do války v Koreii i ve Vietnamu.ve Vietnamu byli taktéž přítomní ,,poradci,, a spekuluje se i o obsluhách PLZ.
A konflikt v Čečně jenom ukázal jakém tragickém stavu mají armádu.Co taky čekat od armády,kde bují šikana a amatérství.
To že Ruská technika ve většině konfliků selhala se nedá okecat tím že jí neovládal Ivan:Ono to spíše bylo tím že to byl a je šrot.
Jediné co z Ruska dělá lokální velmoc jsou zbraně hromadného ničení.Bez nich by se Rusko právem řadilo mezi rozvojové země.Ostatně,jejich ekonomika tomu zcela odpovídá.
http://www.reflex.cz/clanek/historie/66681/rusky-zasah-v-syrii-neni-ojed...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krásné překrucování ...
Pokud by nemusel hitler bojovat na jiné frontě anglie neměla jak se mu bránit, francie padla, amerika za mořem a anglie neměla co nasadit. Jen ze sebe děláte většího ignoranta, něco si o tom alespoň přečtěte.
Rusko se nezapojilo do války ve vitnemu a v korei mělo jen piloty kteří tvořili část vzdušných jednotek. Okecávání typu "nic jako konvenční boj neexistuje" (po argumentech o tom jak dostala ruská armáda v konvenčním boji na budku) vlastně znamená že právě přiznáváta vlastní chybu, děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zásadní chyba je že během ,,Bitvy o Anglii,, Německo v Rusku nebojovalo.Takže je to celé nesmysl.
Luftwafe neporazila RAF,německé námořnictvo nemohlo garantovat že dokáže ochránit případnou invazi,tím pádem Anglie vyhrála.Tečka.Rusko na to nemělo jakýkoliv vliv.
Naopak,Anglie za cenu velkého počtu potopených lodí zásobovalo Rusko v době kdy dostávalo neskutečně na zadek od Wehrmachtu.
Anglie Rusko nepotřebovala,opačně to rozhodně neplatí.

Ono je vtipné když Kremrole zcela opomíjející fakta a vědomosti podle všeho čerpá z toho co mu soudružka učitelka nakukala někoho poučuje.:)
Ale rád se nechám poučit.
Kolik letadel,tanků,vozidel,jídla dodalo Rusko Anglii nebo nedej bože USA .
A proboha.Nic jako konvenční boj neexistuje.Ale armáda Ruska dostala na budku v první,druhé světové a Afgánistánu.A její koncepce a zbraně dostaly na budku skoro ve všech velkých konfliktů ve 20 století.
Stačí to takto?
Ono platí že nejlepší recept jak prohrát je vsadit na Rusko jakožto vývozce zbraní a koncepce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsem rád, že Rusové mají menší rozpočet než Al-Kaida, která stát NATO napadla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Demagogický blábol. Teroristický útok není totéž co vojenský konflikt...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

