CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Vyzkoušeli jsme minipočítač Tronsmart MK908 s čtyřjádrem a 2GB RAM, hodí se i k projektoru?

Můžete úvest, jak velký a dlouhý 1080p film jste na tom pouštěli ? Dle názorů uživatelé na forum je problém 1080p video, pokud na 2h přesahuje velikost 7 GB, čím větší kvalita tim víc vypadávají snímky....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A zkouseli jste na tom nejaky film s DTS zvukem, stiha to krabicka dekodovat?

Raspberry pi nema problem s full HD videem, ale DTS zvuk ji ji dela problem, tak by me zajimalo jak si s tim poradi tahle krabicka.

No a jeste jeden dotaz nezkouseli jste tam nacpat linux?
Funguje v linuxu akcelerace videa?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle krabičky mají obecně s DTS zvukem problém. Mám doma MK802III a ten zvládne film v SD rozlišení a DTS zvukem. HD + DTS už ne.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Pojem "redukce z LAN na USB" je kravina (sorry). Ve skutečnosti se jedná u USB síťovou "kartu". Tvrdit, že v balení chybí, je totéž, jako tvrdit, že tam chybí USB Grafická karta (redukce z VGA na USB). :-)
Obecně bych řekl, že zápor je, že to nemá integrovanou síťovku s UTP portem, ale pouze WiFi.
Ono je dneska "in", že je to bezdrát, ale že to bezdrátový pásmo je blný bordelu, z kdejakého bezdrátového zařízení a že se tak pomalu grilujeme, to už se tak nějak neříká. Přitom, stejně se k tomu musí dotáhnout elektrika, tak proč tam nepřidat spolehlivé připojení kabelem, že.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

USB lan adaptér se dá u nás pořídit za 142,-kč. Ano souhlasím, že je to další položka a další "kabely" navíc, ale.. Na trhu jsou zařízení jako Minix X7, X7mini, X5, X5mini, CS-918, MK823 atd..atd.. Ty již v sobě mají klasickou "LANku", ale nejsou tak malá jako: mk908, t428, S400, mk802 xx atd. ..

Osobně jsem také pro LAN než pro WIFI, kabel je prostě spolehlivější.. :)

KV

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Umi zarizeni HDMI audio passthrough?
Zkouseli jste prehravani Samsung Oceanic Demo?
Nedochazi pri prehravani k downsamplingu DTS zvuku?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

DTS bude možná oříšek. Na jiném zařízení (tablet) se stejným SoC mi DTS nehraje. Testováno s přehrávači MX Player a BS Player. HW DTS kodek buď nemá, nebo jej odmítá použít a ze SW byla podpora dekódování DTS odstraněna kvůli problémům s licencí...

Co se přehrávání videa týká, tak pozoruji problém s plynulostí přehrávání běžných 720p a 1080p MKV souborů. Ani to neukazuje na to, že by nestíhal, necuká nárazově, spíš přehrává s nižším FPS trvale (pocitově 15, 20FPS). Pravděpodobně SW bug, ovšem neodstraněný již po několik vydání ROMky a kernelu. Bylo by zajímavé zjistit zda tento problém postihuje i zařízení z této recenze. Možná to mají pořešené.

Linux tam sice jde (Picuntu 4.5), ale akcelerace videa ani grafiky bohužel zatím ne. U Číňanů je obecně problém získat know-how resp. zdrojové kódy kernelu, ovladačů, Androida, apod. GPL negpl, prostě se k uveřejnění nemají. A než komunita něco použitelného sesmolí, vychrlí Číňan čipy nové generace.... Deal with it ;-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Mam podobny problem. Pres XBMC prehravac mi to zacalo fungovat a prestal jsem mit problem. Acer Icon 700.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

DTS SW custom kodek pro MX Player. Nějak to i funguje (stereo). Na HDMI by měl fungovat i pass through, pokud je cílové zařízení schopno DTS dekódovat.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2156254

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ted mozna budu placat ale me osobne se nikdy nepodarilo prehravat pres wifi film ve velikosti vetsi nez 4gb bez sekani v DTSku. Dale pres USB 2.0 to taky moc nefunguje. Zkusenost mam s USB 3.0 tam uz 15GB film sel v pohode. Pres sit jsem mel bohuzel take problem. Nejlepsi to vzdy je z hdd. Na Note 2 ani Note 3 taky neni problem pres HDMi prehravat Full HD videa pres XBMC centrum z vestavene pameti. Mam odzkouseny 9gb film.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

ako moze byt problem s uverejnenim zdrojovych kodov od cinanov ked vsetky tieto kramy maju rovnaky SOC procesor Rockchip RK3188 ... alebo kazdy cinan si vyraba snad vlastny procesor?
Neda sa pouzit hociaky FW z ineho zariadenia z cipom Rockchip RK3188 na hociake ine z tymto cipom?
V cinskych obchodoch je 80% kramov prave z cipom RK3188 rozdiel vidim len v pouzitej krabicke pripadne BT - poctom USB a pouzitia sietovky

Aj ked mam podozrenie ze tymi sietovkami to nebude uplne jednoznacne podla mna je na vacsine kramov tak isto usb to LAN len je to skovane v krabicke a navonok to vyzera je to ma LAN ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

K čemu bude dobrý FW z jiného (taky RK3188) zařízení, když nebudou k dispozici zdrojové kódy, nelze provést úpravy&opravy, nelze ovladače GPU / VPU přeložit či jinak přeportovat pro Linux apod? Jakš takš funkční jsou uzavřené ovladače pro Android. To nestačí.

