CDR.cz - Vybráno z IT

Tesla od příštího týdne vypustí na cesty testovací verzi kompletního autopilota

Elon uveřejnil zprávu, že Tesla představí příští úterý novou verzi svého Autopilota. Ten by měl bez problémů absolvovat cestu kamkoliv s jakoukoliv dopravní situací a bez zásahu řidiče.

Zdroj

Elon Musk prozradil, že chce již příští týden v úterý vydat verzi plnohodnotného Autopilota, který dostal název „Full Self-Driving Beta.“ Elon se sám rozhodl zapojit se do rozsáhlého testování a prohlásil, že automobil ho nyní dokáže dovézt do práce a zpět domů bez jeho zásahu. Nyní se Tesla zvládne udržet v základní verzi v pruzích a přiměřeně reagovat na ostatní účastníky dopravního provozu včetně chodců. Po příplatku 200 tisíc korun dostanete ještě funkci zastavení na semaforu a následné rozjetí.

Poté, co bude Autopilot otestován i v beta verzi, bude cena za něj ještě mnohem vyšší. Podle předběžných zpráv od Elona by měla dosahovat v přepočtu až 2.5 milionů korun. S touto novou funkcí by pak neměl být teoreticky žádný problém zvládnout jakoukoliv dopravní situaci. Legislativa v mnoha zemích však zcela autonomní režim zakazuje nebo vyžaduje, aby byl řidič přítomen. V případě nehody je to pak řidič, který měl být v pozoru.

Zdroj

Nová funkce by pak měla spolupracovat se všemi kamerami a senzory, které jsou okolo celého automobilu, a vytvářejí tak 4D obraz. Zpočátku dostanou tuto beta verzi nové funkce jen někteří majitelé, konkrétně to jsou především beta testeři a vybraní řidiči. Tito testeři podávají zprávu o své zkušenosti přímo vývojovému týmu Tesly. Ta však v současné době tvrdí, že nová funkce je zcela bezchybná.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Tesla od příštího týdne vypustí na cesty testovací verzi kompletního autopilota

Čtvrtek, 15 Říjen 2020 - 12:52 | Gath G | Tam do vás zase najede vrtačka od Boring Company...
Čtvrtek, 15 Říjen 2020 - 06:58 | totojane | tak zaleží kde to budu testovat ? jeslti tady v...
Středa, 14 Říjen 2020 - 13:25 | Max Devaine | Nevěřím. Zdar Max

Zobrazit diskusi