^ řeči teoretika, který nikdy konflikt nespatřil na vlastní oči. Lidé v ohrožených oblastech určitě mají jiný názor.
Stejně tak ti "teroristé" se za teroristy nepovažují, pro ně je to regulérní válka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za žvásty? Jednak podle sebe soudíte osotatní a druhak, co za co považuje terorista nijak nesouvisí s tím, co je to válečný konflikt.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co se tedy děje na Ukrajině? Banda teroristů podporovaných Ruskem se tam prohlásila za jediné reprezentanty ruské menšiny a rozpoutala válku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte tu bandu v Kyjevě podporovanou "západem" co silou svrhla zvolenou vládu a uvedla zem do chaosu?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Svržení vlády je vnitřní záležitostí země a událo se v mnoha státech. Ovšem jen Rusko dokázalo svržení vlády využít k anexi území a tvrzení ptákovin o neplatnosti smluv.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha takže když se to hodí tak je to "vnitřní záležitostí".... To že to vedlo k válce, že menšina "demokraticky" prosadila vůli proti většině, je vedleší co, to nám najednou nevadí...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K válce to vedlo jen proto, že tam Rusko vyslalo zelené mužiky. Bez toho by to bylo na pár přes hubu někde v hospodě. Nebo vy si nevzpomínáte, že všichni představitelé separátu byli zároveň důstojníky KGB. Ani na to "rodění" se tanků na východě...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lež. K válce to vedlo proto, že země byla dlouhodobě rozdělená na dvě části a jedna násilně odstavila zástupce té východní, žádní mužíči tam nebyli ty se řešili až dávno potom. Před převratem 400 poslanců po převratu najednou o zemi rozhodovali jen ti "prozápadní"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase lžete. Na východě byl ještě měsíc po převratu klid. Teprve po vypořádání se s Krymem tam Putin převelel své teroristy, kteří tu válku rozpoutali. Kdyby místní reagovali na převrat, tak tam byly nepokoje hned koncem února. To se ale nestalo, nepokoje bylo třeba vyvolat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne já mluvím fakte, vy lžete a překrucujete. Stači si to hohledat krok za krokem od majdanu pro změny zákonů a počty poslanců po převratu...
Mimochodem jen trolíte debata je už dávno zcela mimo původní téma. Nevím jestli Vás za to někdo platí ale vypadá to tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žádná fakta jste nepředložil, pouze zprávy z TASSu. Je komické, když proruský demagog nemá jak ven, tak začne plácat o trolení a placení. Komické, ale zjevně naučené...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zprávy z tassu čtete tak maximálně vy. Mně stačí pamatovat si co bylo k dispozici v novinách či televizi krok za krokem a dá se to i zpětně dohledat. to že někdo není protiruský demagog, neznamená že je jakkoli proruský. Jen nemám rád podobné politické oblbování lidí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli nemáte rád politické oblbování lidí, tak netvrďte takové nesmysly, jako že neexistovali zelení mužici a že to nebyly ruské jednotky. Přiznal to i Putin...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Putin pouze vyznamenal (někdo tomu říká "přiznal") část vojáků údajně ze speciálních jednotek, kteří se měli podílet na zvládnutí situace na krymu nikoli "zelené mužiky" konkrétně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mlžíte...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na začástku byla debata o tom, že rusko nemá rozpočet na to aby bylo hrozbou pro NATO a Vám se to povedlo převést na krym a mužíky, tak kdo tady mlží...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tych 20 rokov okupacie im nikto nezabudne, ale su prec. Mozno sa dejiny zopakuju a o 20 rokov odijde aj nato a vezmu si aj zopar africanov ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trošku mimo ne? Pokud chce Slovensko opustit NATO, tak vám nic nebrání, NATO je demokratická organizace. Pokud máš pocit, že vám bude pod velkým gosudarem z východu lépe, tak enjoy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nieje to o tom ci sme v nato, alebo nie. Pre mna je nato pozostatok studenej vojny, pod taktovkou usa. Prijal by som s radostou silnu europsku armadu, ktora by bez vyhrad strazila vonkajsie hranice.

Medzi profesionalnymi vojakmi u nas prevlada nazor, ze oni sa za 1000€ mesacne zabit nenechaju.
Nemame narodnu hrdost a ziadne zalohy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já bych se také pro 1000€ nenechal zabít, ale pro obranu svobody své a svých blízkých a přátel bych bojoval za každou cenu. Pokud to tak u vás vojáci necítí, pak je ve vaší společnosti něco hodně špatně - tedy ne, že by to zde v Česku bylo jiné, když člověk vidí volební výsledky v parlamentních a prezidentských volbách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Demokratická organizace. Jo. A já jsem čínský bůh kanalizace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nuže čínský bohu kanalizace, máš nějaké argumenty proti, kromě tohoto nesmyslného výkřiku? Řekl bych, že ne, protože ani v nejmenším netušíš jak vlastně NATO funguje, jen plácáš kraviny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

20 rokov nás okupoval sovětský svaz, tedy i takové země jako lotyšsko, estonsko, litva, ukraina atd... nikoli rusko jako takové. Taky sme tu měli 5,5 roku nacistycké německo a kupodivu to dnešním němcům nevytýkáme.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Lotyšsko, Estonsko, Litva a fakticky i Ukrajina byly země okupované Ruskem. Ukrajina od roku 1919, pobaltské země SSSR okupoval na základě paktu Ribbentrop-Molotov. Takže blbé přirovnání.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bláboly. Byly součástí sovětského svazu. To je stejné jako tvrdit, že texas je okupovaný USA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proboha,co to plácáte? Trochu mezery ve vzdělání,ne?
http://www.reflex.cz/clanek/historie/64537/pred-75-lety-sovetsky-svaz-br...
Ono jak byl ,,vřelý,, vztah sousedu k Rusku se ukázalo třeba v době kdy byl Wehrmacht vítán v mnoha zemích CCCP jako osvoboditel.A mnoho obyvatel těchto zemí neváhalo proti Rusku aktivně bojovat třeba v rámci SS.
Nemluvě o tom že Rusko/CCCP spíše než osvobodilo tak obsadilo mnoho zemí východní Evropy a když nic jiného tak dosadilo své loutkové vlády.Současně Rusko neváhalo brutálně potlačit povstání v Maďarsku,Polsku,ČR.
Takže porovnávat USA a CCCP je nesmysl na ntou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To jak byly k sovětskému svazu připojeny je ireleventní. Byly jeho součástí několik desítel let, jejich zástupci byli jak ve vedení tak v armádě. Nesmysl to je tak možná proto že texas zabrali aniž by ho předtím vlastnili, kdežto většina těch území se odtrhla jen díky předcházející první světové válce.
Během trvání sovětského svazu byly jeho součástí až do jeho rozpadu.
Mimochodem na stejném proncipu jak se oddělili pobaltské státy se oddělil třeba krym, či chce oddělit východ ukrainy, přičemž tentoklát je to špatně že?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je samozřejmě zcela zásadní jak byla ta či ona země připojena.Když je někdo okupován těžko může se může svobodně rozhodnout,že?Málokterá země než CCCP dokázala vybíjet vlastní obyvatelstvo efektivněji.
Historie ukázala že CCCP byl slepenec neschopný života.Pokud by v CCCP vládla demokracie tak by se rozpadl mnohem dříve.