Rockchip RK3188 a Mali400 jsou Čínské produkty se všemi klady i zápory. Např. takové nativní XBMC s největší pravděpodobností nikdy nebude akcelerované na Mali GPU z důvodu katastrofální komunikace ze strany Čínského výrobce, odsouvání termínů, neřešení bugů, lží, výmluv. Šance byla někdy před rokem, kdy ještě parta kolem XBMC portů měla snahu věci s Číňany řešit. Dostali lekci, vystřízlivěli z toho.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moje obligatni otazka: je pritomna podpora pro HDMI CEC (napriklad pro XMBC)? Po te co jsem to skusil na Rasbmc uz ve spojeni s TV nikdy jinak (aspon co se tyce prehravani videa).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Velmi pochybuji. Je to postavené na Androidu, tedy platformě vyloženě nepřátelské vůči multimédiím. Pojmy jako deinterlace či uživatelská volba rozlišení jsou sprostá slova. A chtěl bych vidět jestli a jak zvládne např. vyfikundace typu 3:2 pulldown na 24fps, nebo raději ne ;-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

"Bezproblémové přehrávání Full HD a dalšího náročného obsahu"
To nezvládne ani Athlon LE 1620(2,4GHz)+x1250 :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No jo, jenomže u těchto moderních SoC s VPU je zcela bezproblémové HW dekódování obvyklých formátů (MPEG2/4/H264/WMV9) aslespoň do 1080p tak nějak automaticky předpokládáno.

V nové ROMce podle zveřejněného changelistu dokonce zavádí podporu H265. To by mne zajímalo, zda HW, hybrid, nebo nesmysl čistě SW (asi málokdo má potřebu přehrávat video velikosti poštovní známky v H265). Až bude chvilka, schválně to na nějakém vzorku H265 otestuji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já vím právě z toho jsem unešen. Stará x86-64 CISC CPU jsou pro většinu BFU zbytečně moc univerzální a tohle pidi CPU a další integráče umí věci lépe než moje ATX bedna až na velikost HDD.

To Athlon LE 1620+x1250 přehraje maximálně 1080p, ale běžet na pozadí může leda winlogona, explorer a proces přehrávače. A navíc jen ve wmv a ne mp4. Tomu moc nerozumím.

Vsadil bych se, že VoIP kodeky, video kodeky a ekodování www na tom poběží rychleji než na průměrné konfiguraci s Win 8/7 nedejbože Vista.

Asi se totálně vykašlu na IBM PC kompatibilitu, dám si do chodby WiFi NAS Synology, tohle píchnu do klávesnice a klávesnici do toho :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo si tohle koupí na přehrávání videa a bude spokojen je blázen.
Přehrávat na WIFI video je nesmysl, zvlášť když to nemá možnost externí antény. Většina těhle krabiček funguje po WIFI maximálně pár metru od routeru.

Koupil GWL MK802 a k tomu USB síťovku, bylo to tak pomalý (i v menu), že se to nedalo používat. Jaké bylo ale překvapení, když jsem zjistil že ten úžasný allwinner čip nepřehraje plynule v xbmc ani SD video. Co jsem zjistil až po koupi je že pro tyhle čipy neexistuje podpora ze strany softwaru. Zprovoznit HW akceleraci by šlo tak možná v MXPlayeru, ale ten zas krom tý akcelerace neumí nic a ze smartfounu se to nedá ovládat.

Pak jsem místo toho koupil Evolve Infinity Stick X2. - To už fungovalo aspoň celkem svižně, navíc je k tomu dálkáč. Podpora pro RK3066 vypadala slibně, pravděpodobně bych to i rozchodil k plné spokojenosti v XBMC. U těhle čipů obecně není jasný jestli funguje podpora GPU dekódování, protože to CPU nějak většinou utáhne sám. (teda dokud nenarazíte na náročný HD video). Ale ten úžasný Android 4.2.3 jaksi vůbec neměl v menu položku "ethernet" a co jsem se dočetl na webu výrobce síťovky, tak pokud tam ta kolonka není, nebude fungovat žádná USB síťovka fungovat. Downgrade firmware nemožný, root jakbysmet. Po asi desetihodinách laborování jsem to šel zas vrátit a konečně koupil Raspberry PI.

Za cca. hodinu jsem měl vše nastaveno a plně funkční a hlavně plynulé ! Maximální podpora komunity, všude plno návodů. Sranda je, že jsem se koupi Raspberry bránil, protože jsem chtěl něco co bude fungovat tzv. "out of the box".

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím. Já bych měl malý dotaz. Snad mi někdo dovede poradit. Toto zařízení jsem si pořídil a dovede mi přehrát jakýkoli film. I filmy přes 10GB velikost. Ale jen a pouze v předinstalovaném video přehrávači. Ani MX Player ani žádný jiný nepřehraje vše. Některý se seká u *.avi, některý u *.mkv souborů. Co mi vadí je, že jsem si pořídil aplikaci správce souborů a v ní se při spuštění videa předinstalovaný přehrávač vůbec nezobrazí. A když používám předinstalovaný explorer musím se proklikat do cílového síťového adresáře s filmy a ještě tyto nejsou řazeny abecedně. Co s tím?

Děkuji

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.