CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Tesla obnoví platby bitcoinem, pokud její těžba bude z 50 % z čisté energie

nadpis článku je nesmysl....
Ostatně v článku je to víceméně již uvedeno správně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz je to asi opravene

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by to byl nesmysl?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomu chlapovi neverím ani nos medzi očami.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nějak nechápu tohle: „To je nepravda. Tesla prodala pouze ~10 % podílů, aby potvrdila, že je BTC životaschopnou alternativou hotovosti,“ zmínil Musk.

Co že tím jako potvrdí? A proč zrovna těmi 10 % a ne třeba 1 nebo 90? Se mi zdá, že prostě jen tak plácnul nějakou blbost a jeho fanoušci to sežrali, aniž by nad tím jakkoliv přemýšleli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jako on ohledne kryptomen placa a trolli docela casto. Ale v tomhle pripade neni uplne chyba na jeho strane. Nekdo zmenil vyznam toho co napsal tim, ze ten text useknul. V originale tam je: "This is inaccurate. Tesla only sold ~10% of holdings to confirm BTC could be liquidated easily without moving market."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba kvůli akcionářům a 15 milionů dolarů (1%) a 1.35 miliardy dolarů je celkem rozdíl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Protože existuje omezený počet bitcoinů, které lze těžit - 21 milionů - musí počítače řešit stále těžší a těžší algoritmy, aby bitcoiny získaly. Speciální zařízení a intenzivní výpočetní výkon tak spotřebovávají hodně elektřiny - stejné množství, jako některé celé země."

Prosím vás, to je nesmysl, takto to nefunguje. Náročnost výpočtu určuje hashrate, tedy celkový výpočetní výkon všech, kteří Bitcoin těží. Když je cena vysoko, těží hodně lidí, když je cena nižší hashrate padá, protože se těžba někomu nemusí díky nákladům vyplatit. Náročnost výpočtu se mění automaticky každých 14 dní podle hashrate a to tak, aby se jeden blok vytěžil přibližně každých 10 minut. Čím více lidí těží, tím je Bitcoin síť bezpečnější. Pokud by těžilo málo, mohl by hrozit třeba 51% útok.

Takže Bitcoin se dá teoreticky těžit i na jednom počítači, pokud by byl hashrate extrémně nízký a spotřeba energie by tedy byla zanedbatelná, ale to by byly transakce snadno napadnutelné a tedy to není žádoucí.

Žádoucí je vysoký hashrate ze zelené a přebytečné energie, což je i díky té medializaci poslední dobou trend, kterým těžaři jdou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta zelená a přebytečná energii je docela dobrý hlod :0)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Heh to je zas kec, tak nejak to Elon omluvit musel, ale pravda je takova ze se mu ted nevyplati brat platby v BTC ktere pujde s kurzem dolu a musel drzet 4 roky nez by mohl prodat s mirnym 100% ziskem, to je dloha doba. O dost lepsi je spustit zas platby v btcv az bude kurs nekde kolem 10-15k protoze bude vicemene porad na svych / v plusu a v roce 2025 BTC dost pravdepodobne hitne 100k takze i o dost lepsi zisk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.