No a vzhledem k ekonomickému debaklu (nejen) na Krymu,nebude trend že by někdo utíkal do Ruska tak žhavý :)

Ono by bylo dobré že Rusko by nemělo zapomínat že ono potřebují Evropu,nikoliv naopak.A čím dříve odpadne závislost na dovozu surovin z Ruska,tím lépe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naprostá většina zemí na planetě byla připojena silou.
Sovětský svaz tak vehementně "vybíjel své obyvatelstvo", že jeho počet neustále rostl a to ze 180 milionů v roce 1950 na 293 milionů při rozpadu v 90tých letech... Nyní po zavedení demokracie prakticky všude počet obyvatel klesá.
Ohledně utíkání do ruska je třeba si uvědomit, že to co nám přijde jako mizérie (a co rozhodně nejde říct o velkých centrech) je pro mnoho obyvatel okolních zemí 10x lepší než u nich doma, takže se tam rádi stěhují za prací. Důvod proč nejdou jinam je jazyk.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co takhle nastudovat si něco o hladomorech v Rusku...
https://refresher.cz/41713-Stalinova-genocida-aneb-umele-vyvolany-hladom...
A současné Rusko se bere tato doba jako více méně pozitivní.To by bylo jeku kdyby Německo oslavovalo A.Hitlera.A ten byl proti Stalinovi v počtu vysloveně mrtvých vysloveně amater.

Nemluvě o že za velký počet padlých v 2 světové si mohou rusové sami.
A že většina postsovětských republik v čudu je jenom důsledek léta trvajícího nesmyslu jménem CCCP.
Ono nemusíme chodit daleko.Kde by byla ČR ekonomicky kdyby nebyla o oblasti vlivu CCCP,že?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co takhle nevnucovat ostaním politická prohlášení, ale najít si vědecká fakta. Taková statistika počtu obyvatel mluví za vše a nedá se okecat. A jak souvisí ekonomická situace ČR s "vybíjením vlastního obyvatelstva"?
Mimochodem nebyli bychom v oblasti vlivu CCCP nebýt zrady západních spojenců předtím...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vědecká fakta?
Historie nestačí? Mimochodem,růst počet obyvatel nic ale opravdu nic nemá společného s ekonomickou a politickou situací daného státu.Právě naopak.Čím je v daném státě lepší životní úroveň,klesá počet narozených dětí.

To že Kremrole a Kreml popírají totální selhání CCCP nic nezmění na to ani jinak dopadnout nemohlo.Hlavně pro jejich obyvatele je jenom tragedie že tento násilný slepenec existoval tak dlouho...
Taktéž popírání snahy současného Ruska hrát roli na kterou nemá ani ekonomii ani technické možnosti neznamená že agresivita Ruska neexistuje.
Jediné co se Rusku povedlo je to že Evropa přišla o bláhovou představu že je možné se s současným Ruskem ,,přátelit,, a nastává doba nové Studené války.Naštěstí ČR není dnes okupován pologramotným Ivanem,ale členem o NATO.
O mimochodem,to že se mnozí sousedé Ruska snaží vstoupit do NATO je jenom důsledek,nikoliv příčina agresivity Ruska.Ona málokterá země touží aby se jim neoznačení Ivani o dovolené toulali čistě náhodou po jejich území...

