CDR.cz - Vybráno z IT

Těšme se na remaster legendárního Shadow of the Colossus

Shadow Of The Colossus E 3 Uvodni
Shadow of the Colossus byla původně PS2 exkluzivní akční adventura, která ohromila veřejnost díky své lyričnosti a jednoduchému funkčnímu designu, který byl ořezán jen na to nejnutnější. Titul se nyní vrací v kompletní předělávce na současnou konzoli Sony.

Shadow of the Colossus lze nejlépe přirovnat k současnému Last Guardian nebo taktéž ikonickému Ico. Nejenom, že se jedná o díla stejného designéra, ale sdílí spolu mnoho prvků. Jednoduchý design, výprava příběhu pomocí mechanik, emočně nabité situace.

Shadow of the Colossus se již dočkalo osvěžujícího remasteru na PS3, avšak na PS4 půjde o kompletní předělání vizuálu. Trailer poskytuje výsostný pohled na spektakulární grafiku, která se blíží té z The Last Guardian. Mechaniky by měly být zachovány, ale nové detailní modely kolosů a prostředí, textury ve vysokém rozlišení a hi-res audio budou převedeny do nového enginu.

Hra by tak mohla přilákat nejenom zájemce, kteří Shadow of the Colossus nikdy nehráli, ale i skalní fanoušky, kteří by si mohli oživit své vzpomínky ve zbrusu nové grafice. Stačí jen doufat, že přílišná propracovanost detailů neuškodí atmosféře. Přeci jenom méně je někdy více, což u her od Fumito Ueda rozhodně platí.

Na remaku pracuje stejné studio, které převedlo i PS2 Shadow of the Colossus na PS3. Titul by měl vyjít během příštího roku pro PS4 a tedy i PS4 Pro.

Cdre 17

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Těšme se na remaster legendárního Shadow of the Colossus

Žádné komentáře.