CDR.cz - Vybráno z IT

Telefon nemá šťávu? Zkuste extra tenkou solární nabíječku Solar Paper

Solar Paper Photo
Nová solární nabíječka Solar Paper, která nezabírá místo, je údajně nejtenčí na světě. iPhone 6 dobije za 2,5 hodiny.

Solar Paper je kompaktní solární nabíječka společnosti YOLK, kterou můžete vložit třeba do diáře nebo sešitu. Na rozdíl od konkurenčních objemných solárních nabíječek tento model nezabírá skoro žádné místo, její rozměry jsou jen 19 x 9 x 1,1 cm a hmotnost činí 120 gramů.

Malá velikost však nemá za následek snížení kvality solárních článků, spíše naopak. Byla použita inteligentní technologie, která sama rozpozná intenzitu světla dopadajícího na solární panely. Jestliže svítí sluníčko, nabíječka je spuštěna, jestliže je pod mrakem nebo je obecně málo světla pro dobíjení, zařízení se automaticky deaktivuje. U jiných typů solárních nabíječek musí uživatel v tomto případě dobíjení manuálně obnovit, v tomto případě se solární panely samy aktivují, jakmile detekují dostatek slunečního světla.

Solar Paper 2

Nabíječka je kompatibilní se všemi zařízeními, které je možné dobít přes port USB. Za slunečného počasí je možné nabít iPhone 6 za 2,5 hodiny, což je stejná doba, jakou by trvalo telefon nabít běžným způsobem. V horní části je navíc umístěn kontrolní displej, na němž může uživatel sledovat aktuální hodnotu napájecího proudu. Lehce tak poznáte, jaké povětrnostní podmínky nabíječce nejvíce svědčí. Nabíječku můžete nechat ležet na stole nebo ji připevnit například na batoh.

Solar Paper

Solární nabíječka Solar Paper je dostupná ve třech variantách s výkonem 5, 7,5 anebo 10 W se dvěma, třemi nebo čtyřmi 2,5W panely. Mezi výhody patří voděodolnost ve standardu IP64 a magnetický rám, díky němuž ji můžete lehce připevnit ke kovovým povrchům. Díky magnetům můžete plochu se solárními panely dále rozšiřovat nebo zmenšovat.

Výrobce úspěšně nashromáždil pro svůj projekt cílovou částku 50 tisíc dolarů na serveru Kickstarter a stále roste. Zájemci si tak mohou produkt již nyní předobjednat s předpokládaným dodáním v září 2015. Základní 5W model se dvěma solárními panely vyjde na 69 dolarů, což je v přepočtu zhruba 1700 korun bez daně, 7,5W verze na 99 dolarů (2500 Kč) a 10W varianta 129 dolarů (3200 Kč).

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Telefon nemá šťávu? Zkuste extra tenkou solární nabíječku Solar Paper

Pondělí, 20 Červenec 2015 - 13:18 | BTJ | Ty 2.5 hodiny na nabiti mi prijdou hodne...
Úterý, 14 Červenec 2015 - 22:59 | Spirit_pcf | Hmm uz to vidim, ochranne puzdro na ochranne FV...
Úterý, 14 Červenec 2015 - 09:37 | R-M-X | Spíš než zadní stěna telefonu by bylo lepší...
Pondělí, 13 Červenec 2015 - 16:34 | Noxik | Mohl, ale nemelo by to moc smysl. 1. Zadni strana...
Pondělí, 13 Červenec 2015 - 13:28 | Vratislav Boch | Nemohl by prosím někdo (ideálně Microsoft s...
Pondělí, 13 Červenec 2015 - 10:17 | John Douberro | Skoda ze nedelaji einkove ctecky se solarnim...

Zobrazit diskusi