Rozhodnutí která země padne spadne pod vliv dané velmoci se rozhodlo na Jaltě.A nemocný Roosevelt který de facto již umíral předpokládal že se Stalinovy dá věřit.Krutě se mýlil a řada zemí za to zaplatila po mnoho desetiletí,bohužel.Rusko velmi rychle zapomnělo že za to že vůbec přežilo válku vděčí západu.I když z hlediska dějin je možné že by bylo lépe kdyby Rusko válku prohrálo...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nárůst počtu obyvatel má přímý dopad na to jak moc daná země likviduje vlastní obyvatelstvo. Ekonomiku sem tahají jiní o té jsme nijak nemluvil....
Pokud by skutečně platilo, že horší životní úroveň rovná se větší počet dětí, tka jak to že ukraina (už před konflikte) vymírá rychleji i když je tma největší "svrab" co?
Ten kdo chce hledá způsoby jak problému řešit kdo nechce ten si je vymýšlí, například hledá "nepřítele" i tam kde reálně není...
Rozhodnutí na Jaltěš bylo jen důsledkem otřesného selhání spojenců před válkou...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A otřesného paktování se Stalina s Hitlerem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opět lež. zrada od anglie a francie nastala dávno předtím a sověti uzavřeli nějakou smlouvu s nacistickým německemmimochodem poté co je odmítli západní spojenci a navíc totéž udělali dávno před nimi poláci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že Němci zkoušeli nové jednotky ve spolupráci se SSSR již počátkem 30. let...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A to souvisí se sovětsko německou smlouvou a s tím že sovětům defakto nic jiného nezbylo (poté co je spojenci odmítli) jak? A s mnichovským diktátem jak? Němci měli zakázáno zbrojit proto hledali způsoby jak to obejít. A to že předtím si podobnou smlouvu s německem uzavřeli poláci to nikomu nevadí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souvisí to s tím, že Stalin s Hitlerem spolupracovali už dávno předtím. Ale to vy nechcete vidět. Poláci uzavřeli smlouvu o neútočení, ne o výcviku vojsk nebo dokonce o rozdělení si území cizích států. Moc se mi líbí jak papouškujete sebrané spisy z konspiračních serverů - když někdo kritizuje sovětsko-německou smlouvu, vždy se najde nějaký blb, který operuje polsko-německou. Jenže obsah těch smluv byl zcela jiný...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase zkreslování a odvádění od tématu. I sověti uzavřeli smlouvu o neútočení. Ten tajný dodatek byl zcela logický, když polsko pro ně byl nepřátalský stát, který jim předtím zabral právě ona území která si tímto zajistili zpět. Já nepotřebuji nic papouškovat fakta jsou dána v historických datech to jen demagogové mají potřebu vše popírat a napadat kohokoli jako "blba" či "komunistu" nebo "konspirátora".... Jak už jsme psal zase jen rolíte zcela mimo téma namá na to cenu dál reagovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten tajný dodatek byl zcela logický... To snad nemyslíte vážně, vy byste obhajoval i lidožrouty, pokud by byli z Ruska. Jinak byste je ovšem odsuzoval... Blb, konspirátor a komunista jste, pokud dokážete takhle neuvěřitelně lhát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha zase nejsou argumenty nastupují ubohé urážky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na ty lži, co tu šíříte, nic jiného napsat nelze. Řekl jste si o to sám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha takže žádný relevantní argument jako vždy, ale od demagoga to potěší...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Demagog, který se zastává politiky ruského fuhrera za cenu neskutečných lží, jste vy a vaše příspěvky o tom svědčí celou dobu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady je krásně vidět kdo lže. Já se nikde nezastával žádné politiky žádného ruského politika. Věci které uvádím jsou pravdivé a dohledatelné. Nemám ani potřebu nálepkovat lidi, "vymýšlet" nová slova komolit jména politiků...
Jak říkám od podobných demagogů jakákoliv nesmyslná kritika jen potěší...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Věci, které uvádíte jsou pravdivé. Třeba ta ptákovina, že tajný dodatek byl zcela logický. Oni to území ukrást přece museli...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrada koho čeho? :) Asi Mnichovská dohoda...
Ono je dávno vysvětleno proč k ní došlo.Anglie i jiní prostě věřila že se zabrání další světové válce.
O pomoci CCCP nemělo ani smysl uvažovat protože jejich armáda byla po čistkách provedených Stalinem v katastrofálním stavu a jak se ukázalo i mnohem slabší Finové jí dokázali nechutně napráskat.
A Jalta neměla nic společného s tímto.Jenom byla důsledek naivity západu vzhledem k Rusku.Ono docela brzo jím došlo že z Ruskem není možná dohoda a začala Studená válka která skončila rozpadem CCCP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To proč ke zradě došlo nic nemění na tom že se jednalo o zradu, s katastrofickými následky...
Jinak finové válku prohráli sověti za to zaplatili strašlivými ztrátami ale to nic nemění na tom že finové tu válku prohráli i přes výbornou taktiku s využitím daného terénu a počasí...
Jalta samozřejmně byla jdním s z těch katastrofických selhání z před války...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano,ruské specifikum.Přijít o násobky vojska,ale vlastně (podle sebe) vyhrát válku.
Ono Finsko-Ruská válka byl jenom příklad jak je představa Ruska pomáhající ČS při bojích proti Německu nesmyslná.Ruská armáda byla ještě mnoho ale mnoho let po tomto naprosto tragická.Ona vlastně byla tragická celou válku. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No super, takže od tématu ohledně nedmyslného strachu z ruska jsme se vlastně dostali k tomu že rusko je tak tragické odjakživa, takže nakonec proč se bát jejich techniky že... :0)))
Jinak to jaké má kdo ztráty nijak nesouvisí s tím jestli prohrál nebo vyhrál, a finové v té válce zaplatili taky velkou daň, ne tak velkou jako sověti, ale nerozdíl od nich si si nemohli takové ztráty dovolit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žádný nesmyslný strach z Ruska nepanuje.Panuje jenom prozření že Rusko politicky zamrzlo v době CCCP a jejího pocitu že mají právo ovlivňovat okolní ( a nejen je) země.

Ono je krásně vidět mentalita Rusů kteří vzpomínají na ,,slavné časy,, CCCP a i jejich vláda bere tuto dobu jako pozitivní.Co na tom že pro řadu zemí bylo doba kdy Rusko okupovalo východní Evropu jedno z nejhorších období jejich historie.

Umí si někdo vážně představit že by podobně vystupovalo Německo? A oslavovalo Hitlera?...

Evropa se konečně probudila z bláhové představy že Rusko v dohledné době příjme roli která mu patří.Zbrojení je jenom následek ruského napadení Ukrajiny.No a že zbrojí takové země jako Polsko? On se jim po zkušenostmi s Rusákem někdo může divit...
A ano,paradoxně můžeme poděkovat Rusku že si Evropa více uvědomuje potřebu silných ozbrojených sil a potřebu silného NATO.

Rusko evidentně rozpoutává další kolo Studené války které ovšem nemá nejmenší šanci vyhrát.Čím dříve si to uvědomí,tím lépe pro Rusko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo nikdo se ruska nebojí, ale zbrojení je podle vás kvůli "napadení" ukrainy... :0))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jestě jednou pro pomaleji chápající.
Zbrojení je z toho důvodu protože Evropa se probudila ze snu že se dá Rusku věřit.Možná se doufalo že pomalu a jistě Rusko dospěje do stádia nastupující demokracie.Místo toho je zde diktátorské Rusko oslavující CCCP.Jenom blázen by nezbrojil když má v okolí takovou nestabilní zemi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musite taky brat v potaz ze zeme uz neni oplocena ostnatym dratem pod napetim a lide muzou vycestovat a to ma dost velky vliv na klesajici pocet obyvatel ve vsech postsocialistickych statech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano to má ale já mluvím o děsivém poklesu porodnosti ten s vystěhovalectvím přímo nesouvisí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokles porodnosti nastal ve všech vyspělých zemích. Na západě postupně, u nás pak skokem. Prostě lidi mají čas a chuť dělat i něco jiného než sedět doma a plodit děti. Největší porodnost mají naproti tomu muslimové, i v Rusku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale argument byl čím bohatší tím méně dětí. Můj argument byl, že to automatiky neplatí, viz chudá ukraina a je na tom hůř než "bohatší" rusko (a to bez ohledu na konflikt z posledních let)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezapomeňte, kdo v tom Rusku tu porodnost nejvíc zvedá. Očistěte ji o tyto menšiny a výsledky budou srovnatelné. Chudá Ukrajina nemá 10% muslimů...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo aaháá ta oni za to můžou muslimové...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale argument byl čím bohatší tím méně dětí. Můj argument byl, že to automatiky neplatí, viz chudá ukraina a je na tom hůř než "bohatší" rusko (a to bez ohledu na konflikt z posledních let)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Mimochodem na stejném proncipu jak se oddělili pobaltské státy se oddělil třeba krym, či chce oddělit východ ukrainy, přičemž tentoklát je to špatně že?"
Umíte vy rusofilové také něco jiného než pořád lhát? Krym se oddělil tak, že se na jeho území objevili "zelení mužici", fakticky příslušníci speciálních jednotek ruské armády. Tedy pro nechápavé - Krym byl okupován Ruskem ještě před tím zmanipulovaným referendem, a to přesto, že mělo Rusko a Ukrajina dohodu o hranicích. Nějak jsem si nevšiml, že by se to samé dělo v Pobaltí....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Umíte vy demagogové něco jiného než lhát a označovat každého s vlastním názorem za rusofily. Není to ještě tak dlouho a všichni si pamatují co se skutečně stalo na krymu. Mezinárodní organizace dělaly vlastní průzkumy veřejného mínění a všechny dopadly jednoznačně pro odtržení. Rusová měli na krymu své jednotky od začátku, už jen proto že tam mají a měly svoje oficiální vojenské základny. Žádná okupace nebyla nikdy ani potřeba.
V pobaltí došlo k odtržení od ruského impéria díky obsazení území cizími mocnostmi například německem...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A lžete pořád dál. Rusové měli na Krymu základnu. Ta rozhodně neopravňovala k tomu, aby se tyto jednotky rozlezly po celém území a v neoznačených mundurech přebíraly moc. Okupace se tedy udála, ať budete lhát sebevíc. Všichni si totiž ještě pamatují, co se stalo, že nejdřív byli mužici, pak odstavení šéfa parlamentu a pak teprve vyhlášení referenda. Mezinárodní organizace těžko mohou nezávisle působit na okupovaném území. Navíc před okupací působila na Krymu jen jedna strana požadující samostatnost, ne připojení se k Rusku a ta měla pod 5%...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono až se Rusko rozpadne,tak Krym se vrátí tomu komu patří.
A že se Rusko rozpadne nepochybuje skoro nikdo,otázka je kdy a jak.
https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/rusko-a-okoli/rozpad-ruska-kdovi-...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mně by zajímalo kam na tyhle nesmysly chodíte, pokud hrozil kolaps tak to byla za Jelcyna, mimochodem by mně zajímalo kde by jsme pak hledali "nepřítele" nebýt ruska...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten ,,nesmysl,, má odkaz na zdroj.To že se fakta Kremrolím nelíbí neznamená že fakta nejsou :)
Země která nemá mimo suroviny skoro nic na vývoz a v ničem mimo harašení zastaralým zbrojním programem nevyniká,za to si hraje na velmoc nic jiného než pád nečeká.
http://www.armadninoviny.cz/komentar-ropa-jako-urcovatel-ruske-budoucnos...

Kdypak jste si koupil něco ,,made in Rusia,, ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdroj musí být relevantní nikoli nějaká fantasmagorie novináře...
Náš obchod s ruskem byl minimální už před "sankcemi" a mimochodem kdy naposled jste Vy koupil něco co nebylo made in china?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně,všichni píší fantasmagorie.
Rusko je prosperující ekonomicky zcela zdravý stát s překypující prosperujícími firmami o jejiž výrobky se pere celý svět:)
Tak a konec humoru.
Rusko a slepenec díky své vlastní agresivitě čím dál tím více izolovaný čímž bude ještě více zaostávat za svobodným světem.To se ostatně diktaturam odsouzených k zániku děje běžně.

A co se týče ruských výrobků.Oni by si rádi nechali v Číně cokoliv vyrábět,ale to by muselo být co...Na zaostalí ruský šrot nečeká nikdo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na podobné podceňování už dojel kdekdo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No zatím na to 100% dojíždí obyvatelstvo Ruska.Počet alkoholiků a epidemie AIDS mluví za vše.
https://zpravy.idnes.cz/rusko-hiv-aids-0pf-/zahranicni.aspx?c=A170222_17...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže vlastně jsem podle vás měl od začátku pravdu že je nesmysl strašit ruskem jako vojenskou silou proti NATO :0))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono dodělávající stát si často dokazuje že je vlastně velmoc při plné síle.Jediná léčba je aby daný stát dostal na čumák a vrátil se do reality.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moc byla předána na základě normálního referenda (které bylo jednoznačné i podle všech průzkumů mínění), připojení k rusku je jiná záležitost ale pokud vím hlasoval pro to jejich parlament, zbytek jsou jen spekulace a dezinformace...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Referendum následující až po okupaci? To je normální asi jen v Rusku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Průzkumy veřejného mínění byly dělány jak před odtržením, tak po něm (lži o vynuceném odchodu a okopaci nesmyslné), referendum se všude dělá tehdy kdy je třeba a kdy je možné, pokud bude někdo čekat až mu je zakáží a násilně potlačí vlastní samosprávu, žádné mít nebude, na místě byli nezávislí lidé kteří žádné ovliuvnění nezaznamenali (nabylo ani třeba)... Krym se snažil o vlastní samostatnost dávno před událostmí z před 3 lety, ukraina dokázala reagovat jen tím že jim rušila shromáždění a brala pravomoci...
Co na tom furt nechápete, proč musíte vymýšlet nějaké mužíčky, žádní prostě nebyli nikdy třeba?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žádní mužici nebyli, přesto je soudruh Putin vyznamenal. Aspoň nepopírejte to, co už nepopírají ani rusáci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

žádní "zelení mužíci" nebyli. Ti jsou čistě propagandistickoým výmyslem. To že místní i vojenská posádka byla aktivní například v ochraně parlamentu, zajištění hranic atd. nikdo nepopírá, ostatně bez toho by hrozilo silové potlačení ze strany kyjeva...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doufám že toto:
https://zpravy.idnes.cz/krym-putin-rusko-0e4-/zahranicni.aspx?c=A150315_...
ukončí nesmyslné žvažení Kremrolí na téma ,,zelení mužíci,,
Faktem je že pokuď by byla Ukrajina v NATO má Rusko stažený zadek strachy a nic podobného by se nikdy nestalo...
Stejně tak by Rusák nesetřelil civilní letadlo.

Pokuď se obyvatelům na Krymu nelíbilo pod Ukrajinou,mohli se sebrat a odtáhnout do pekla jménem Rusko,jak prosté.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesmyslné zelené mužíčky používáte jako argment pouze vy...

Nevím proč by někdo kdo v místě žije celou dobu a proti dané zemi se nijak neprovinil, měl někam odtáhnout, doufám že totéž řeknete albáncům v Kosovu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jednoduché.Pokud žiji v jiné zemi než chci,tak se odstěhuji.
Ono nemá smysl donekonečna popírat co je dávno dokázané.
Rusák poslal speciální jednotky na Ukrajinu a vyzbrojoval ,,dobrovoníky,,
Už jenom to je válečný akt a je jenom škoda že až relativně nedávno se rozhodlo že Ukrajina koupí Javelin.Už dlouho nepukaly ruské tanky jako v době války v zálivu...
ono až Rusák příjde o pár tanků tak stáhne ocas a uteče.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy už fakt nevíte, jak se z toho vylhat. Jak může ruská posádka na cizím území být aktivní v ochraně parlamentu cizího státu? To nevidíte, že je to nebetyčná pitomost, nebo už lžete zcela automaticky? Na Kubě mají Američani základnu na Guantanámu. Chcete říct, že si jejich posádka může udělat jen tak výlet po ostrově, aby chránila = okupovala Kubu? Asi by to měli udělat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože tam tï občané žijí a rozhodli se bránit vlastní palrlament, oni nebyli z "jiného státu" ale z krymu, většina občanů krymu jsou rusové...
Pokud by většina obyvatel podporovala ameriku, tak klidně kubu obsadili, jako že se o to pokusili když podporovali vylodění kubánských exilantů..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Znovu.Pokud se Rusákům nelíbilo pod Ukrajinou na Krymu,někdo jim bránil se odstěhovat do úžasného Ruska?
Nedá se okecat agrese Ruska uznaná velkým počtem států a následek
jsou jasné sankce.Tečka.To že sankce Rusa bolí dokazuje jeho tvrzení jak ne.:)
Putinstán má jediné štěstí že Amerika nemá ve vedení člověka typu Regan.Ten by Rusku hodně rychle zatnul tipec.
A jinak tvrzení že většina obyvatel chtěla k Rusku se jednoduše dá aplikovat i na Sudety.Ale to není nic překvapujícího.Rusko připomíná Německo za vlády Hitlera v mnohém.Jenom ta ekonomika jim nějak drhne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by se měli stěhovat ze své země, kterou si před nějakými stoletími dobyli na turecku?
Na sudety se to aplikovat nedá ty byly 1000 let součástí zemí koruny české a nikoli německa. Na rozdíl od krymu, který se pod ukrainu dostal administrativním krokem před 50 lety. Proč neargumentujete třeba Kosovem? To se nehodí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A pod Rusko se dostal před 200 lety. Pokud to porovnám se Sudety, měl by být tedy turecký :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To to území dobylo na tatarech a ti zase na dalších předchůdcích, například na řecích..
Země je těch kdo v ní žijí a to turci nejsou.
Stejné právo přiznáváme albáncům v kosovu a nepřiznáváme je němcům v pohraničí (třeba proto, že pohraničí není zemí jako takovou).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

USA se pokusila vojensky podpořit vylodění na Kubě? Opravdu? Na to byl Kennedy moc velký srab.
Přitom by stačilo pár divizí US Marine a Kuba by byla svobodná.Smůla pro Kubu že se to nestalo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano o to se USA pokusila viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Invaze_v_z%C3%A1toce_Svin%C3%AD
.....
Neudělala to proto že by svobodná nebyla obyvatelstvo prostě podporovalo Castra..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je až směšné jak Kremrole překrucují fakta.
Za předpokladu že by se Marina vylodila ( což nikdy nebylo na pořadu dne) a porazila Castra tak by nebyla Kuba svobodná ? :)

No určitě by nedocházelo k masové emigraci Kubánců na jakýchkoliv neckách na Floridu.
Kuba je klasická ukázka ,,fungujícího,,socializmu.

Pohrkaný revolucionář Castro podělal na co sáh a tak dlouho provokoval spolu s Chruščovem.Bohužel pro USA a svobodný svět byl prezidentem USA neschopný
Kennedy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo žádná fakta nepřekrucuje a nezmění to ani demagogické nálepkování za "kremrole".... Castro měl v té době prostě naprostou podporu místního obyvatelstva to je fakt. Důvodem byl otřesný režim který tam panoval předtím. Opět nádhera kam až demagog jako vy může překroutit původní debatu. O nesmyslném strachu z vojenské síly ruska.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

On ,,otřesný,, režim měl lepší životní úroveň než za ,,zachránce,, Castra.Jenom idiot a Castro by si znepřátelil velmoc která leží pár desítek kilometrů od něho.Přitom moc dobře věděl že ho velmoc může kdykoliv vojensky porazit.Castro tak slavně budoval socialistický koncentrák až z prosperující země vyrobil zemičku na úrovní třetího světa.Takto to dopadá když se někdo uváže na Rusko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ti občané, co tam žijí, si obstarali nové vojenské mundury, záměrně neoznačené, vozidla, atd. Jděte s tím lhaním někam...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Copak mondury.
Ono je přece doma běžné doma parkovat tanky,BVP a těžké PLZ.:)
To jenom zlá zlá západní media nechtějí pochopit že je jenom zcela náhoda že vše jako by z oka vypadlo výzbroje armády RF....
Také zítra pojedete návštěvu na Slovensko tankem ne ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyzase automaticky používáte neprokázané spekulace z fakta. To co byvá označováno za "zelené mužíčky" žádné tanky ani podobnou techniku nemělo..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale on soudný přece nikdo nepochybuje že těžké zbraně při napadení Ukrajiny patří armádě RF.Rovněž tak je jasné kdo sestřelil mh17.To jenom mužík z Ruska.Ivan prostě zapomněl že je na území sousedního státu. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale mělo. Kdopak a s čím obsazoval ty ukrajinské základny na Krymu? Nepamatujete, nebo nechcete?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To myslíte ty letiště a hranice pro zabránění intervence zvenčí? Na to tam měli dost místních jednotek na ruských základnách. Je otázka kolik a jakých jednotek/dobrovolníků spadalo pod místní regionální vládu a kolik jich bylo z ruských základen nicméně ani jedni nijak neovlivnili ani referendum ani veřejné mínění. Což je spodivem protože pokud by to mělo být tak jak tzv. protiruská a ukrajinské zdroje lidem vnucují tj, mělo li by se jednat o okupaci, pak by se nepochybně musela drasticky zvednou značná vlna nevole místních obyvatel...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žádnou intervenci nikdo nechystal, to je tupá ruská lež, proč by asi Ukrajina intervenovala na svém vlastním území?
A proč ty jednotky z ruských základen nebyly označené? Že by to byla agrese proti cizímu státu, zatímco takhle to mohl Putin vydávat za akci lidu? Že tam absolutně neměly co dělat, protože k zásahům do chodu státu je pobyt na vojenské základně nijak neopravňoval, to ví každý, jen Kremrole budou pořád mlet nesmysly. Referendum ovlivnili už jen tím, že sesadili předsedu parlamentu, protože ten nebyl zrádce a nehodlal tuto šaškárnu hrát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další klasická demagogie, obviním autora z něčeho co nenapsal a pak mu to vyvrátím! :0))) Nikde nikdo netvrdil že se intervance skutečně chystala.
Pokud se chystáte osamostatnit tak takové nebezpečí reálně hrozí (to že kyjevská vláda po převratu byla natolik neschopná cokoli řídit a nedokázala reagovat je věc jiná).
Jednali tak jak jednali nakolik je někdo k něčemu opravňoval je otázkou, nezapomeňme na místní parlament. Ty koho sesadili byly Radaou ministrů tj kyjevem navržená vláda. Následně byli voleni noví. Navíc si sám protiřečíte sesadili ho podle vás mužíci a nebo on sám nehodlal nějakou šaškárnu hrát? Ostatně ani ke svržení regulérně zvolené vlády nikdo neopravňoval reakci v kyjevě..
Je až neuvěřitelné kam překroutíte původní diskuzi o schopnosti ruska ohrozit nato...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nekecejte nic o překrucování. Pokud se bavíme o schopnostech Ruska někoho ohrozit, tak jejich akce na Ukrajině jsou toho jasným příkladem, i když je Kremrole popírají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase překrucování, vy mně vážně bavíte, bavíme se o schopnosti ruska ohrozit nato, nikoli rozbitou ukrainu (a to jak vnitřně tak zvnějšku)....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vojenská agrese proti jedné zemi nemá žádnou souvislost s možností agrese proti jiné zemi, co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozumná volba. Trophy funguje velice dobře.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To se uvidí až zase Izraelský tanky otestujou vojáci Hizballáhu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hezky řečeno. Většina techniky vědcům funguje skvěle v testovacích prostředí... ale v reálných podmínkách výsledky nebývají tak růžové :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

O reálné bojové nasazení bych moc strach neměl. Alespoň jak mohu ze svého laického hlediska posoudit, tak mi ten systém připadá velmi dobrý. Řekněme, že jsem v minulé práci dělal na nějakém projektu pro Rafael Defense.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A nemohli by kdyz uz je EU v NATO pomoct se strezenim vnejsich hranic pac EU to dost nezvlada...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

svojho casu ma tak napadlo, ako velmi su zranitelne vsetky tie anteny a senzory na tanku. A maju moderne tanky klasicku optiku na zameriavanie ciela?
Lebo, neda sa " velkou brokovnicou" ocesat tank o anteny a tym vyradit jeho dokonale zbrane? potom by cela obrana tanku bola o jeho konstrukcii panciera. A taka velka brokovnica je pasivne zariadenie ktore detekovat je takmer nemozne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

heh co zbyde z tanku když prdne atomovka ?, vubec nic :))) takže najké ochrana je na houby a muže se jmnenovat třeba alibaba a 40 amíku :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.